Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

AniaDS 13:12, 21 lip 2012

Anuś, jest coraz piękniej, pomysł z lawendą i kulkami na tych rabatach oczywiście mi się bardzo podoba .
Ana 13:24, 21 lip 2012

Aniu, ja w garażu nic nie mogę wstawiać bo nie ma tam miejsca na donice...także jakiekolwiek zimowanie odpada...posadzę na probę parę sztuk, jak przezimują na dworzu to dokupię...evergold mam od 2 sezonów i nic się nie dzieje, zobaczymy jak inne...

AniuDS, myslalam jeszcze o bialych różach tam, ale bedzie za dużo, a w wąskim pasku pomiędzy kolistymi rabatami za malo miejsca jest...(teraz na zdjęciach tego paska nie widac, bo deski od frontu jeszcze nie przycięte są)

Jeszcze parę fotek, napstrykałam dziś masę, ale nie mam czasu pozmniejszać, więc będę wstawiaś systematycznie po kilka..dziś tylko parę sztuk, zaraz godzina zero - szlaban na weekendowy komputer trzeba szykowac tort i siebie na urodzinki

Trawiasta na start

Ana 13:28, 21 lip 2012

i malutka rabatka za hustawkami, rozszalała się, żurawki hortensja NN (chyba kyushu - moze Wy poznacie??) i trawy - miskant Kleine Silberspinne

Kaisia 13:51, 21 lip 2012

Aniu widzę, że u Ciebie pięlnie wszystko rośnie.
Taras wychodzi rewelacyjnie, zresztą jak całe jego otoczenie.
Mnie urzekło zwłaszcza to zadaszenie tarasu, da sporo światła, zawsze mi się takie marzyło, no może kiedyś...
Połączenie roślin przy tarasie, też wybrałaś fajne, jednak wydaje mi się po moich kilkuletnich doświadczeniach, ze stipy niestety u nas nie zimują, ja traktuję ją jako jednoroczną bo to bardzo piękna trawa. Dlatego uważam , że nie warto z niej rezygnować.
siaaska 14:28, 21 lip 2012

Ana warto czekać nawet tak długo na taki tarasik bo już wygląda bajecznie a jak będzie skończony dojdą roślinki... MIODZIO
popcorn 14:52, 21 lip 2012

Aniu cudny tarasik i rabata z trawami! Moja Kyushu wygląda b. podobnie, może to ta?

pozdrawiam!!
agata_chrosc... 19:53, 21 lip 2012

Ana - jak ci się tak ta trawa z lawendą podoba to sobie tak zrób! Jak ci wymarźnie to kupisz znowu - ona w końcu tańsza niż kwiaty jednoroczne
Ana 21:49, 21 lip 2012

Agata - tej trawy u mnie nie ma - będę chyba zamawiać, albo kupię w jej miejsce carex amazon mist - tez ma gęste cieniutkie źdźbła...

Kasiu - ale fajnie, że do mnie zajrzałaś Nad stipa dumam, bo faktycznie jest urzekająca...a zadaszenie polecam! Choć u mnie będzie jeszcze podiweszony material pod spodem (o ile w końcu wezmę się za szycie)

Karolka - o dzięki, to chyba faktycznie kyushu

Asiu, na to liczę, że z roślinkami calość się ładnie zamknie i będzie spójnie

Ja już po urodzinkach małej Zuzi (och obraziłaby się za tą małą, w końcu idzie od września do szkoly) zaraz wkleję torcik - namęczyłam się nad dekoracją 2 godziny
Przetacznik 21:52, 21 lip 2012

Ano - Twoja trawa jak puszysty dywan i te linie, falujące, pięknie!
A taras - doskonały pomysł, będziesz mogła wyeksponować swoje rękodzieła. Drewno wybraliście eleganckie.
A gdzie ten tort?
kaisog1 21:52, 21 lip 2012

Ana będziesz miała bajke nie taras! Cudny jest