Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Mala_Mi 21:31, 08 lip 2012

Sebuś... jutro mogę nie mieć czasu.... wiec przyjmij dziś urodzinowe zyczenia... życzę Ci (może to oklepane) ale spełnieniena wszystkich marzeń..... byścałę zycie robił to co kochasz.... i by Cię wszyscy kochali.... i troszkę czegoś w stylu angielskim???

Sebek 21:37, 08 lip 2012

Dziękuję Aniu - miałem mieć urządzone rabaty w angielskim stylu ( założone w tym roku), ale jestem zbyt tępy na takie nasadzenia - choć jak pochruście urośnie to może rzeczywiście coś z tego będzie Ale to za 2-3 lata

Konstancja30 21:50, 08 lip 2012

absolutnie tępy nie jesteś i mówię to tylko w obronie własnej bo cóż wówczas miałabym powiedzieć o sobie ... i mam pytanko jaką ziemię przygotować pod pochruście ? ... czym nawozić ... coś mi dzwoni, że Florovitem ale nie mam pewności ?
Sebek 21:53, 08 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
absolutnie tępy nie jesteś i mówię to tylko w obronie własnej bo cóż wówczas miałabym powiedzieć o sobie ... i mam pytanko jaką ziemię przygotować pod pochruście ? ... czym nawozić ... coś mi dzwoni, że Florovitem ale nie mam pewności ?

Po pierwsze chciałem Ci podziękować za to cudne określenie, bo pachruszcze co chwilę powtarzałem - teraz będę sobie zmieniał

A jaką ziemię - to zależy o jakie rośliny chodzi, jak byliny to najlepiej próchnicę odkwaszoną - albo kompost
Syla 21:54, 08 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)

Iza , pytanie nie do mnie ale ja u siebie dla rozluźnienia gleby raz w roku wczesną wiosną leję doglebowo wszystkie miejsca biohumusem a potem używam magicznej siły oraz florowitu pod rośliny i tyle
Syla 21:56, 08 lip 2012

Sebek , jak tobie nie wyjdzie to komu ???? się ja zapytuję ??? Barierki bajerne i kosteczka miodzio i rabaty podrosną angielskie i również będzie rewelacja .... Już ja się o to u Ciebie nie martwię Pozrowienia dla mamy !!! A jutro na 18-tkę wpadnę z kwiatkiem ..... dzisiaj ściskałam swojego straszego na 20-tkę
Konstancja30 21:56, 08 lip 2012

Sebku hmmm to pachruszcze niby moje pochruszcze jest ??? ... chodziło mi o ziemię pod bukszpaniki ...

Syla dziekuję ... wpisuję do wiosennego kalendarza ... w trzecim roku "ogrodniczkowania" poproszę profesorstwo o "licencjat" ))
Mille 22:04, 08 lip 2012

Sebek, właśnie obejrzałam sobie dokładnie Twoje projekty i przeczytałam opisy i powiem Ci normalnie: szacun Stary) Naprawdę super, różnorodnie(jest wszystko co "powinno" być), jednocześnie wszystko elegancko dopasowane. Jedynie przy tarasie trochę bardziej bym poszalała. Jak już dorobię się własnego ogrodu to masz u mnie zlecenie (mówię poważnie) . Minus jest taki, że zanim to nastąpi, to już mnie nie będzie stać na Ciebie
waska 22:06, 08 lip 2012

Sebek a kiedy szefowa będzie? pusto tu bez niej
Sebek 22:08, 08 lip 2012

Syla napisał(a)
Sebek , jak tobie nie wyjdzie to komu ???? się ja zapytuję ??? Barierki bajerne i kosteczka miodzio i rabaty podrosną angielskie i również będzie rewelacja .... Już ja się o to u Ciebie nie martwię Pozrowienia dla mamy !!! A jutro na 18-tkę wpadnę z kwiatkiem ..... dzisiaj ściskałam swojego straszego na 20-tkę

A nooo - e no to złóż mu wszystkiego najlepszego