No to się cieszę ale skąd się u mnie wziął? ja go nie sadziłam, rośnie jakby wśród dzikiej części trawy; zresztą pewne rośliny, które uznajemy za chwasty też są u mnie, ale są śliczne, mają ładne kwiaty i też się zastanawiam czy z tym walczyć
w dresiku raczej nie przyjadę, będzie mi za gorąco
Na osiemsetną rocznicę przyjadą orły i orlice,
żeby się ogrodem pozachwycać.
Ja ,niestety nie mogę w tak daleką ruszać drogę.
Zazdrość mnie jednak nie zżera,
bo zdjęcia w wątku mam- cudne jak cholera!
Pooglądam,popodziwiam,na ławeczce przysiądę,
A jak los mi pomoże ,to też tu kiedyś będę.
Że nie będą kwitły azalie ani słynne Rh?
Ale przecież Bożenka i inne kwiatki ma!
A na dzisiejszy dzionek z życzeniami
wysyłam bukiet z goździkami!
Witam Nieszka
dziękuję za podpowiedz, też mysle o lawendzie ale rózy to się trochę boję a jaką odmiane miałas na myśli? Ogród masz piękny podglądałam już
mam taki pomysł- tylko sie nie śmiejcie z moich bazgrołów w paincie,
1- drzewko to co proponuje Danusia
2- cis elegantisima
3- miskanty ( nie wiem tylko jakie)
4- trzmielina na pniu juz ją mam
5- kulki bukszpan
6- iglaki w kształcie stożka (nie wiem jakie)
tej piwoni nie będzie
i jakis wypełniacz tylko tez nie wiem gdzie i co to ma być?
Liczę na Was bo teściowa ma przyjechać na kontrole
Ryśku jak się nazywa ta azalia? i jeszcze, do Ani wstawiłeś obielę ile Twoja ma lat, ja mam 2 lata i tak powoli rośnie oczywiście kupiłam małą sadzoneczkę, czy potrzebuje czegoś specjalnego aby szybciej rosła? znowu przykadzę masz ślicznie
Aniu, ta azalia to Rubinstern. Obiela ma ponad10 lat, miała ok.1m jak ją kupiłem i nic jej nie daję, mam ciężkie gliniaste podłoże i może to lubi. Zasilaj częściej to może przyspieszy.
Helloł... co sądzicie o tym aranżu?
podsadziłem to floksem szydlastym i nie wiem czy dobrze zrobiłem.... co sądzicie o podsypaniu ich grysem kamiennym? czy lepsza będzie kora? Mam jeszcze takie pytania:
1. w jakim okresie po posadzeniu mogę stwierdzić że cisy się przyjęły i kiedy zacząć je nawozić? (troche mnie martwią bo się robią takie ciemno zielone przechądzące w braz) Kiedy mogę dociąć te czuprynki. posadziłem je w ziemi uniwersalnej opartej na niskim i wysokim torfie i nie wiem czy to był dobry pomysł...
2. kiedy zacząć nawozić posadzone dwa tygodnie temu szmaragdy? i jak mogę stwierdzić że się przyjęły?
Zbyszku, ja nie przyszłam Ci gratulować kolejnej strony, tylko wspaniałego ogrodu, zapału, nowych pomysłów, ... I w ogóle, że Ci się chce
Upiększasz nie tylko swój ogródek, ale swoimi wizytami wiele naszych )
Tak trzymaj !
Ach te moje niezapominajki, są wszędzie I przymierzaja swoja urodę do innych kwiatków
Jolu, wiesz co to za hosta na tym zdjęciu, mam taką samą, do tej pory jest nn. Będę wdzięczna za podpowiedź. Porównaj z moją, czy to taka sama, w każdym razie bardzo podobna, ale pewności nie mam.
Bozenko, wydaję się, że mamy te hosty takie same. Ale co do identyfikacji niestety nie pomogę, bo moje wszystkie bez nazwy. Próbowałam w necie je zidentyfikować, ale różnice są tak niewielkie. Trzeba by fachowca. W tym roku popróbuje dokumentować ich kwiaty, porę kwitnienia i może to ułatwi przypisanie ich do konkretnej nazwy (albo odwrotnie). Na razie ciesze się, ze mam ich coraz więcej i czuja sie u mnie dobrze. Jak pisze Ania ASC są bezobsługowe
U mnie podobnie jak u Hani Dobrze jest i w planie działeczka, bo córka mnie podwiezie ...
Uwielbiam świergot za oknami o tej porze roku
Mam nadzieję, ze nikomu nic nie zmarzło ...
Zosiom, Zośkom, Zosieńkom - wszystkiego dobrego
Chciałam obejrzeć tą hostę patriot, ale strona się nie otwiera. Nie znam bardzo się na hostach, ale te co mam rosną u mnie dobrze. Mam kilka maluchów, czekam aż się rozrosną.
kupowałam ostatnio patrioty, tak wyglądają
Gdzież takie wielkie okazy sprzedają i hosty i żurawki...wooow
Jeszcze chciałam pokazać jedną z róż, które ścięłam przy ziemi, warto było dac jej szansę, rośnie jak szalona. Wiele osób wsód moich sąsiadów pospieszyło się i wykopali róże a szkoda, pewnie też by się zregenerowały.
Od tygodnia w szklarni siedzą pomidorki, wzorem naszej Szefowej wsadziłam je w opaski, bardzo jestem ciekawa, czy odczuję różnice w uprawie.