Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 22:53, 06 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
To miejsce jest niezwykłe, bardzo romantyczne , a o czym Ania tak pięknie dumała?
Aniu...że sama w tak pięknym i romantycznym miejscu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 06 maj 2012

Do góry
Aniu to jest to na pierwszym planie w tej chwili już jest takie , fajnie się wciska miedzy kamienie i jest żółto seledynowe nie chciałam zaśmiecać u Sylwii fajne zdjęcia z Pęchcina, żałuję,że nie mogłam pojechać
Ogród Sylwii od początku :) 22:51, 06 maj 2012

Do góry
A tutaj moja lawenda .... wszystkie przezimowały i tak wyglądają ....

dasza kolekcja kwitnących tulipanów ......

żółty strzępiasty

kremowy

Ogródkowy chaos u monitki 22:51, 06 maj 2012

Do góry
Dziękuję w imieniu tulipanów za pochwały dot. ich urody to także moje ulubione. Mam jeszcze żółte i czerwone, które w tym roku powędrują na działkę rodziców.

A tu moja Annabelka, która się bardzo mocno zagęściła w tym roku. Mam nadzieję na śliczne kwiaty

i rozmnażane tegoroczne, mam nadzieję że się przyjmą i w przyszłym roku będę już sporymi krzaczkami. Tak bym chciała...

Rozmnażam też hortensję Phantom ale za krótkie gałązki ucięłam bo mi szkoda było i takie malutkie pypcie są ale listki puszczają

A jutro dopracy po błogim lenistwie, buuuuuuu...
Ogród Sylwii od początku :) 22:49, 06 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia jaką odmianę żurawek masz tutaj?

Ogród Sylwii od początku :) 22:47, 06 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Super ,że poszerzyłaś rabatkę przecież te rh i inne się porozrastają tojeść jeszcze za malutka, moja się rozrośnie to Ci prześlę, a możesz też używać cytrynowego oregano super wygląda i ładnie się rozrasta a przy okazji zioło do kuchni pięknie pachnie, nasadzenia w donicach bardzo ładne

a no wlaśnie Aniu widzialam u szmitów takie cytrynowe oregano i zastanawiałam się jak to rośnie, nie ma w tej chwili wrzośców i ciekawam czy można byłoby zastępczo na ten sezon wykorzystac ro oregano? ono miało kolor jak cytronelki a raczej na sło ncu byłoby mu dobrze... nie?
Sylwia a te żurawki to citronelle?
System automatycznego nawadniania 22:44, 06 maj 2012

Do góry
Jaki rodzaj dyszy zastosowalibyście przy wąskim pasie trawnika, tak jak w załączniku? W projekcie na tym odcinku zaplanowane są 3 zraszacze o kącie pracy 180 stopni. Na obecną chwilę, rabata jest poszerzana i z trawnika zostaje wąski na 70-80 cm, a długi na 5 m pas. Można zostawić zraszacze jak w projekcie, ale w większości będą podlewały rabatę. Zastanawiam się nad zraszaczem z dyszą pasmową.
Proszę o opinię.
Ogrodnik mimo woli 22:41, 06 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Przymiarka do wykończenia rabaty kamieniami..... ale to nie szybko...

Tulipanowiec......

I koniec przerwy.......

Aniu czemu Twoje rh mają takie kopce, coś przegapiłam? ładne ma listki tulipanowiec
O....! 22:39, 06 maj 2012

Do góry
Gratulacje Marzenko.
Ogród Sylwii od początku :) 22:39, 06 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Sylwia, a jak Twoje serby?

Dają radę ..... dolistnie dostały florowit i doglebowo dostały magiczną siłę i widać przyrosty na choinie kanadyjskiej również a ja się tak martwiłam ...... Thuje w dolnej części ogrodu nadal walczą ...... Wyczyściłam z brązowych gałązek , popryskałam florowitem , podlałam magiczną .... teraz obok przemieszam ziemię z piachem i dosypię świeżej z worków ..... Czekam teraz jedynie na pogodę .....

A to choina kanadyjska ..... i jej przyrosty

Ogród Sylwii od początku :) 22:38, 06 maj 2012

Do góry
Super ,że poszerzyłaś rabatkę przecież te rh i inne się porozrastają tojeść jeszcze za malutka, moja się rozrośnie to Ci prześlę, a możesz też używać cytrynowego oregano super wygląda i ładnie się rozrasta a przy okazji zioło do kuchni pięknie pachnie, nasadzenia w donicach bardzo ładne
Działka 25mx100m a na niej ogród z rodzimych gatunków. 22:37, 06 maj 2012

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:33, 06 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

No i ogromna niespodzianka

Werbena bonariensis pokazała pączek

Przeca mówiłam, żebyś wkładał do ziemi i że za chwilunię Cię zaskoczy szybciuteńko poszły co? GRATULACJE

U mnie też zaczęła kwitnąć, ale mam ją jeszcze w donicy, myślałam że jestem pierwsza na Ogrodowisku w werbenie, a tu nici. Zapomniałam nawet sfotografować, więc się tylko chwalę.
Tulipany z białym brzegiem piękne i oryginalne.
Ogród Sylwii od początku :) 22:32, 06 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sylwia mozesz już o ile się rozrosła

już pokazuję .... wydaje mi się że jeszcze za malusia ..... jak sądzisz ???

O....! 22:31, 06 maj 2012

Do góry
bardzo Wam dziękuję za przepiękne kwiaty i życzenia/gratulacje

ostatnio jakoś nie robiłam zbyt wielu fotek...

tu przygotowany/wykopany 80 cm dół na mojego urodzinowego miłorzęba Tremonia mam nadzieję, że ten będzie rósł ładnie ( poprzednie 2 przemarzły, zostały przelane czy cos innego, w kazdym razie zmarniały)... jutro zrobię mu fotki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:29, 06 maj 2012

Do góry
obiecany konar ... kilka zdjęć z zeszłego roku

w sezonie obstawiam go donicami z kwiatami sezonowymi ...
Robinia akacjowa 22:28, 06 maj 2012

Do góry
Dlatego właśnie robinia jest na mojej liście drzew niepolecanych.

Wszystko rośnie a ona goła z kolei jesienią pierwszy mróz "warzy" jej liście, a wszystko inne piękne.
Poza tym jest bardzo uciążliwym drzewem (rani ręce podczas cięcia), często wymarza np. połowa korony.

Kiedyś te robinie sadziłam, ale to już przeszłość

Ogród Sylwii od początku :) 22:27, 06 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Witam wieczorową porą wszystkich zaglądających ......
Załączam kilka fotek z nasadzeń doniczkowych i nie tylko .....

doniczkowy zielnik ....

takie tam nasadzenia doniczkowe na tarasie .... nie bardzo się przykładałam w tym sezonie ze względu na burzenie tarazu za chwil parę ......

I troszkę przed domem

Na prawdę jest ślicznie. Mam pytanie czy te ziółka są zeszłoroczne czy w tym roku kupiłaś?
Ogród Sylwii od początku :) 22:25, 06 maj 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 22:23, 06 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)

ŁAAAAAAAAAAAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak z jakiejś Danusinej realizacji!!!!!!!!!!!!!!! Syla, gdzie Ty kupujesz te boskie gigantyczne żurawki???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies