Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju 23:55, 16 maj 2012

Do góry
Dzięki wszystkim za odwiedziny

dzisiaj było chłodno, cała noc padał deszcz ładnie wszystko podlał, popieliłam w szklarence, a po południu pieliłam pod krzakami,malin, porzeczek, agrestu i tak zleciał dzień, aha i ładowałam mieczyki do doniczek z ziemią siedząc w folii co by było cieplej
Rano wyjrzalam przez okno żeby zobaczyć czy można wyjść na ogród i przy okazji zrobilam zdjęcie czerwonej serduszki z okna aby pokazać zainteresowanym i przy okazji dzikiej kotce psotce, która codziennie odwiedza mój ogród w celach higienicznych, paskuda
po prawej serduszka, a tu zdjęcie drugiej pod domkiem ogrodnika obydwie spore no to dalsza część wiejskiego ogródka, zdjęcia robiłam z okna na górze na końcu po prawej część doniczek już czeka na wkopanie, folia jeszcze zamknięta bo było wcześnie i zimno a wkoło place ziemi czekają na ogórki dynie, cukinie, dalie i inne ciepłolubne roślinki rozwija się Nowa Zembla i Helsinki
Ogród w Alei Lipowej... 23:54, 16 maj 2012

Do góry

wygląda jak ospa
Ogród w Alei Lipowej... 23:53, 16 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
na świerku tez zielono trochę (to chyba jodła)

Bardzo mi się podoba..... świerk i cis są wspaniałe..... reszta też
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:50, 16 maj 2012

Do góry
Nareszcie na komputerze z pracy udaje mi się wgrywać zdjęcia. Na początek parę tulipanków.

Ogród zmyślony 23:49, 16 maj 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
i jeszcze z bliska moja Elka

Trójca Święta- wg projektu

koronka kiku-shidare

i migdałek

Trójca Święta czyli? Na projekcie się nie mogę dopatrzeć, bo literki maciupcie. Przydały by się u mnie takie kuliste drzewka.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:48, 16 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Iza......Ja Ize KOCHAM, ja sie Izie Oswiadczam

Tylko nie mam kfiatka f doniczce

Odbijany
zielonastrefa 23:45, 16 maj 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
no i teraz ten szkodnik
ogólnie róże nie wyglądają źle, ale muszę je pilnować

niewiele widać, ale zawsze coś

Na razie żywych gąsienic nie ma w ogóle

Coś ewidentnie podjadło te liście.
Larwy obnażacza różowki, psowacz różany albo jakieś inne gąsieniczki.
Tutaj jest opisanych sporo szkodników

http://www.oczarjk.pl/index.php?act=270
Mój kawałek raju 23:36, 16 maj 2012

Do góry
Witaj Ania, dawno obiecany hiacynt. Pozdrawiam

Miało być inaczej 23:34, 16 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

ale śliczne

To ciekawa prymula.... spróbuję ją w tym roku podzielić, jak radzi Bogdzia. Może uda mi się ją utrzymać, bo biało-kremowa wypadła mi po tej zimie.
Rododendronowy ogród. 23:34, 16 maj 2012

Do góry
Witaj Bożenko, z opóźnieniem gratuluję 800-tki. Cieszę się na spotkanie w Twoim pięknym ogrodzie i pozdrawiam.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:26, 16 maj 2012

Do góry
Marzenka za skierowanie mnie pod ścianę jestem ogromnie wdzięczna jakieś 60 stron laby w ten sposób mi zafundowałaś ... i widać mam dzień pomysłów racjonalizatorskich bo tak sobie pomyślałam, że gdyby wydawcy zmienili kurs i wydawali pogawędki forumowe to mogłabym sobie na autobusik czekać i czytać ... a ściana i te na g .... cudne ... kcem takie co rujnuje całą wydumaną przez lata teorię mojego ogrodu ... pięknie ...

a skoro winko u mnie to idę zobaczyć jak się goście bawią
...
i oczywiście zawstydzonam okrutnie ... za to wyższa bo włos mi się zjeżył ze strachu, że poprzeczka za wysoko ... miłość szczerą deklaruje ... [url=http://emotikona.pl/emotikony/]

Miniaturowy ogródek 23:20, 16 maj 2012

Do góry
Magnolia - nadziwić się nie mogłam, że przeżyła przy samym płocie, na pierwszej linii wiatru.
Nie miała żadnego okrycia - ani na górze, ani nawet kory na nóżkach:

Lecę w kulki... 23:18, 16 maj 2012

Do góry
I jeszcze zdjątko z ogródka Madzi...nie mogłam się oprzeć...

...u Madzi w wątku będzie więcej....
Miniaturowy ogródek 23:17, 16 maj 2012

Do góry
Cały czas 21.04.2012:

Trawnik z brązową sosną:

Pąki na wiśni i magnolii:

Miniaturowy ogródek 23:13, 16 maj 2012

Do góry
21.04.2012

Trawa tak urosła, że już prawie do koszenia:

Wiśnia na tle nieba:

Brunnery wystawiają łebki:

Magnolia w najbardziej wietrznym miejscu ma zdrowe pąki:

Znowu na wsi 23:06, 16 maj 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Andziulka, dziękuję że do mnie luknęłaś . Nie wiem czy mi się uda stworzyć taki ładny ogród...
Bardzo lubię twój awatarek. Masz taką miłą radosną buzię.

A to nasz domek ogrodowy. M. planuje pomalować go na biało, z szarymi dodatkami. Zielsko jak widać, ma się dobrze

Mogłabym w takim zamieszkać ,tylko proszę pomaluj
Joku to,że czasu nie masz to nikt się nie dziwi, ja z pewnością nie.Czekam cierpliwie jak pokażesz mi co stworzyłaś na tej ziemi
zielonastrefa 23:03, 16 maj 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
zrobiłam dziś parę zdjęć
różanka się zazieleniła, a piesek ścieżeczki wydeptał

Przyszłam się przywitać
Skąd ja to znam, mój robi to samo
Mój jesienny ogród 22:58, 16 maj 2012

Do góry
Dopiero siadłem, w butach chlupie ale nie chce mi się zdjąć, tylko ręce umyłem i lecę do Was, oczywiście obowiązkowa herbatka z pigwowcem. Muszę powiedzieć że na mojej wielkiej rabacie powoli robi się ciasno. Kurcze jeszcze nie skończyłem a już za mała a ja jeszcze mam 8 miskantów w doniczkach i po jutrze mam dostać miskanta z gdańska i jeszcze pampasówkę muszę odebrać od forumki. Interes z trawami dobrze mi się rozkręcił. Czuję że jeszcze w tym roku będę robił następną rabatę.
Aniu, Romek się ucieszył jak mu skrzydło uścisnąłem. Jak zwykle siedzi na plecach i mnie udeptuję i gada do ucha.
Bogdziu, Jak będziesz kiedy blisko to zapraszam. Ciesze się że sprawiłem Ci radość ptaszkami, jak będę miał chwilkę to pokażę więcej w ptasim wątku, Dziś po mojej czarnej ziemi chodził zielony dzięcioł, niestety nie mam go na zdjęciu a jest u mnie prawie codziennie, nie mogę też trafić wigi strasznie płochliwa, do takich zdjęć potrzeba czasu i spokoju, którego mi brak. Ja do Ciebie też bym się chętnie wybrał. Postaram się za rok, bo w tym nie ma mowy mam dużą robotę do zrobienia za granicę i termin trzyma mnie za gardło, nie mogę nawet na podwórku poszaleć,zostaje mi tylko niedziela. Mój przyjaciel jest piękny to fakt każdemu się podoba ale jest jeszcze bardziej psotny niż ładny. Wszędzie musi wejść i wszystko zepsuć. Teraz już usnął mi na plecach.
Haniu, czuję że nie będę czekał tygodnia, tylko w niedzielę posadzę miskanty z doniczek i zrobię sesję.
Mira, to fakt, jak ktoś nie lubi pracować to w ogrodzie nie ma czego szukać a ja to mogę nie jeść i nie spać, chociaż już teraz to długo nie mogę pracować 23 i mnie ścina.
Justi, lilaki są ładne ale bardziej podoba mi się ich zapach jest boski.
Majka, jak się rozrosną to się będę dzielił z Wami.
Karolinko, mam nadzieję że doczekałaś się w końcu na swoją przesyłkę.
Teraz muszę życzyć dobrej nocki, przy śniadanku zaglądne.

Znowu na wsi 22:57, 16 maj 2012

Do góry
Może ktoś rozpozna co to za fiołek? Przetrwał zimę, niestety pączki zamierają. Widocznie robię coś nie tak

Miniaturowy ogródek 22:57, 16 maj 2012

Do góry
Wianek na drzwiach:

Hiacynty na podeście:

Budząca się hortensja:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies