Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 09:38, 22 cze 2012

Do góry
Leno,Niko,miłego dnia.
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 09:36, 22 cze 2012

Do góry
to post przeniesiony od Oli:
ola napisał(a)
Ogrodowego misz-maszu cd....

Ogródek Hanusi po zimie 09:36, 22 cze 2012

Do góry
Basiu specjalnie dla Ciebie ....rumiankowa łąka.
Prośba o pomoc 09:28, 22 cze 2012

Do góry
Rabaty do wymiany :) 09:20, 22 cze 2012

Do góry
Witaj Ewo nawet mi się to podoba tylko jak potem zrobić żeby rabata zakręcała za dom i co tam posadzić? co mogłobybyć na środku, na kijku?

No a teraz pomocy z rabata narożnikową!
Mój kochany M wiedząc że nie mam wyobraźni za grosz wyznaczył rabatę wedlug rysunku Gosi. poustawiałm rośliny (nie wszytkie) i jakoś dziwnie jest. Tzn wydaje mi się że rabata jest za duża ...
Tak to wygląda, te metalowe pręciki to plan rabaty według rysunku. Przed ostatnią hortensją stoi donica tam miałyby się zacząć hortensje i wydaje mi się że w narożniku jest za dużo miejsca na trawy i berberysy.

według rysuku, te donice to hortensje a przed nimi ma być żywopłocik z bukszpanu. Według mnie sporo miejsca tam zostanie.
ogrodoweimpresjejolki 09:00, 22 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
z calego serca i glebi duszyczki mojej uradowanej niezmiernie ...dziekuje !!!!
piwonie juz dawno skradly mi serce i do nich dolaczylas i Ty...

Muszę wcześniej wstawać,
bo moi goście oglądają ogród z poranną rosą
a ja jeszcze w domu ... co prawda też boso

Ogród w budowie - nieustającej 08:55, 22 cze 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Irenko, tu i ówdzie schludnie w miarę, a na 1/3 ciągle budowa, a na połowie oprócz trawnika jeszcze nic nie ma, tu masz dowody:
Wyrównan ziemia pod kolejne trawniki i schody naprzeciwko "jekylowej", a reszta dalej zarośnięta, jest ciągle mokro, nie ma jak skosić trawy, ani jak wyplewić z tej gliny, bo razem z chwastem wychodzi wielka bryła ziemi i zostaje dziura. A trawnik już jest "po kostki" i koniczyna zaczyna w nim kwitnąć.

A placyk pod ławkę już się robi, dzisiaj po obejrzeniu i zmierzeniu okazało się że trzeba go powiększyć, bo się ławka nie zmieści. Ławka przyjedzie w czwartek i jest piękna i bardzo "ogrodowiskowa", zobaczycie sami.. Placyk przez ten deszcz powstaje b. powoli.
Tylko te drzewka obok są jak z horroru, to te martwe głogi. Ale nie chcę teraz robić dziur w trawniku, wyrzuci się je jesienią i posadzi nowe. Więc narazie będzie i straszno i smieszno. Żeby polepszyć wrażenie ogólne, będą kwiaty w ładnych donicach, które przywiozłam z Włoch i z Niemiec.

Gabrysiu a mi się te bukszpanowe poduchy na trawniku bardzo podobają

Widzę zmiany się szykują - już sobie wyobrażam jaką cudo ławkę zamówiłaś - masz dobry gust więc spodziewam się rewelacji
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 08:50, 22 cze 2012

Do góry
Ja to wiem kiedy z odwiedzinami wpaść
Wszystkiego dobrego!

Jestem pełna podziwu dla Ciebie, mam brata we Francji
Pojechał tylko na wycieczkę , a jest już tam 18 lat
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:48, 22 cze 2012

Do góry
Zakwitł mi dziś pierwszy grzybień biały- to znak, że rozpoczyna się lato

Do zobaczenia na spotkaniu śląskim

Nasz przydomowy ogródek 08:45, 22 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A teraz wiadomość dla zainteresowanych . Wczoraj w czasie plewienia żwirku pod bonsai coś odkryłem . Myślałem że to trawa jest. Patrzę lepiej - a to młodziutka żurawka Purple Palace ( wysiała się a więc rozmnażanie z nasionek tej odmiany jest możliwe ) .

a wiec nadzieje,ze moja w jakis tajemniczy i magiczny sposob sie rozmnozy !!!!
p.s ja juz nie spalam Zbyszku, widzialam cie jak wychodziles ...
milego dnia !!!!!
Po prostu ogród... 08:42, 22 cze 2012

Do góry
Długo się zastanawiałam czemu ta jedna kulka bukszpanowa taka wygryziona z dołu i nie chce się wyrównać.

A teraz już wiem czemu, Kropka upodobała sobie to miejsce, chłodzi się w cieniu do południa.
Jak jestem w pracy to tego nie widzę, dopiero wczoraj będąc do południa w domu, odkryłam powód nierówności kulki bukszpanowej.

Przycinanie - cięcie tui 08:38, 22 cze 2012

Do góry

Danusiu a jak myślisz ja tez juz mogę lub powinnam ciąc swoje uje, tym bardziej że na dole takie są zwiędłe bidulki..?

Nasz przydomowy ogródek 08:21, 22 cze 2012

Do góry
A teraz wiadomość dla zainteresowanych . Wczoraj w czasie plewienia żwirku pod bonsai coś odkryłem . Myślałem że to trawa jest. Patrzę lepiej - a to młodziutka żurawka Purple Palace ( wysiała się a więc rozmnażanie z nasionek tej odmiany jest możliwe ) .

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:20, 22 cze 2012

Do góry
Aniu - też się ucieszyłam Ale dzisiaj pani akurat przetaczników nie wzięła... ale przywiezie jutro, razem z szałwią omszoną specjalnie dla mnie
Aniu asc - takie cuś, bylinka:

Krysiu - walczę O, pokażesz swojego pomidorka? Moje wyglądają dziwnie na razie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:10, 22 cze 2012

Do góry
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:03, 22 cze 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Monika zrobiłam specjalnie dla Ciebie zdjęcie tego dużego klona japońskiego, o którym pisałam. I zobacz jaki zestaw. Jak dla mnie to nieźle to wygląda.

Rzeczywiście piękny. Ciekawe ile ma lat. Pięknie ma rozłożone gałęzie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:03, 22 cze 2012

Do góry
Gratulacje i miłego dnia
Ogródek Hanusi po zimie 08:02, 22 cze 2012

Do góry
Moi goście ....dziś,a twoi pewnie tak.
Jeszcze dziś szybko szarlotkę do pieca wstawię.Obiad.....zięć osobiście rodzicom wykonuje i serwuje.
Mam wolne do kolacji.
Dla wszystkich zaglądających zostawiam szum traw i proszę o cierpliwość ....będę odzywać się w miarę wolnych chwil.

Mój jesienny ogród 07:59, 22 cze 2012

Do góry
Oj jak fajnie że odwiedza mnie Stara Gwardia, ja do Was też zaglądam, tylko u Marty niestety nie byłem ostatnio ale nadrobię.
Aniu, dzięki za pumilki( żółte dostałem) przeniosę je dzisiaj na suchą rabatę. Do rana był spokój, Ciekawe jak mu Ciebie z wodą, przy śniadanku luknę.
Marto, proces ten trwa przynajmniej od 13 lat, kilkanaście lat do tyłu wszystko było obsiane, krowy się pasły za ogrodzeniem a teraz nawet ciągnika ciężko spotkać nie mówiąc o koniu czy łaciatej.
Haniu, widziałem twoje piękne piwonie i goździki zawsze piszesz że u Ciebie zimno a wszystko szybciej kwitnie 2 tyg niż u mnie. Jak zakwitną moje liliowce mutanty to sobie zrobię z nimi fotkę że byście miały porównanie

skrzydlaki ginnala

palmowy już czerwienieje. Na koniec moje hosty.

Pozdrawiam, czekam dziś na paczkę to na pewno będą jakieś trawiaste nowości.
Moje ukochane miejsce na ziemi 07:54, 22 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

trochę z innej bajki......
na specjalne życzenie Krysi..........
fotel przemalowałam lakierobejcą pędzelkiem, trochę to trwało, bo malowałam dwie warstwy....

Pięknie Ci wychodzi to malowanie! Jestem pod wrażeniem - moje kolory

Agatko - pięknie wyszło !!! Krysia bardzo dziękuje i już wydała stosowne rozporządzenia. Pozdrawiamy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies