Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

bociek 20:04, 04 lip 2012

noemi napisał(a)
A tu moje żurawki ... nie wiem co im jest ...tak ładnie rosły a teraz 3 bardzo zmarniały ...

Magdus, mam to samo Wszystkie rosna w tym samym miejscu a kilka umiera

Za to rozplenica wyczes absolutny - tegoroczna czy zimowala?
Ewa 20:25, 04 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Zainspirowana Marzenki kompozycja( dzięki raz jeszcze ) mam już takową na tarasie

Ale ta trawa świetna i wyszła hit dekoracja, że ja jej nie wyczaiłam jeszcze!
a żurawki może zbyt słonecznie mają albo maja się tak wybawiać!

Ależ to świetnie wygląda
waska 22:11, 04 lip 2012

Pięknie te trawy. Ją dziś wybralam się do obecnej nowo odkrytej szkółki z trawami - oszalalam zwariowalam
Też chciałam ta ciemną - nie było kupiłam dla kontrastu i rozjasnienie niebieską yyy ale wstyd a trzech pozostalych nie pamiętam
Ale w przyszłym tygodniu jadę tam znowu
Pięknie u ciebie
Madzenka 22:23, 04 lip 2012

Madziu donica z vertigo pięknie wygląda
A pokaż jak posadziłaś miskanty w donicach ???
Nt żurawek się nie wypowiadam bo u mnie generalnie słabo rosną, już się pogodziłam z faktem, że co pewien czas bedę nowe dosadzać.... Sylwia ma chyba rację trzeba sprawdzić czy nie zalane (wg mnie) lub jakiś grzyb je pochlastał. Masz podmokły teren to najczęsciej zalanie korzeni grozi roślinom.
Syla 22:31, 04 lip 2012

Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie ..... czy obrywałaś listki żurawkom które pokazujesz ??? Jeśli ciachałaś nożyczkami to nie ma problema ale jeśli rwałaś rączkami (ja tak robię) to czy nie naruszyłaś systemu korzeniowego poprzez wyciągnięcie ich z ziemi lekko ??? (też mi się zdarza)
malwes 22:49, 04 lip 2012

Noemi, tam bardzo nasłonecznione jest? Może im jednak nie pasuje.... A może przenawożone?....gdzieś u kogoś dziś widziałam podobny objaw na podobnej czy też tej samej odmianie....
Milka 22:56, 04 lip 2012

noemi napisał(a)
rozplenica mnie zadziwia ...wielka jest ...

Ale wielka, chyba masz ją długo!
moje niektóre kulki z tych zielonych tez nie równo wygladają, jedne lepiej inne gorzej, ale zostawiam, może się wyrówna jakoś;
nowy nabytek piękny
noemi 00:09, 05 lip 2012

Syla napisał(a)
Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie ..... czy obrywałaś listki żurawkom które pokazujesz ??? Jeśli ciachałaś nożyczkami to nie ma problema ale jeśli rwałaś rączkami (ja tak robię) to czy nie naruszyłaś systemu korzeniowego poprzez wyciągnięcie ich z ziemi lekko ??? (też mi się zdarza)

Syla to chyba ja im to kuku zrobiłam ... bo cięłam listki na początku sekatorkiem , ale te były na końcu i cześć cięłam a część ciągnęłam , nawet wyrwało mi się czasami więcej niż listek ... i faktycznie one po tym moim cięciu tak zmarniały ... to ładnie narobiłam ...
agniecha973 00:11, 05 lip 2012

Ale masz rozplenicę Magda!!! No chyba się zakradnę i wykopię nocą.

Donica na tarasie wymiata, ta jej bijąca po oczach biel i ta ciemna trawka, miodzio!

Sposób Syli na sprawdzenie paluchem ziemi i porównanie z tymi dobrze rosnącymi, rzeczywiście bardzo dobry. Zamelduj jakie wnioski.
agniecha973 00:11, 05 lip 2012

Aaa... To już nie brudź palucha