Wydaje mi się, że gleba jest zbita, należy się jej nakłuwanie i rozluźnienie. Potem dosiewki, posypanie dobrą ziemią i przegrabienie. Nawóz i lanie wody.
Do nakłuwania można użyć takiego narzędzia.
Leno, obejrzałam. Studnia z cisami - to jest pomysł, który i u mnie "się zrealizował", bo mam 2 studnie.
Co to za szara roślina - wygląda mi na leczniczą (jakaś bylica)?
Twoje podkłady mnie inspirują - nie mam podkładów ale mam stare belki.
Ta biała azalia jak się nazywa w w jakim towarzystwie rośnie u Ciebie?
Widzę bardzo dobrze wyrobioną ziemię na rabatach - lśni.
Hosta Stiletto - też jej szukam.
Bardzo ładny ogród, ciekawy i dynamiczny.
Acha, wrócę do szarych skrzynek (kupowałaś w przez internet, możesz mi podać wymiary i namiary, dzwoniłam ostatnio do jednego sklepu - ktoś na Ogrodowisku podał namiary ale chyba na razie nie mają ich na stanie). To nowe nabytki te donice?
Fotka bardzo mi się podoba - ze względu na słoneczniczek.Wysiewałam już trzykrotnie,ale nic się nie pokazało,chyba nasionka do niczego....muszę w tym roku się rozejrzeć...to moje chciejstwo od dwóch lat,jak go zobaczyłam po raz pierwszy u Badary.
Iryskowo..jedyny zółty kolor w ogrodzie teraz oprócz piwonii drzewiastej
A to moja podpędzona dalia...dziś wyniosłam na taras...
I zaczynają kwitnąć wielkie maki...
Gosia zakupiłam juz stożek- stety czy niestety bukszpanowy bo z cisa trudno coś dostać a samemu wystrzyc to chyba mistrzostwo tylko dla wtajemiczonych w tę sztukę
Hortensje muszę zamówić bo w okolicy nie mają tej odmiany
Gosia- i wszyscy chętni coś podpowiedzieć -zobaczcie jeszcze na te zdjęcia- musze jeszcze przerobić rabate przed domem i posadzić coś koło studni- myslalam tam o jakimś żywopłociku z bukszpanu albo sama nie wiem
rośnie tu- drzewko karagana, na pniu świerk globosa, koło niego trzy tuje ekg kuliste i trzy lawendy, tuja żółta kulista koło niej jałowiec blue, a na obwodzie jest tawułka goldmound. te płytki znikną jak zrobimy odwodnienie z rynny
studnia zyskała nowy kolor- na razie biały ale mysle obłożyć ją jakimś kamieniem i zmienić daszek
za bałagan na podwórku przepraszam ale cały czas coś poprawiamy ulepszamy i tak bez końca ....
Ach.. Eve, róża pomarszczona tak?:? zawsze będzie kojarzyć się z moim rodzinnym domem, uwielbiam jej zapach Niestety u mnie nie przeżyła, na jesieni będę próbowała jeszcze raz ją sadzić..cudo.