Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na Cedrowej 10:59, 10 maj 2012

Do góry
Wiosna w pełni w moim ogrodzie

Jarzębina biała którą kupiłam w zeszłym roku u Szmita

Rh

Lilak

Piękna zimozielona kalina, chociaż liście lubią przemarzać i później sporo jest sprzątania

Lilak

Przyrosty na Wojtku

Abies concolor

Miłorząb w końcu się obudził

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:54, 10 maj 2012

Do góry
stychaz napisał(a)

No i stało się, ruszyłam front, zerwałam bluszcz, a miskant już dawno sam się wyeliminował

Kopię rów na cisa

Witaj Danusiu,

Czy możesz powiedzieć jaka jest odległość (mniej więcej) hortensji od muru? Bo widzę, że ten cis to tak bardzo blisko jest wsadzony?

Na styk, 15 cm jest.
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:51, 10 maj 2012

Do góry
mam pytanie jak ktos może prosze o rozwiązanie zagadki mam w ogrodzie od dawna drzewko i nie wiem co to jest, kwiaty białe podobne do kaliny koralowej ale liśnie ma jak akacja

[img

size=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/143354/original.JPG[/img]

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:50, 10 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
A to Ci niespodzianka!
We Wrocławiu Anka

Może i ja się kiedyś na taki maraton zdecyduję
pozdrawiam Was obie

Zapraszam Jolu a Anią jestem zachwycona! a jaką kondycję ma, biegłą w końcu w butach na koturnie, bo ja w balerinach, było łatwiej

i niespodzianka! ruszyła perovskia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:49, 10 maj 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Danusiu futerko piękne. Też chcę taką białą trawkę. Co to?

Holcus mollis Jackdaw's Cream
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:47, 10 maj 2012

Do góry
Eve napisał(a)
O rany jakie tamaryszki! Uwielbim, piękne są, ale musi być widok!

Ewa, widok piękny, ale i zapach też, bo one pachną
Za to moja Susan, obraz nędzy i rozpaczy, nie wiem czy odbije; przemarzłą po świętach w większej części

zobaczcie jak to wygląda i co ja mam zrobić?

czy z czasem na tych gołych gałęziach wyrosną listki?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:43, 10 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Kasiu, bukszpan da się uratować. Najpierw go posadź oczywiście ładniejszą stroną do ludzi, delikatnie przytnij wyokrąglając i tak jak Hania radzi rozwieś nad nim cieniówkę (taką szkółkarską siatkę.

Podlewaj regularnie ale nie zalewaj. Popsikaj mu liście florovitem w płynie rozcieńczonym, w korzenie nawozu nie lej, aż wyraźnie zacznie rosnąć. Te dziury z boku możesz uzupełnić innym bukszpanem, jeśli gdzieś uda się takiego zakupić. Dorosną po jakimś czasie i uzupełnią braki.

Widziałaś u Babci Jasi mojego? Też tak wyglądał kiedyś.

Danusiu, wielkie dzięki ach żeby ten bukszpan wiedział, że sama Szefowa o nim mówi, to pewnie od razu by zaczął być ładny powiem mu chyba )
To dzisiaj będę cięła i zaraz potem popsikami florovitem, nie będę czekać 2 tygodni z tym cieniowaniem będzie gorzej, bo nie mam takiej siatki czy można prosić o jakieś zdjęcie tej siatki żebym wiedziała czego szukać?
Na uzupełnienie mam, ale dość małe bukszpany, a tu by się taki metrowy przydał... jak spotkam to dokupię i dosadzę, chociaż trudno będzie się wbić w tą bryłę.
Oczywiście, że widziałam u Babci Jasi, bywam tam regularnie
Czyli jest nadzieja

Zapytaj w ogrodniczym, cokolwiek zasłoń, rozwieś włókninę albo tarasowy parasol jakiś postaw
Nie mam zdjęcia cieniówki rozwiniętej, ale to coś takiego , tylko tak nie owijaj a wbij 4 kołki i przywiąż "dach" z cieniówki.

Ogród na Cedrowej 10:41, 10 maj 2012

Do góry
Witam po długiej przerwie ale wpadłam w wir pracy i nie miałam kiedy wkleić fotek
Obiecuję poprawę
Tradycyjnie wklejam moich mieszkańców których uwielbiam w moim ogrodzie

Nie mogłam się im oprzeć

Rododendronowy ogród. 10:36, 10 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko, czy to jest aktualne zdjęcie Kolory cudowne, pięknie skomponowane
Ogródkowe perypetie:) 10:23, 10 maj 2012

Do góry
Dotarła do mnie moja angielka.. taka zwykła..

i niestety ma jakiegoś gryzonia chyba, bo zwijają sie jej liście, co widać u góry zdjęcia..

no i już wiem, że moja róża ma nimułkę różaną, no nic, oberwałam liście i czekam..
Ogródkowe perypetie:) 10:21, 10 maj 2012

Do góry
W końcu zaczęła kwitnąć moja azalia no name..wie ktoś jaka to?
Ogródkowe perypetie:) 10:19, 10 maj 2012

Do góry
moje lawendy ubiegłoroczny super przetrwały zimę..ale je okryłam. Kancik w toku

I moja ulubienica..Sum And Substance, ma już taaaakie liście, większe od mojej dłoni

