Vivo, ta trawka to turzyca włosista carex bronze. Jak do tej pory to zimuje od kilku lat. Rozsiewa się i ja takie siewki przesadzam w inne miejsca. mam dwie stare kępy, ale ich nigdy nie dzieliłam. Wiem też, że nie należy ich przycinać , ja czasem przycinam leciutko same końce i "wyczesuję" ją wiosną .
W niedzielę kupiłem sobie lampy solarne w Biedronce - na prawdę fajnie wyglądają
I nawet świecą dość mocno - światło nie jest zimne
Miały być tu na prąd, ale takie już zostaną - pasują tu
Sebastian, daj znać jak one Ci sie sprawują, bo z tego co pamiętam, to chyba Twoja nie pierwsza przygoda z solarami
Ja chwilowo sobie odpuściłam solarne i wyprowadziłam prąd do trzech lampek ale mimo wszystko ciągle zerkam jeszcze na solary ze względu na przód domu, gdzie mam światło nad wjazdem do garażu i nad domem ale przydałoby mi się jeszcze w innych punktach ale ciągnięcie kabla było strasznie nieopłacalne. Natomiast pamiętam też Twój wątek gdzie pisałeś o tym jak to solary umarły zimą i tak ciągle się waham czy jest sens wydawać pieniądze, nawet jeśli nie takie duże. Dlatego jestem ciekawa Twoich doświadczeń - te wyglądają fajnie
Wczoraj kupiłam tzry piękne brzozy pożyteczne , oraz 3 derenie kanadyjskie. Są piękne. Zakochałam się w ich kremowych kwiatach. Na brzozy i ich piękny efekt trochę poczekam, ale warto. Pod nimi chcę posadzić lawendę.
Wiem Bogdzia, że trudno określić odmianę na podstawie zdjęcia. Kupiłam ją bez nazwy i teraz staram się ją zidentyfikować.
A zagadkę zadałaś mi niezłą. Myślę, że rh na zdjęciach od 1 do 4 to jedna odmiana 'Nova Zambla' a fotki 5 i 6 to inna odmiana. Zgadłam?
Zdjecie 1,2,i4 to America a pozostałe Nowa Zembla.
Myśłałam, że mam 4 Nowe Zemble....a to jednak może nie wszystkie?????
Ale co tam..jak by się nie nazywały...... ważne że ładne......
Ależ te azalie Ci kwitną.... po prostu szok...... a ja wiem jakie one wielkie..... i fotka-fotka, ale jakie one duże.... Bosko.......
Z tego zachwytu zapomniałam Ci złożyć gratulacje z okazji 800-tnej stronki......... życzę Ci zdrowia i udanego spotkania.....bezproblemowego, bo o rh się nie martwię i tak robią wrażenie , bez różnicy czy kwitną całe czy mają pąki czy nic nie mają Ich wielkość i tak robi swoje A resztęnadrabia wyobrażnia
Dla urozmaicenia chińskie
fajnie że dałas to zdjęcie.Co do wielkosci azalii to oczywiście zależy które. Tang Glow chyba najwyższe no nie wiem ale 1,7 myślę że na pewno mają. Narcisflora i Gibraltar niewiele mniej , moze z 10cm ale to tak bez mierzenia. Jutro mogę zmierzyc.