Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:24, 10 maj 2012

Do góry
A tu bukszpan z jego może nie gorszej, ale słabszej strony ) niestety przy przesadzaniu koparką połamały się gałęzie ale również z tej strony był chyba najbardziej "wygryziony". Ma w środku wiele malutkich zielonych listów więc liczę, że z czasem będzie tylko lepiej

Późno już było, więc przykryliśmy go kołderką
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 10 maj 2012

Do góry
i z boczku

myślę by w ten róg po lewej zamiast trzmieliny dać żółtą trawkę a na wiosnę tulipany na gęsto
Rododendronowy ogród. 21:22, 10 maj 2012

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:20, 10 maj 2012

Do góry
Relacja w telegraficznym skrócie

bukszpan został posadzony oraz otrzymał domek tymczasowy

były również postrzyżony wielogodzinne, gdyż trudno było go ciąć nożycami ze względu na dziury, lepiej sprawdził się w jego obecnym stanie sekator. został przycięty oraz wycięłam mnóstwo suchych gałązek.
Potem został podlany oraz opryskany porządnie dolistnie florovitem. Jednak nożycami do bukszpanów wygodnie jest ciąć kulki, które są pełne a nie takie zmarnowane.

tutaj już po - słabe zdjęcie bo ciemno było

Rododendronowy ogród. 21:19, 10 maj 2012

Do góry
Zdjęcia z dzisiejszego dnia bez ładu i składu jak leci.

Lecę w kulki... 21:18, 10 maj 2012

Do góry

Z innej bajki...
Kocham to miasto, choć tu nie mieszkam...Jestem tu jednak codziennie...czasami dwa lub trzy razy w ciągu dnia...
Tu pracujemy, tu mamy przyjaciół, tu chodzimy do kościoła, tu urodził się mój syn, tu chodzi do szkoły..., tu robimy zakupy................łatwiej było by napisać tu nie śpimy...

Pożyczę trochę z tytułu piosenki Beaty Kozidrak........

Taki Rybnik...........

Moje poletko 21:18, 10 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Słonko dawało tak ostro ,że mimo iż było późno trudno było zrobić fotkę, ale co sie dało to się pstrykało

Rh zakwitł pierwszy raz,a tulipy które miały być ciemnobordowe są koloru nieokreślonego
Hosty i konwalia już są, lilie i piwonie nie zostają w tyle

Celinko - co to za odmiana rododendronu? Mam bardzo podobny NN i próbuję zidentyfikować

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 10 maj 2012

Do góry
i zaczełam znowu przesadzanie Jak ja bym chciała zaczynać od początku bez tej dodatkowej roboty typu przygotuj miejsce by coś przesadzić aby docelowo coś posadzić....

Po prostu ogród... 21:16, 10 maj 2012

Do góry
Niesamowite wrażenie zrobiło na nas boisko

takiego miłego czworonoga tez bym chciała

Moje poletko 21:15, 10 maj 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Hosty to mój bzik

Przepiękna ta hosta w trzech kolorach. Muszę taką zdobyć.

Mnie też się bardzo podoba ,będę jej szukać

Celinko - imponujące hosty!!!! Na tę zachorowałam
Ogródkowy chaos u monitki 21:15, 10 maj 2012

Do góry
Zrobiłam fotki tego miejsca na którym miałaby być rabata przy podjeździe i myślę, że będzie to fajnie wyglądało. Chciałabym tam posadzić drzewko. Myślałam oczywiście o wiśni umbraculifera albo może dla kontrastu jakieś drzewko o czerwonych liściach?

nika mi się ten cypelek inaczej skojarzył
Ogród w Holandii 21:15, 10 maj 2012

Do góry
Ale się dziś ucieszyłam!!!! Na moim rododendronie-rekonwalescencie pojawił się ewidentnie pączek kwiatowy i zaraz zakwitnie! Już myślałam, że znowu tylko mu nowe pędy porosną, a tu taka niespodzianka. Kolor na razie super, ale co z tego sie rozwinie, będzie widac pewnie za kilka dni. Małe będą te kwiatki, ale co za radość! Zdjęcie trochę słabe bo juz ciemno. Wcześniej się nie dało, bo leje cały dzień. Wstrzeliam się w krótką przerwę, bo teraz znowu leje.

A tu widac ile nowych pędów puścił. Chyba zadowolony ze zmian w swoim rododendronowym życiu

I jeszcze chciałam pokazać jak niesamowicie wygląda dereń elegantissima na tle ciemnych bukszpanów. Jakby świecił.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 10 maj 2012

Do góry
wyprowadziłam dzisiaj z rabaty róże, bukszpany i tulipany.

Puste pole z wysepką kwiatową 21:12, 10 maj 2012

Do góry
No i gratuluję 100

Puste pole z wysepką kwiatową 21:11, 10 maj 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

A to moja ukochana żurawka Beaujolais (od Hamiltona) – jedyna, która najlepiej przezimowała

Piękna jest
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:06, 10 maj 2012

Do góry
Wpadłam na chwilę, w przerwie między przygotowaniem do jutrzejszych wykładów, niestety mam pracowity weekend buuuu
Ale syn zrobił zdjęcie komórką, pięknie w tym ogródku tak o zmierzchy, bzy i jaśminy pachnę zabójczo
Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:01, 10 maj 2012

Do góry
magja czy wszystkie te "kikutki" na moim Rh to pąki kwiatowe bo oberwałam tylko dwa najwieksze.
Jeden pąk już rozkwitł i dzieki temu chyba udało mi się go zidentyfikować. Myślę że to Hachmann's Charmant. Nie mylę się?

Widzę, że temat sadzenia jest na osobny fakultet, jak na razie dla mnie to czarna magia a na pewno bedę musiała wymienić mu podłoże bo sadziłam go bez znajomości sztuki. U siebie mam glinę a na RH zrobiłam dołek z torfem. Teraz już wiem że dołek był za mały.
Mój 4 arowy azyl... 21:00, 10 maj 2012

Do góry
Sasanki zdobią inaczej

Perowskia coraz ładniejsza

Żuraweczka wreszcie się pozbierała...
Rododendronowy ogród. 20:58, 10 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Juz sie wyłączyłam ale wróciłam na tą (ę) (?) kawusię.Rób kawkę, ja przynoszę ciasteczka.

matko i córko.......... obśliniałam się

To nie do ślinienia tylko do jedzenia i jest całkiem smaczne tak przynajmniej uważaja moje wnuczki które te kółeczka bardzo lubią.
Rododendronowy ogród. 20:56, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dziś miałam pogrzeb...o szybę zabił się dzwoniec
Pomimo naklejek..cos go oślepiło...... pies mi go pokazał , że leży.... muslałm, że moze tylko siez lekka ogłuszył, ale nie dawał znaku życia..i musiałam go pochowac, by go jakie koty nie rozdrapały... ;(
A to moja żółta delosperma..jakoś 3 zimy u mnie przeżyła ...

Przykra sprawa ale nie da sie i tego uniknąc. Ja też bardzo przez cos się takiego zdarzy. delosperma przepiękna i kwiaty ma ogromne. Ja kupiłam chyba cos innego bo kwiaty małe i listki tez małe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies