Danusiu, wielkie podziękowanie za zjednoczenie tylu ludzi wokół otaczających nas kwiatów i ogrodów. Dzięki Twoim pomysłom nasza Polska staje się kwitnąca i pachnąca. Zobacz ile osób połknęło bakcyl ukwiecania swoich obejść i domów.Zawsze Wszystkim służysz dobrą radą i serdecznie się cieszysz jeżeli dzięki Tobie ktoś nowy dołączył do Ogrodowej Braci. Jeszcze raz wyrazy uznania dla Mistrzyni, która jak doskonały trener prowadzi nas do walki o piękno naszych wsi, miast i miasteczek. Dużo żdrówka Danusiu dla Ciebie i Twojej Rodzinki.
O matko, ileż się tu działo: 1000 strona, spotkanie z Hanią, cudne fotki liliowców, karmienie żaby!
A ja z braku czasu rzadko do Ogrodowiska zaglądam...
Spóźnione gratulacje, Bogdziu!
zatem 3xcud ... cudem uratowane wakacje ... cudem jak ten pojazd nam nic już nie wykręci i cudem odnaleziony olej ...
No widzę, że same wspaniałe zawirowania losowe u Was i ze wszystkiego obronną ręką wychodzicie...
Z Twoim poczuciem humoru i dystansem nawet trudne okoliczności nie stanowią chyba problemu ; )Powiem Ci, że nie wiem czy bym tej werandy nie zostawiła w obecnym stanie jest taka czysta i surowa ale, że drewniana, to zachęcająca, aż by się usiadło, powąchało i ręką przegładziło...
Weroniko weranda już zaolejowana na dąb ... podobno stary ... te deseczki pod będą białe ... lubię ją choć nie wiem jak to ugryźć dalej bo mam mieszane odczucia co do barierki ... pewnie wszystkiemu winna designerska elewacja )) ... co do cudów to u nas na porządku dziennym ...
a weranda jest moim oczkiem w głowie ... małż i Nieletnia zwijają się ze śmiechu jak ją kilka razy dziennie zamiatam i myję ... sama mam nadzieję, że ta pasja mi minie bo jesień w tym kraju bywa błotna ... )) a w końcu to wejście do domku ...
A nie chciałabyś na tej plamie białej czegoś znaczącego wielkością np świerk serbski ???? a za żywopłocikiem same kuleczki ??? podsadzone 3 kolorami gatunków roślin ??? tak sobie pomyslałam
Sylwia, ten świerk serbski to nawet miałam w planach, bo chciałam gdzies na tej rabacie taką "choinke na święta" Wybrałam odmianę 'Nana' ale ładnie to ona wyglada tylko na zdjęciach w internecie, na żywo rosnie strasznie nieregularnie. Chyba musiałabym trafić na kilkuletnie drzewko, od razu prowadzone w stożek.... ale z tym kiepsko.
Oglądałam też jodłę kalifornijską 'Compacta' ale coś nie za bardzo jestem przekonana.
Druga sprawa, że ja tą 'Nana' planowałam, zobacz:
Ale może to nie jest taki głupi pomysł, zeby go dac tam gdzie narysowałam to czarne koło...?
Boje się tylko, bo to wysokie drzewo rośnie, i az 4 m szerokości - jak jest już "dorosły"...
Ewuniu przyjmij różyczki z okazji 204 stronki, trochę się zagapiłam zbiory truskawek super, a co z nich robisz? u mnie teraz przez deszcze dużo malin się zmarnowało, nawet dzisiaj 2 razy padało, szkoda owoców pozdrawiam , a ogród piękny