Ogródkowe perypetie:) 10:16, 10 maj 2012

Do góry
Ciąg dalszy th, Franceska jeszcze czeka,

za to Eskimo, miał być biały, zaczyna kwitnąć

A może to nie Eskimo? I jeszcze jeden, cudny kolor, ale co to za odmiana nie wiem, kupiony w ubiegłym roku..

ogrodoweimpresjejolki 10:15, 10 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Jolu ,fakt ,można sie wkurzyć ,-borówki-
Ale to nie o krzak chodzi, tylko o to ,że ktoś zaburza nasze poczucie bezpieczeństwa!!Wchodzenie w naszą przestrzeń,niszczy sie nie rabaty, ale nas.Tylko debil ,który robi krzywdę, w swojej głupocie o tym nie wie!!
Mnie okradano kilkakrotnie,-mieszkanie.
To co człowiek czuje i jak długo z tego wychodzi, to wie ten co to przeżył.Szkoda rzeczy ,bo to nasze, wypracowane,niejednokrotnie ,dla osoby postronnej bez znaczenia,a dla nas bezcenne!...
Bardzo mnie dotyka bezmyślność i robienie krzywdy innym!!

Przysiadłabym na ławeczce bo świetna i pogadałybyśmy sobie,jak starzy Polacy
ale póki co luknij na dzwoneczki spejalnie dla Ciebie

Bardzo mądrze napisałaś o tym zaburzeniu poczucia bezpieczeństwa ...
Dziekuję Celinko, dzwoneczki takie radosne A ja mam jakiś automat w głowie (pewnie zainstalowany w dzieciństwie) , że na widok konwalii od razu czuję ich piękny zapach
Może kiedyś uda nam się spotkać, przysiąść na ławeczce i pogadać
Gdybyś kiedyś była w mojej okolicy to serdecznie zapraszam

Bratek dla bratniej duszy

A na razie bratek dla bratniej duszy
Ogródkowe perypetie:) 10:12, 10 maj 2012

Do góry
Magnolio, proszę..tak lepiej?

do prawej są róże, potem zawijasek z bukszpanu na wiśni. Koło zawijaska będzie Ilex crenata, więc będzie również żółty akcent, hortensje wzdłuż barierki schodów i jeszcze miskant..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:07, 10 maj 2012

Do góry
mam problem z tymi cisami... dwa rosly na tej rabacie która jest w trakcie roboty, dosadziłam kule na pniu i drugą mniejszą kulę ale coś mi nie pasuje. Na widoku ogólnym na rabacie są róże, tulipany i 'obwodka' z bukszpana ale one samtad zostana eksmitowane.. chciałam zostawić te cisy ale mi nie pasują... co z nimi zrobić? Dodam że nie ma ich w projekcie a ja nie mam gdzie ich przesadzić
boje się też przesadzać tej wielkiej kuli...

ogrodoweimpresjejolki 09:45, 10 maj 2012

Do góry
Jolu ,fakt ,można sie wkurzyć ,-borówki-
Ale to nie o krzak chodzi, tylko o to ,że ktoś zaburza nasze poczucie bezpieczeństwa!!Wchodzenie w naszą przestrzeń,niszczy sie nie rabaty, ale nas.Tylko debil ,który robi krzywdę, w swojej głupocie o tym nie wie!!
Mnie okradano kilkakrotnie,-mieszkanie.
To co człowiek czuje i jak długo z tego wychodzi, to wie ten co to przeżył.Szkoda rzeczy ,bo to nasze, wypracowane,niejednokrotnie ,dla osoby postronnej bez znaczenia,a dla nas bezcenne!...
Bardzo mnie dotyka bezmyślność i robienie krzywdy innym!!

Przysiadłabym na ławeczce bo świetna i pogadałybyśmy sobie,jak starzy Polacy
ale póki co luknij na dzwoneczki spejalnie dla Ciebie

Mój ogród :) 09:33, 10 maj 2012

Do góry
Podpowiedzcie mi proszę co to jest za roślina ?
Podobno ma drobne, niebieskie kwiatki, bardzo mi się spodobała i kupiłam ją właśnie ze względu na te ciemne listki...

Moje poletko 09:27, 10 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Cud!po prostu!!

Już dawno nie byłam taka pewna, że się z kimś całkowicie zgadzam

Jolu, ta całkowita zgoda, to sie nazywa braterstwo dusz

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 09:25, 10 maj 2012

Do góry
Wczoraj skusiłam się na kolejnego rh. Po ostatnich żółtych Goldbukettach, które zmarniały po pierwszej zimie i pewnie nie zobaczę jak kwitną, kupiłam Madame Masson - wyczytałam, że należy do grupy wytrzymałych i łatwych w uprawie. Tak wygląda :

Na jakiejś brytyjskiej stronce pisało, że idealne ph dla niego to 4,5 - 6.

Proszę podpowiedzcie w czym mam go posadzić. Niestety nie dysponuję i nie mam skąd wziąć obornik, kompost czy przekompostowane liście dębowe Czy to oznacza, że nie mam szans na udaną uprawę rh ?
To co mam to torf kwaśny w worku, który kupiłam w sklepie ( oczywiście pani w ogrodniczym powiedziała, żeby sadzić tylko w nim ).Mogę dokupić coś w sklepie ( jakiś suchy obornik w worku ? )
Mam też trochę takiej lekkiej próchniczej ziemi spod starych wierzb ( czy taka ziemia jest kwaśna ?) poniżej zdjęcia tej ziemi :

No i mam jeszcze stanowisko cieniste

Pomożecie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies