Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 08:59, 24 cze 2012

andziulka 09:22, 24 cze 2012

Moniu, jak nazywa się ta przedostatnia roża?
Monic 09:32, 24 cze 2012

andziulka napisał(a)
Moniu, jak nazywa się ta przedostatnia roża?

Andziu, to róża Colette. W zależności od pogody może mieć mniej lub bardziej intensywne wybarwienie. Ogólnie bardzo dobra odmiana i faktycznie jest u mnie pnąca, bo dobrze zimuje i nie wymarza.

Dasia 23:10, 25 cze 2012

Wpadłam nacieszyć oczy Twoimi rózami i nie zawiodłam się. Cudne są. Szkoda, że monitor zapachu nie przenosi
Czy w lipcu to jeszcze warto zamawiać i sadzić roże? Czy lepiej im przygotować miejsce, a posadzić późną jesienią? Dopiero na urlopie będę miała czas zająć się miejscem dla nich.
Monic 07:18, 28 cze 2012

Dasia napisał(a)
Wpadłam nacieszyć oczy Twoimi rózami i nie zawiodłam się. Cudne są. Szkoda, że monitor zapachu nie przenosi
Czy w lipcu to jeszcze warto zamawiać i sadzić roże? Czy lepiej im przygotować miejsce, a posadzić późną jesienią? Dopiero na urlopie będę miała czas zająć się miejscem dla nich.

Jak najbardziej można sadzić i w lipcu i w sierpniu, jeśli są w donicach. Z gołym korzeniem tylko na wiosnę i jesienią. Niestety spotkałam się ze sprzedażą o tej porze z gołym korzeniem - to nie jest właściwa pora, ale niektórzy sprzedawcy patrzą tylko na zysk, a nie na zadowolenie kupującego.
Miejsce na róze trzeba dobrze odchwaścić, wykopać dołek, wsypać na dno dołka obonik bydlęcy suszony, wymieszać z dobrą ziemią, posypać 1cm samej ziemi i dopiero wówczas sadzić róże.
Monic 07:26, 28 cze 2012

Fairy

Pink Swany

Comtesse de Bauchaud

Maria Theresia

Kir Royal

Pirouette

Swany
Milka 11:40, 28 cze 2012

Kwitną tak jak się spodziewałam
pieknie, pozdrawiam Moniko
Monic 22:25, 03 lip 2012

Dzięki, Irenko
EPODLAS 23:01, 03 lip 2012

Ogród różany, tak mogłabym nazwać twój ogród. Pewnie pięknie pachną. Zadbane zdrowe, tylko podziwiać.
dajana 23:54, 08 lip 2012

Matusiu kochana jakie ty masz piękne róże,, no przepraszam wszystkie rośliny masz cudne W ogóle ogród,, ale póki co moja uwagę najbardziej przykuwają róże.Miałam ich sporo ale zostało tylko dziewięć.Biegam codziennie i wypatruję pąków Nie wszystkie jeszcze je mają Jedna ma najwięcej bo az 15 .Mam dwie Austinki ale jeszcze nic nie wypatrzyłam na nich Nie mogę się doczekać ich kwitnienia Jestem zakochana w różach ale nie tylko .Zapewne zauwazyłaś ze nie mam jeszcze ogrodu dlatego taka zgłodniała chodzę po waszych zachwycając się każdym kwieciem,, bez cienia zazdrości ale tęsknotę odczuwam jak najbardziej Przepiękny ogród !