Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 07:01, 22 cze 2012

Stale do Ciebie zaglądam,piękne rośliny podziwiam,a wody nie zazdroszczę.u mnie ...na razie odpukać nawet z nieba nie za dużo spadło.
Klamber 07:59, 22 cze 2012

Oj jak fajnie że odwiedza mnie Stara Gwardia, ja do Was też zaglądam, tylko u Marty niestety nie byłem ostatnio ale nadrobię.
Aniu, dzięki za pumilki( żółte dostałem) przeniosę je dzisiaj na suchą rabatę. Do rana był spokój, Ciekawe jak mu Ciebie z wodą, przy śniadanku luknę.
Marto, proces ten trwa przynajmniej od 13 lat, kilkanaście lat do tyłu wszystko było obsiane, krowy się pasły za ogrodzeniem a teraz nawet ciągnika ciężko spotkać nie mówiąc o koniu czy łaciatej.
Haniu, widziałem twoje piękne piwonie i goździki zawsze piszesz że u Ciebie zimno a wszystko szybciej kwitnie 2 tyg niż u mnie. Jak zakwitną moje liliowce mutanty to sobie zrobię z nimi fotkę że byście miały porównanie

skrzydlaki ginnala

palmowy już czerwienieje. Na koniec moje hosty.

Pozdrawiam, czekam dziś na paczkę to na pewno będą jakieś trawiaste nowości.
Milka 14:47, 22 cze 2012

Hosty super, ta od ciebie świetnie rośnie, inne też i zobacz jak maja się miskanty, nieźle rosną koło 2 wisterii
majkel0326 22:08, 22 cze 2012

Robert,współczuję tych częstych podtopień.U nas też napadało sporo,nawet mój M wyciągał wczoraj traktorem jakiś pechowców co się autem zakopali,a raczej utopili na polnej drodze.Dziś na szczęście deszcz odpuścił.Czerwona lilia cudna,bardzo ciekawy kolor
Mala_Mi 22:31, 22 cze 2012

Fajne zdjęcia pleszki wstawiłeś..
Klamber 09:01, 23 cze 2012

Witajcie, uff 2 dni przerwy od deszczu, widzę już że na warzywniku 3 rok pod rząd nic nie urośnie. W następnym sezonie to już stanę na głowie żeby postawić tunel i to najlepiej na pół warzywnika. Kolor lilii jest faktycznie zabójczy. Zaczynają kwitnąć liliowce, pąków jest b. dużo więc zapowiada ładny pokaz.
Mają u mnie jak w raju i pompowałem w nich EMy i biohumus więc na pewno dadzą z siebie wszystko. Kwanzo którego dostałem choć duży to pewnie nie zakwitnie ale luknijcie w necie jak kwitnie
Maju, mój warzywnik przy Twoim, wygląda wręcz śmiesznie, tyle roboty i na darmo.

Irenko, ciesze się że miskant się przyjął ale uważaj na niego, posadź go w takim miejscu żebyś mogła zapanować nad nim. Mój ma już 1,5m a liście grube jak u gigantusa jeszcze taki piękny nie był nigdy na jesieni to dopiero będzie się działo. Zobacz na tym zdjęciu z tyłu pod kaliną jaka kępa rośnie.

Pakuję sporo zdjęć bo nie wiem kiedy nadarzy się następna okazja. Teraz liliowiec, na razie wczesny
pomarańczowy ale za tydzień powinno być już kolorowo.

Teraz trochę ze skalniaczka

I na koniec różności

Asc, mam różnych ptaszków będę dokładał jak mi czas pozwoli. Jak tak zaglądam do Ciebie to na początku myślałem że budujecie stacje metra, niezły sajgon macie. Nie zaglądałem do Ciebie z 5 dni, to nie jestem na bieżąco ale znając Cię to wyjdzie ekstra bardzo żałuję że nie będę mógł tego dzieła obejrzeć na żywca, bo oczka uwielbiam i ubolewam nad swoim że miskant mi zrujnował.
Pozdrawiam.
Borbetka 09:15, 23 cze 2012

Dla mnie warzywnik bomba. Musiałbyś zobaczyć mój ... ... żenada.
aldonaz 11:05, 24 cze 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Romciu, Jesteś szybka jak zawsze ja trochę straciłem na szybkości, brak czasu mnie wykańcza, nigdzie nie mogę zdążyć i wiecznie się spóźniam. Ciekawy jestem jak Twoje rewolucje ogrodowe postępują. O papudze coś wspominałem ale o ptakach jest specjalny wątek podam Ci później.
Aldonko, dobry sprzęt to podstawa ale powiem Ci że nie musisz wydawać strasznych pieniędzy, ja wszystko co mam czyli 2 szkła, puszę i statyw kupiłem na allegro. Mam też soniaka ale też mnie wkurzał za kolory miał ciut za zimne, używam go do makro zdjęć. Pokazywałem na poprzedniej stronie trojeść i później Monteverde pisała o niej. Zauważyłem żeś spokojna dziewczyna to może doczekasz takich chwil, bo ja się wszystkim przejmuje i denerwuje a to skraca życie. Pozdrawiam Was i fajnie że mnie odwiedziłyście.
Dziś trochę inne fotki, z b. bliska też lubię po pstrykać .

oczar wiegilijski

Rajska jabłoń to ta parasolka którą tak lubią objadać bażanty.

Patrząc na człowieka można się bardzo pomylić. Nie jestem wcale taka spokojna, dość często przeważa we mnie natura choleryka, o czym wiedzą najlepiej moje dzieci. Uspokaja mnie jedynie praca w ogrodzie, choć czasami za ciężka dla mnie. Gdybym nie posmarowała rąk jakąś maścią nie przespałabym nocy. Widzę, że ty też cały czas zapracowany. Tak czasami myślę, że człowiek jest głupi dodając sobie samemu tyle pracy i obowiązków, zamiast leżeć oglądając TV, czytać książki, odwiedzać znajomych. No ale ten typ tak ma. Pozdrawiam

monteverde 12:49, 24 cze 2012

Klamber napisał(a)
Witajcie, uff 2 dni przerwy od deszczu, widzę już że na warzywniku 3 rok pod rząd nic nie urośnie. W następnym sezonie to już stanę na głowie żeby postawić tunel i to najlepiej na pół warzywnika. Kolor lilii jest faktycznie zabójczy. Zaczynają kwitnąć liliowce, pąków jest b. dużo więc zapowiada ładny pokaz.
Mają u mnie jak w raju i pompowałem w nich EMy i biohumus więc na pewno dadzą z siebie wszystko. Kwanzo którego dostałem choć duży to pewnie nie zakwitnie ale luknijcie w necie jak kwitnie
Maju, mój warzywnik przy Twoim, wygląda wręcz śmiesznie, tyle roboty i na darmo.

Irenko, ciesze się że miskant się przyjął ale uważaj na niego, posadź go w takim miejscu żebyś mogła zapanować nad nim. Mój ma już 1,5m a liście grube jak u gigantusa jeszcze taki piękny nie był nigdy na jesieni to dopiero będzie się działo. Zobacz na tym zdjęciu z tyłu pod kaliną jaka kępa rośnie.

Pakuję sporo zdjęć bo nie wiem kiedy nadarzy się następna okazja. Teraz liliowiec, na razie wczesny
pomarańczowy ale za tydzień powinno być już kolorowo.

Teraz trochę ze skalniaczka

I na koniec różności

Asc, mam różnych ptaszków będę dokładał jak mi czas pozwoli. Jak tak zaglądam do Ciebie to na początku myślałem że budujecie stacje metra, niezły sajgon macie. Nie zaglądałem do Ciebie z 5 dni, to nie jestem na bieżąco ale znając Cię to wyjdzie ekstra bardzo żałuję że nie będę mógł tego dzieła obejrzeć na żywca, bo oczka uwielbiam i ubolewam nad swoim że miskant mi zrujnował.
Pozdrawiam.

Robert chyba przesadzasz,że nic nie urośnie z tego co widać jest odwrotnie warzywnik pięknie wypielony, ziemniaki prawie pod niebo sięgają, wszystko super rośnie na tych EM-ach a co ma takie srebrne koperkowe listki pod rojnikiem zdjęcie daj zbliżenie, pozdrawiam
monteverde 12:52, 24 cze 2012

http://plantsgallery.blogspot.com/2008/03/hemerocallis-fulva-kwanso-liliowiec.html, Hemerocallis fulva 'Kwanso' - Liliowiec rdzawy