Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 22:14, 03 cze 2022

Do góry
Róża nn

Tu widać jaki ma kolor kwiatów.

A w ogródku niespodzianka, będzie kwitła juka Color Guard
Dostałam ją w gratisie z 10 lat temu i miała 3 listki.

Powojniki nn

W ogródku Martki 22:13, 03 cze 2022

Do góry
Aga, Ty musisz "odchwaścić" A u mnie to proces stały, ja muszę "odchwaszczać" i chyba tego stanu o którym piszesz nie osiągnę lub nie prędko.

Lucy, "dogęszczanie" jak pięknie to brzmi ale do tego trzeba, powiedzmy szczerze, pewnego stopnia wtajemniczenia, ja jeszcze po zielonej stronie mocy. Bruzdownik powiadasz, właśnie przedwczoraj podziwiałam Olivię, która wczoraj już "dostała uwiądu" i zatrzymała się w rozwoju. Zrobiłam dziś sekcję, czy tak może objawiać się bruzdownik? Mszycy na tym akurat krzaczku nie było prawie wcale.

Magaro, u Ciebie wszystko się sieje, co nie wchodzę na wątek to coś się właśnie wysiało doszłam do wniosku, że któraś z nas nienachalnie pieliła?

Maglesko, czosnki potrzebują być w masie, ale niekoniecznie w rządkach teraz już bym je posadziła inaczej, to jest ta wyobraźnia przestrzenna, której mi jeszcze przy sadzeniu brakuje.

Maglesko, Zuzko, oprysk Emulparem ma takie efekty, że czarne mszyce w nieznacznym tylko stopniu zesztywniały, a zielone na różach zdepopulowane, rano na różach nie było żadnych mrówek, a po południu już widziałam dwie. Plan jest teraz taki, by opryskać róże zmieszanym bioczosem i mydłem potasowym.

Roociko, mospilan działa systemowo? Ja przyjęłam zasadę, że oprysk chemiczny w ostatecznej ostateczności. Mszycę dość łatwo utrzymać w ryzach przy systematyczności, mnie nie było przez kilka dni i to właśnie był czas jej inwazji.

Zuzko, czy tarczowniki to to samo co tarczniki? Bo nic mi w googlu o tarczowniku nie wyskakuje poza inf. militarnymi.

Dario, zobaczę, w jakim stanie przyjdzie towar.

Ogród Basi 22:13, 03 cze 2022

Do góry
Kolkwicja wkrótce będzie kwitła.

Blaski i cienie nowego życia 22:12, 03 cze 2022

Do góry
Adela napisał(a)

Zapraszam tylko daj znać, kiedy. Bo wiesz - wakacje, to wnuczki do babci

Oczywiście

Widziałam Giardinę, a u mnie Zaczynają Edenki

Sezon 2017 u Hanusi 22:12, 03 cze 2022

Do góry
Wiem, Zbyszku, ale po zimie rodki dostały u mnie złotego koloru, wszystko dobro wypłukane przez opady. A jak najszybciej przywrócić zieleń?
Najpierw gnojówka, a teraz zakwaszanie. i jest efekt. Liście zielone, i kwitnie po całości. Obok jest grusza z powojnikiem i myślę, że nadmiaru zasady to tam nie ma. Poglądowa fotka, niżej.

Czasem przypadek zrządzi, że jest dobrze,

Blaski i cienie nowego życia 22:09, 03 cze 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie po zeszłorocznej powodzi Pallibin wyleciał, usechł całkowicie, próbowałam ratować nie udało się.

Szkoda. Swojego też przenosiłam w ostatniej chwili i chyba nowe stanowisko mu służy.

A teraz Zachwycam się bukami, tego widzę z okna co rano przy wschodzie słońca, cudny kolor.w tym roku zimne noce spowodowały że jest ciemniejszy róż

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:09, 03 cze 2022

Do góry
Proszę o radę co posadzić w miejsce po rozplenicach (nie odnowiły się po zimie i muszę je wykopać). Cisy są wąsko- kolumnowe i trochę pusta ta donica, może macie pomysł na coś pasującego, w miarę "bezobsługowego"?
Ogród Basi 22:07, 03 cze 2022

Do góry

Tu kalina przesadzona kilka dni temu. Jest w miejscu derenia, który od kilku lat wiosną, co roku długo zbierał się do życia i potem też wyglądał jak pół żywy.

W ogródku emerytki 22:05, 03 cze 2022

Do góry
Kruszyna posadzona
I okazało się, że mam prrzed nimi dużo miejsca, np. na żurawki

Kwitnie szałwia łąkowa, jest piękna

I krzewuszka

Zostawiłam w seslerii stare kłosy i nawet fajnie wyglądają
Ogród Basi 22:03, 03 cze 2022

Do góry

Ogród Basi 22:03, 03 cze 2022

Do góry
Dzisiaj nie padał deszcz. Zrobiłam więc krótki spacer z aparatem.

Wczoraj dzieliłam te prymulki dla mamy. Trochę dzisiaj leżą.

Jurajski Ogród 21:53, 03 cze 2022

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Reniu, dziękuję za odwiedziny. Goryczka w tym roku szaleje, mam nawet już dwa stanowiska goryczkowe. Ogród w tym roku kwitnie kwiatem jak jedna wielka piana, ale jakoś mało fotografowałam, poprawię się

Agnieszko, czy te bordowe krzewy to berberysy?
Jak zawsze podziwiam Twój cudny ogród, jak marzenie. Pięknie dobrane kolory, różne poziomy rabat, architektura ogrodowa, wszystko zachwyca. Gratulacje.
Pozdrawiam .
Ogród z plażą 21:52, 03 cze 2022

Do góry
Kamień pod huśtawką dziś świeżo wysypany. Ścieżka będzie później, na razie nie mamy ani płyt ani kamienia

Trawiasta

Pęcherznice Red baron pierwszy raz u mnie kwitną, strasznie szybko rosną

Ogród z plażą 21:47, 03 cze 2022

Do góry
Zawilec kanadyjski

Gilenia trójlistna

Róże Aspirin Rose zaczynają kwitnąć

Ogród z plażą 21:42, 03 cze 2022

Do góry
Kasia, Martka, tylko jedna kępka bodziszków Rozanne u mnie kwitnie, reszta wciąż się zbiera.

Heptacodium będzie żyć, choć na razie wygląda nieciekawie.
Aga muszę ci przypomnieć, że mój dereń pagodowy umarł Za szybko go posadziłam, mróz zdążył go ściąć. Upał źle, mróz też źle

Coś ostatnio brak mi weny na pisanie. Jakaś chandra mnie dopadła..

Dziś przyszedł rdest Blackfield. Niestety Golden Arrow nie wstał po zimie. Wszystkie sześć sadzonek szlag trafił. Spróbuję z tą odmianą.

Jak feniks z popiołów 21:35, 03 cze 2022

Do góry
A to widoczek z tarasu. W rabacie chowa się klon palmowy - maluch, który za kilka lat powinien grać pierwsze skrzypce
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 21:29, 03 cze 2022

Do góry
Anda napisał(a)

Wszystko piękne ale to zdjęcie bardzo mi się podoba, jakby pędzlem namalowane a przed chwilą pokazałam je mojemu eM i powiedział cytuje" bardzo ładne, zaczarowane "
Dębowe zakątki 21:20, 03 cze 2022

Do góry
Czosnki .Chyba wszyscy je lubimy

clematisy

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:19, 03 cze 2022

Do góry
daredevil napisał(a)

Piękne zbiory Karola.
Mam cztery krzaczki kilkuletnie Kamczackiej a owoców prawie zero.
Dokupiłam trzy lata temu inną odmianę aby się zapytały a i tak owoców kilka tylko znajduję.
Twoje mają dużo owoców ?
Dębowe zakątki 21:17, 03 cze 2022

Do góry
orliki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies