Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:01, 20 maj 2012

Do góry
Marzenko stokrotek u siebie w tym bogactwie flory to zwyczajnie nie jesteś w stanie namierzyć ... co do anonimowości w sieci to temat rzeka ... inna rzecz anonimowość na "ogrodowisku" po relacji z wczorajszego spotkania u Bogdzi w jej absolutnie magicznym kawałku raju na ziemi uważam, żę o anonimowości tu nie można mówić ... wcale mnie to nie dziwi ... wszak tu ludziska do kfiatków mówią !!! ...

prawda Hanusiu i to jak ... wierszem mówią ... jesteś cudowna ... w czterech wersach tyle prawdy i rozsądku ... chapeau bas

Boćku nie ogarnę ... to już wiem ...
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:01, 20 maj 2012

Do góry
Następny prezent również samodzielnie wykonany jest od Joli - Jotki. Nie dośc że przyjechała aż ze Szczecina to jeszcze wymyśliła oryginalny prezent.

to w woreczku wszyscy znają, ale co jest w tej kolbie którą znamy z lekcji chemii? Otwieram i tez zapachy. I jeszcze wstążeczka w piekne gwiazdki. A na tej wstążeczce pewnie po to by upiększyc jej brzydszą stronę wiersz:

Dawniej pisali na papirusie
Ja dziś na wstążce zmieścic się muszę...
bo dzień naszego spotkania
wart jest na wstążce pisania.
Jechac, nie jechac --co dzień myślałam
aż się przed M o tym wygadałam...
Mój M zawsze spełnia me życzenia
więc zaraz chętny był do podwiezienia.
Nad prezentem długo myślałam
i jak zwykle pomysłu nie miałam!
Aż tu nagle....Mam!!!
Napiszę wiersz okolicznościowy
Ot! I prezent gotowy.
Wstążeczkę łatwo wyrzucisz
Lecz gdy zachowasz
myślami do spotkania wrócisz.

Na pamiątkę od ,, Jotki"

Jolu bardzo dziekuję - ja takich wstążeczek nie wyrzucam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:59, 20 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Irenko, jak wizyta???

Teraz już wypoczęta, zdaję relację
Ogromnie się cieszę, że pojechaliśmy do Bożenki i Władysława, są to cudowni, serdeczni ludzie, przyjęli nas po królewsku i napracowali się sporo; podziwiam ich za organizację tego wszystkiego
ogród cudny, i żadne zdjęcie nie odda tego, co zobaczyłam na żywo
Dzięki temu spotkaniu, miałam okazję poznać tyle wspaniałych osób, które do tej pory znałam tylko wirtualnie, na żywo było jeszcze lepiej
i oczywiście podziękowania dla Danusi, dzięki, której mamy swoje forum, ogrodomaniaków, z którymi gada się, gada i nigdy dość Danusia jest bardzo sympatyczną i skromną osobą

i teraz trochę pisma obrazkowego, jak mawia moja siostra duchowa Ania asc

było nas naprawdę sporo; mój samochód cały załadowany roślinami dziękuję wszystkim, którzy mnie tak hojnie obdarowali

trudno nas było zebrać w kupę, bo ciągle rozłąziliśmy sie i podziwialiśmy Bożenki królestwo

złapane na gorącym uczynku, fajeczki ale nie zaśmiecałyśmy Bożence
Anię poznajecie

z Bożenką wcale nie jest zasadnicza, to tylko pozory, jest ciepła, wesoła i życzliwa
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:53, 20 maj 2012

Do góry
nasturcje też ... chwilowo w makro doniczki skąd trafią całą bryłą do właściwego miejsca ... ta gracja oszroniona też ... skojarzenia z numerem siedem to wyjaśniłam tam gdzie zaistniały i coś w tym jest bo jak muł się dziś zaparłam żeby pesto lubczykowe z makaronem na obiadek zrobić ... będzie aromatycznie
Ogrodnik mimo woli 11:48, 20 maj 2012

Do góry
Anka ... siódma ? ... hmmm ... nie wiem czemu ale pierwsza myśl jaka mi wkroczyła gdzieś w meandry istot tzw w mózgu to jakiś tam odległy niedzielny poranek ... i serial zacny, o który o ile pamiętam z mszą jakąś i walczyć musiałam jak lew o oglądanie "Niedźwiedź Pana Adamsa" ... Anka ... ty wiesz jaki numer miał tam ten muł ????? ... oj ogrodniczko toście zagrabli

ok małż mówi, że normalny człowiek jak usłyszy 7 to myśli szczęśliwa cyfra ... dobra ... niech będzie
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:48, 20 maj 2012

Do góry
Następny prezent to równiez rękodzieło. Jest to przecudne poidełko dla ptaków wykonane specjalnie dla mnie na warsztatach terapii zajęciowej. Dostałam go od Joli- Yen.Sami zobaczcie.

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:44, 20 maj 2012

Do góry
Jeszcze dno

Gosiu ja bardzo się zastanawiam jak można machac kosą co wszyscy widzieliśmy i robic takie delikatne cudeńka tymi samymi dłońmi?. Bardzo Ci dziękuję.Szkoda bardzo że nie przyjechałaś.
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:39, 20 maj 2012

Do góry
Ścianki boczne:
Na pierwszej kalendarz z zaznaczoną datą naszego spotkania.

Na drugiej i trzeciej -wiersz Dajany który wygrał konkurs przedspotkaniowy. ( Dajana będzie miała obiekcje- nie powiem dlaczego, ale nam się podoba, to co Dajanę zaniepokoi bierzemy za humor)

Czwarta ścianka to dedykacja

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:33, 20 maj 2012

Do góry
Teraz wieczko, jest na nim napis bardzo delikatny i dlatego nie wyszedł na zdjęciu ,, Especinlly for you"

Otwieramy , pudełko się rozkłada i widzimy fruwajace przecudne ważki.

ogrodoweimpresjejolki 11:27, 20 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Wczoraj u Bogdzi - chwilo trwaj

więcej na spokojnie może wieczorem lub w poniedziałek ...

Szczecińska Syrena,jakie urocze zdjęcie!
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:26, 20 maj 2012

Do góry
Chciałam Wam pokazac niektóre prezenty jakie dostałam i za które bardzo dziękuję. Pierwszy jako ze powitalny od Kaisog, która już drugi raz robi robi mi prezent ale dotad się nie widziałysmy czego bardzo żałuję. Prezent jest niezwykły i tylko ja jedna na świecie taki posiadam. Jest to laurka. Jak sobie wyobrażamy laurkę?- kazdy pomyślał o tym samym . Ta laurka jest jednak całkiem inna. Danusia juz opokazała jej zdjęcia ale jest to takie cudo i tak misterna praca że chcę Wam pokazac ją dokładnie. Laurka ma kształt sześcianu.

Teraz jej sciany boczne

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:15, 20 maj 2012

Do góry
Danusia jak ten dobry pasterz – ciągle w otoczeniu swojej trzódki

Nasi paparazzi

Ciągle rozłaziliśmy się jak mrówki, ale jakoś udało się nas zebrać do kupy

A tu odbywał się nasz bankiet. Stoły nakryte adekwatnie do panującego obecnie kryzysu....... morze kanapek, owoców, ciast..........

Ale nie zdążyliśmy tego uprzątnąć, jak po kolei wjeżdżały jeszcze: zupa gulaszowa, barszczyk z krokietami, sałatki, kotlety zapiekane z serem i ananasem, PIEROGI!!!! Biedne, spracowane ręce Bogdzi..............!!!!!!!!!!!!!!

Potem już przestałam się orientować, co jeszcze wjeżdżało, słyszałam tylko jak Wiesia mnie popędzała: Elfik, jedz! Ale załamałam się, jak na koniec wjechało tirmisu.... Już nie było go gdzie wepchać

Na koniec uszczęśliwione lureatki konkursu sponsorowanego przez Bogdzię

..laureatki.......

Wyjeżdżamy.........
Bagażniki jak zwykle są z gumy....

A ja... No cóż.... Jak ZAWSZE po wizycie w czyimś ogrodzie , idę przerabiać swój!!!
Kasia w ogrodzie 11:13, 20 maj 2012

Do góry
Przejrzałam włąśnie cały wątek i muszę powiedzieć, że z każdą stroną było coraz ładniej... a jak doszłam do tego zdjęcia:

ka79sia napisał(a)

to wkurzyłam się na siebie, że wcześnie tu nie trafiłam, bo te dwa połączone koła są mistrzowskie Bardzo mi sie podoba i chętnie bym odgapiła gdyby nie to, że wczoraj już zasadziłam roślinki... W razie czego, uśmiecham się po oficjalną zgodę na odgapienie pomysłu...?
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:11, 20 maj 2012

Do góry
Nawiązując do relacji słownej ze str. 48 załączam dokumentację fotograficzną (a raczej próbuję załączyć, bo każde zdjęcie wchodzi mi ponad 5 min ).

Kasia w ogrodzie 10:51, 20 maj 2012

Do góry
Wczoraj kupiłam takiego biedaka,którego muszę doprowadzić do porządku. Za pare lat mam nadzieje ze będzie wyglądał ladnie
Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 10:51, 20 maj 2012

Do góry

Ania pochyla sie nad kwiatuchem

i kółko się zamknęło
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 10:49, 20 maj 2012

Do góry

Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 10:48, 20 maj 2012

Do góry

szybka zmiana miejsca

i znów pupa
Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 10:46, 20 maj 2012

Do góry

chwila odpoczynku
Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 10:45, 20 maj 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies