Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Witajcie w Wyżełkowie 13:25, 11 lip 2012

Do góry

Jabeska znam wyżła jednego leśniczego, w porze grzybobrania szwęda się po lesie i naciąga grzybiarzy na kanapki, udając zbłąkanego psa, a jak już się naje czmycha do leśniczówki, jest brązowy w białe łatki jak jesteśmy w tej okolicy na grzybach zawsze coś mu wiozę, bo ja to grzybiara zapalona pozdrawiam

Ależ się uśmiałam całkiem jak bym widziała mojego żarłoka Super, że mu zabierasz smakołyki! Pewnie bardzo Cie lubi.

Moja nawet pilnuje dostępu do borówek, tu na zdjęciu tylne nogi ma pod krzakiem

Mój mąż też lubi szukać grzybów, specjalnie dla niego zaszczepiłam korzenie drzew w moim zakątku leśnym grzybnią mykoryzową, ale jakoś nic dobrego jeszcze z niej nie urosło, same "psiorki", nawiozłam nawet trochę leśnej ziemi i nic.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:24, 11 lip 2012

Do góry
Kochani, za dwa tygodnie wybieramy się z M na urlop. Ruszamy z mężem z Gdyni do Świnoujścia, pasem nadmorskim. Cały bajer polega na tym, że jedziemy rowerami z namiotem. Moj M powiedział, że na starość mi odbija, a ja chcę odpocząć bez cywilizacji. Jeżeli znacie miejsca, których nie powinnam ominąć i koniecznie je zobaczyć to piszcie. W Dobrzycy już byłam, ale jak wskażecie inne ogrody godne zobaczenia, to będę wdzięczna. Jeżeli ktoś z ogrodowiczów zechce pochwalić się swoim ogrodem, to chętnie je zobaczę. Po powrocie obiecuję opisać jak było.

Marzy mi się Siedlisko.... 13:23, 11 lip 2012

Do góry
cd.2012
Czerwiec

Prywatny ogród Lady Morton 13:22, 11 lip 2012

Do góry
Szklarnia Lady - marzenie.

Marzy mi się Siedlisko.... 13:20, 11 lip 2012

Do góry
2011

2012
Maj

Czerwiec
Mój mały raj na ziemi :) 13:16, 11 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
dynie od Ani (Monteverde) coraz większe i większe ! jeszcze raz Aniu dziekuję

no i fajnie rosna jak masz papu z pokrzywy to podlej je będą mocniejsze
Cały rok w ogrodzie 13:12, 11 lip 2012

Do góry
Mój najpiękniejszy liliowiec, ładnie też się nazywa - Big smile

" Związany" kwiat rudbekii

Wśrod różowej trojeści pojawiła sie nieoczekiwanie biała, musiała sie wysiać

Witajcie w Wyżełkowie 13:03, 11 lip 2012

Do góry
Jabeska napisał(a)

Witaj, zajrzałam do Wyżełkowa i zainteresowała mnie Twoja historia związana z domem i ogrodem więc zatrzymałam się aby ja przeczytać Widać,że ciężką pracą ludzie się bogacą nie tylko materialnie ale i duchowo i to jest wspaniałe, w tym ogrodzie widać wyczucie estetyki będę zaglądała, a czy Ktoś u Was poluje, bo 2 wyżły w domu to i we wrześniu na kaczki można zapolować serdecznie pozdrawiam

Witaj Aniu w moim Wyżełkowie Nikt z nas nie poluje, ale psiaki maja zapewnioną codzienne bieganie po okolicznych nieużytkach. Są wyżły, bo takie bardzo nam się podobają i pasują do naszego aktywnego trybu życia. Jak w zeszłym roku Hebe miała wypadek w lesie (rozcięła łapę " w nadgarstku" mięśnie , ścięgna i tętnicę) to weterynarz po operacji powiedział nam, że nigdy jeszcze nie miał u siebie tak wysportowanego psa, miał duże trudności z "połapaniem" ścięgien, bo tak były napięte. Uszyliśmy jej wtedy gustowny temblaczek, bo każda zmiana gipsu wiązałaby się z koniecznością usypiania a była w gipsie kilka tygodni i nie umiała usiedzieć spokojnie więc ciągle się kruszył.

Jabeska znam wyżła jednego leśniczego, w porze grzybobrania szwęda się po lesie i naciąga grzybiarzy na kanapki, udając zbłąkanego psa, a jak już się naje czmycha do leśniczówki, jest brązowy w białe łatki jak jesteśmy w tej okolicy na grzybach zawsze coś mu wiozę, bo ja to grzybiara zapalona pozdrawiam
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:00, 11 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich w ten deszczowy dzionek. Dobrze, że przestało padać, bo ja rowerkiem w pracy. Wpadłam do Was na chwilkę, żeby pokazać co wczoraj zrobiłam. Obudził się we mnie "nożycoręki" i zobaczcie co wyczarowałam. Mam tylko nadzieję, że nie jest za późno na takie cięcia.

Tak było przed

A tak juz po cięciu

I drugie też do fryzjera

Czyż nie jest przystojniejszy?
Marzy mi się Siedlisko.... 12:54, 11 lip 2012

Do góry
Zapraszam na następną rabatę ciągnącą się od furtki wzdłuż ogrodzenia.

2009

2010
Mój jesienny ogród 12:51, 11 lip 2012

Do góry
Haniu, załamała mnie Twoja odpowiedź, łudziłem się że może chociaż jedna będzie.
Marto, moje kamienie wszystkie są zdobyczne, kiedyś dużo jeździłem i w drodze powrotnej likwidowałem puste przebiegi i zabierałem kamienie. Trochę mi się nazbierało mam 2 duże kopy i z 3 jeszcze z połowę. Na 3 duże skalniaki by wystarczyło.
Aniu, widzę że mój diabeł tasmański przyleciał. Już dawno Cię nie słyszałem, odezwij się jak jak zaczniesz wcześniej.

Witajcie w Wyżełkowie 12:46, 11 lip 2012

Do góry
Och! Jak szybko zniknęły, widać ktoś tu bywa

Ściskam Was, jak się uda to wieczorkiem pokaże historię psiej budy i jej nowy image.
Witajcie w Wyżełkowie 12:44, 11 lip 2012

Do góry
Może jeszcze coś na ząb? Smacznego!

Witajcie w Wyżełkowie 12:44, 11 lip 2012

Do góry
Wybrałam się na borówki może nie są tak pachnące jak te z lasu Starego Człowieka, bo to borówki amerykańskie z mojego ogrodu, ale równie mocno nasycone Bożą Troską o nasze zdrowie.
Gościu mój poczęstuj się, na zdrowie!

Buk pospolity - Fagus sylvatica 12:38, 11 lip 2012

Do góry
Minęło kilka miesięcy, bukowy żywopłot w moim ogrodzie został posadzony i przycięty.
Wiosną zaraz po założeniu było tak

Żywopłot dzięki przycięciu przewodników i gałązek bocznych pięknie się rozkrzewił i dziś jest tak

Witajcie w Wyżełkowie 12:31, 11 lip 2012

Do góry
Tak po

Tyle prac wczorajszych. Jeszcze trochę zabrakło, więc dziś znów czeka nas domowa produkcja obrzeży.
Pozdrawiam
Witajcie w Wyżełkowie 12:29, 11 lip 2012

Do góry
I gotowe czekają do wymarszu

tak wyglądało przed

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:28, 11 lip 2012

Do góry
A tutaj ogrodowe

I na tym koniec
Witajcie w Wyżełkowie 12:27, 11 lip 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Teraz mi dałaś do myślenia, bo teoretycznie kafle juz wybrałam, ale mam jakieś trzy tygodnie do zakupów, więc może zdjęcia u Ciebie przekonają mojego M.
Jutro jak mu pokaże na pewno zapyta się też o te wasze obrzeża, mogę się założyć
Macie prześlicznie!

Ewelinko pytałam dziś M o odśnieżanie, no i powiedział, że nie jest tak całkiem różowo, idzie trochę gorzej niż na gładkiej powierzchni, ale ogólnie nie jest tak źle.
Przygotowałam specjalnie dla Ciebie reportaż z domowej produkcji obrzeży.

Kupujemy zwykłe deski, nie muszą być dobrej jakości.

Potrzebna jest pilarka.

wycinamy i szlifujemy

impregnujemy i jeśli chcesz to można pomalować na odpowiedni kolor

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:26, 11 lip 2012

Do góry

Aaaale jeden kwiatek się rozpędził i już kwitnie, szkoda, że jest przy samiutkiej ziemi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies