Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Alei Lipowej... 22:58, 09 maj 2012

Do góry
Oj z tym 'koko-loko', to będzie niezapomniany hit

Uciekam już.
Na dobranoc Queen of Night.

Dolina Tęczy 22:58, 09 maj 2012

Do góry
Ana - jak będziesz w casto to na ogrodzie są białe rh o które pytalaś - większe niż w smętowicach - w cenie ok 50 zł - ja się skusiłam dziś

admete - dziękuję, że do mnie wpadłaś No i u mnie kwiatowy zawrót głowy - wszystkiego naciupane - ale ja tak luuuubię
A marcinki w ubiegłym roku naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyły pięknym i obfitym kwitnieniem

Pojechaliśmy dziś na małe ogrodowe zakupy...nie mogłam się zdecydować co na te drzwi wejsciowe wziąść zamiast wymarzłych cyprysików...Mąż zdecydował więc za mnie i wziął dwie conici na pniu Są naprawdę urocze, ale obawiam się o ich żywotność...Mnie straaaasznie korciły bukszpanowe kule, póki co jednak odpuściłam (cena) i kupiłam za to azalię, dwie weigele i jeszcze jednego cunningham'sa white - bo tamten trafił wczoraj na rabatę przygarażową razem ze swierkiem - trochę musieliśmy przemeblowanie zrobić - ale się pomieścili

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:54, 09 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No i stało się, ruszyłam front, zerwałam bluszcz, a miskant już dawno sam się wyeliminował

Kopię rów na cisa

Witaj Danusiu,

Czy możesz powiedzieć jaka jest odległość (mniej więcej) hortensji od muru? Bo widzę, że ten cis to tak bardzo blisko jest wsadzony?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:54, 09 maj 2012

Do góry
dziś, wprawdzie nie w Miłkowie, ale jednak było spotkanie
W końcu był to Wrocek

przyjechała Ania an_tre, cel podróży Duszniki, piękna i zdrowa ziemia kKodzka, ....ho, nie tylko Zakopane jest piękne
Ania, super dziewczyna!! podkreślam to, bo chciałam zapewnić jej super pobyt, a wyszło jak wyszło, zrobiłyśmy maraton, w ciągu hym...10 minut bieg, potem znowu ...udało się

reasumując, jechałyśmy, witałyśmy się, wypiłyśmy kawkę w połowie, lody były pyszne, porzuciłyśmy je..i tak Ania, tylko maraton zaliczyła
paparazzich nie było i ja tylko zdążyłam Anię uwiecznić
Ania obdarowała mnie roślinkami, bardzo ją podziwiam, że w przeciągu takiej długiej podróży zapewniła im komfort, więc moje sadzenie to pikuś!

Ania big energia i ...powiedziała, że bangi...jest na to chętna! Aniu asc szykuj nam cosik

fotka, na okropnym wrocławskim dworcu, ale Ania super

miałyśmy być razem, cóż pani kelnerka mojego dinozaura nie umiała obsłużyć

Ania ze mną na lodach minut 2?

i ta torba, taka słoneczna kryje tajemnice roślin
O....! 22:53, 09 maj 2012

Do góry
Niage , jestem znów...ale jesteś szybka...

jotka napisał(a)

Za miłorząb trzymam kciuki
A robiąc fotki miłorzębowi zrób i sobie w tym intrygującym kapeluszu

proszę bardzo
fotka przy kwitnacym nadal nn - może to jednak migdałek ?

ale kapelusz jest całkiem zwyczajny, słomkowy, taki jest mój strój ogrodowy w słoneczne dni - kapelusz osłaniający twarz ( oraz zawsze krem z filtrem 50 + na twarz i dłonie, mimo rękawiczek) i biała bluzka z długimi rękawami...

Mój mały raj na ziemi :) 22:53, 09 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
tulipanów c.d. .....

Jakie piękne tulipany, a zdjęcia prima
Ogrodnik mimo woli 22:53, 09 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Sklaniaczek

Co to jest to żólte?-delosperma?- strasznie duzo tego masz ale ładnie wygląda.

Delosperma jest niziutka...... a to jest coś żółtego... przypomina pięciornika złotego.... tyle, że 2 razy wyższy Dużo wyszło na foto......
Ogród w Alei Lipowej... 22:52, 09 maj 2012

Do góry
jeszcze ten rh kwitnie, zapomnialam
a Cunighamm nie będzie kwitł, same listki wypuścił z pąków

Na początku jest chaos 22:51, 09 maj 2012

Do góry
Dzisiejszego dnia nabyłam trochę bukszpanów na łatanie nowego żywopłotu oraz dwie trzmieliny pod taras w miejsce przemarzniętych, ktorych poszukiwałam od wiosny w odpowiedniej wielkości........ zawsze coś było nie tak z nimi, a to wysokie , a to znów na niskie , albo bez pary

A taki efekt po. Może żółta powinna być???

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:47, 09 maj 2012

Do góry
[

Potem dosadziłem do nich bluszcz

Bardzo fajne zestawienie. Sebek czy Tobie ten bluszcz dwukolorowy nie pada po pewnym czasie?
Ja co go kupię, posiedzi z miesiąc i marnieje. Listki odpadają. Nie wszystkie na raz , tylko stopniowo, po 1 lub 2. Aż marnieje całkiem.
Hirutkowy raj:)) 22:46, 09 maj 2012

Do góry
Karolina,Basia już się dzieje ławy wylane i twardnieją do jutra jutro dalej praca

Na początku jest chaos 22:40, 09 maj 2012

Do góry
Kasiu WB zrobiłam dzis aktualny wywijas
super przetrwał zimę i ładniutko sie zazielenił.... jeszcze tylko oprysk

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:40, 09 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nowa trawka Turzyca Carex elata Aurea piękna! Bardzo przykro mi z powodu miskanta, nigdy bym nie
pomyślał że nawet taka stara i duża kępa może wymarznąć skoro tyle zim już przetrwała. Patrząc na zdjecia
chce się powiedzieć że "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" prawda? świetna i świeża kompozycja.
Rododendronowy ogród. 22:39, 09 maj 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Bogdziu - masz bajkowy ogród ! Z wielką przyjemnością obejrzalam ostatnie zdjęcia

Dzięki Marto. Co do bajkowego nawet bym się zgodziła bo wiele ciekawych rzeczy w nim się dzieje.Dziś np znalazłam takie coś. Nie ma sie z czego cieszyc ale jakie ładne.

Dwa światy 22:39, 09 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Bardzo podoba mi się to zdjęcie...piękne,zdrowe rośliny ...no i to ujęcie !!!

Jestem zachwycona tym co pokazujesz, i nie tylko tym jednym zdjęciem Cudownie teraz u Ciebie, Haniu
Ogrodnik mimo woli 22:38, 09 maj 2012

Do góry
Fotki z wczoraj... dziś brakło czasu na takie ekscesy

Mój Białobok zaczyna "kwitnąć"..... przyrosty wygladają z daleka jakby drzewko kwitło Jeszcze malutkie...ale oko cieszą...

Agrest już pokażny Też oko cieszy

Kącik azaliowy....... komóreczki zarastają szmaragdy..... i wreszcie znó będzei łądnie..żywopłot z ligustru łądnei to zasąłniał i dawał tło...... trudno, jak nie ma co się lubi to się lubi co się ma...

Mój chłopak czasami lubi popracować..ale z racji wieku już niechętnie ... ale wczoraj naszło go na zabawy w ogrodzie.
Dwa światy 22:36, 09 maj 2012

Do góry
hania napisał(a)
bardzo dziękuję Sebku

kilka nowych ujęć

Jejku Haniu jakie kolory !!! a jak się nazywa to drzewko ? i zółta azalia ?
Mój mały raj na ziemi :) 22:32, 09 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wypatrzyłam fajne wysiewy

Anula co to za żurawka?
Mój ogród 22:30, 09 maj 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:30, 09 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Hihihihi
brzuch mnie boli ze śmiechu , ide coś porobic do ogrodu

Zbysiu dba, aby nam humor dopisywał aż się skręcam z ciekawości, jaki też wierszyk stworzy 19.05

coraz bujniej

Irenko - przepraszam za żarcik a wierszyk ? Coś się wykombinuje . Pozdrawiam.

Zbysiu, ty już wpisany jesteś w klimat żartu, humoru, i chyba to lubisz
ja też pozdrawiam, twórz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies