Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:13, 07 sie 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

To są takie pomidory jak zwykłe?
Ja się zupełnie na tym nie znam i chciałam od przyszłęgo roku spróbować z koktajlowymi. Ale myślałam, że też jakaś nazwa się przyda przy kupowaniu

Juzia ja mam 3 sezon pomidory w donica, nic prostszego chyba nie ma Koktajlowe nie mogą ci sie nie udać
Malkul zna sie na pozmidorach, ja nie
Co z tym ogródeczkiem począć 12:42, 07 sie 2016

Do góry
Juziek powiem Ci że wybrać dobry wcale nie jest łatwo .
Jak zgłębisz temat to dopiero wiadomo na czym polega róznica pomiędzy tymi za 500 a 1000zł

Nawi no niestety u mnie nie da się inaczej ,niestety .
Chociaż zaczęłam rozważać jeszcze taki wolnostojący ,też są ładne

Malkul -Gosiu rozrosło się nawet bardzo Na psiowej tak ciasno posadziłam ,że rozplenice nie mogą sie przebić
A sadziłam co pół metra
Mus przesadzać

Kasiu
cała przemiana zaczęła sie 1 czerwca 2012 roku ,wtedy też zalogowałam się na O i poprosiłam was o pomoc .
Kurcze teraz sobie uświadomiłam że to juz 4 lata !!!!ale zleciał czas
Typografia ogrodu 20:44, 06 sie 2016

Do góry
malkul napisał(a)

wyszło to bardzo bardzo ładnie. i fajnei będzei nosic jedzenie bezpośrednio na stół do spozycia. Ślicznei pracusie
taki byl zamysl.grilowac we wglebniku zjadac przy stole pod pergola.moze jeszcze w tym roku uda sie stol zrobic.lawki ze wzgledow technologicznych moga byc ciut pozniej.dzieki Gosiu geba mi sie smieje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:19, 06 sie 2016

Do góry
Enya73 napisał(a)
Wrzuciłam na FB moje 3 ulubione dania z wykorzystaniem jarmużu. Home made☺

o to muszę lunknąć za tym w wolnej chwili bo dalej z jarmuża nei uszczknełam nic
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:18, 06 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Zdrowiej.bo długo bez Ciebie nie damy rady

dacie dacie, zwodzisz mnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:18, 06 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

UUUU, skąd Ci się to przyplątało!

Ale mam nadzieję, że spotkanko się odbyło i udane ?

Widziałam naparstnice dla Ciebie, a te ode mnie Ci rosną? Mam nadzieję, że nie trafiła Ci się jakaś dziewanna, tak jak u mnie?

udane , tylko nie dałam rady nic dla Łukasza przygotować ani ciastka ani ogrodu nawet pół chwasta nei usunęłam
mam jednak nadzieję że mimo tego czuł się dobrze

twoje rosną i od Łukasza tez już w ziemi siedzą

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:16, 06 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gosia...jaką Ty masz chochlę dużą...ile rośnie u Ciebie? Moje chochelki malusie...a tak bym już bałwaniaste chciała

sprawdziłam, hakone kupiłam w 03.2014 czyli wychodzi an to że to jej trzeci sezon u mnie. jej wada dla mnei to późny start, a tak to trawa bez wad

Co z tym ogródeczkiem począć 19:14, 06 sie 2016

Do góry
świetne te porównia widać ile pracy jest odwalone. kopciuszkowa, wjazdowa, różanka- wszystko się pięknie rozrosło i zachwyca
Miejsko & sielsko 19:11, 06 sie 2016

Do góry
Ewciu macham ciepło. Obejrzałam fotki i slicznie już
jak prace te grubsze się mają?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:10, 06 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
teraz grypa ...3 lata temu w upalne lato przechodziłam angine , goraczka+upał na dworze = koszmar kuruj się szybko

masz nosa!

zaczęło się jak w grypie: dreszcze, ciarki, gęsia skórka, gorączka , ból głowy - a potem jak mnie zwaliło z nó to biegłam do lekarza i co - Angina (lekarka mówi że dawno nei widziała tak potężnej anginy, całe gardło zawalone obrzęknięte e z ropą ledwo dychałam plackiem leżałam i myślałam że umieram. dzis trochę już chodzę.
wracam do zdrówka

dziękuję wszystkim za pamięć i pozdrowienia i dla Was macham cieplutko
Typografia ogrodu 19:07, 06 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

wyszło to bardzo bardzo ładnie. i fajnei będzei nosic jedzenie bezpośrednio na stół do spozycia. Ślicznei pracusie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:43, 05 sie 2016

Do góry
Johanko, wgryź się porządnie w wątek Malkul i szukaj zdjęć z ogrodu Magnolii. Czuję, że to będzie to
Życie w wiejskim ogrodzie 22:02, 05 sie 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Dobry Wieczór!
Witam się u Ciebie Przemku
Właśnie natrafiłam na Twój ogród i Człowiekuuuuuuuuuu!!!
Powaliłeś mnie na łopatki! Leżę, leżę i do jutra chyba nie wstanę!
No i tak leżąc będę oglądać i oglądać ten Twój zagajnik aż do rana...

To wspaniałe, że są osoby, które mają tak duży talent i dzielą się nim
Ja początkuję, zaczynam i pewnie nigdy tak pięknie nie będę miała. Ale podpatrzę, co się da
A tak serio, to jest to drugi ogród na mojej drodze (po ogrodzie Malkul), który zrobił na mnie tak kolosalne wrażenie. I utwierdzam się w przekonaniu, że swój muszę robić bardzo powoli i z dużym wyważeniem. Żeby rzeczywiście iść we właściwym kierunku. Bo po takich ogrodach, jak Wasze, brałabym wszystko, sadziłąbym wszystko i pewnie nic by nie miało sensu. I jak tu się powstrzymać?
Ach... Mam znów mętlik w głowie. Ślicznie masz po prostu!

Witam serdecznie w mych progach

Bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów Takie komentarze bardzo mobilizują do dalszego działania i upewniają że to co robię cieszy się zainteresowaniem i nie tylko mi podoba

Ogród Gosi ma zupełnie inny styl niż mój ale łączy nas jedno Ogromna pasja do ogrodów, tak jak większość osób na tym forum

Podczas zakładania własnego ogrodu trzeba zadać sobie pytanie co tak naprawdę chcesz mieć u siebie Jedni stawiają na konsekwencję obierając dany styl i się tego trzymają mniej lub bardziej Inny z kolei chcą mieć wszystkiego po trochu bo kochają wszystko co kwitnące o różnych porach roku Decyzja należy do Ciebie bo To ty będziesz rządzić tym miejscem i właśnie tu będziesz się realizować i odpoczywać
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:08, 05 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
We wtorek wybrałem się na wielki szkółking, ogólnie bardzo się udał, a o dziwo nie zakupiłem tylko niby najmniej kłopotliwej rośliny do dostania

Łupów troszkę było:

Najbardziej oszalałem u Koniora w Bielsku, matko jaki tam był wybór wszystkiego, wyjść nie mogłem.
Były nawet wymarzone hortensje Diamantino, ale niestety ich cena sprowadziła mnie na ziemię i po jej usłyszeniu odniosłem dwie piękności na miejsce. Ile było pięknych bylin, które wołały "weź mnie" ale z bólem musiałem odejść tylko z planowanymi miskantami.
U Kapiasa był znów mój wymarzony klon, ale jak zwykle ten którego wybrałem był droższy od innych, a niby w tej samej donicy i wielkość podobna... zbrodnia w biały dzień i kuklik na pocieszenie.
Odwiedziłem na końcu ogród Malkul... krótko to opiszę: ogromny zachwyt, a Gosia to świetna osoba, a miałem już kilka razy przyjemność spotkać

Troszkę??Chyba taka gra słów, żarcik językowy chybaPiękne zakupy!!!To już się boję co byłoby,gdybyś się nie ograniczałGdzie Ty to wszystko wsadzisz?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:11, 04 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
We wtorek wybrałem się na wielki szkółking, ogólnie bardzo się udał, a o dziwo nie zakupiłem tylko niby najmniej kłopotliwej rośliny do dostania

Łupów troszkę było:

Najbardziej oszalałem u Koniora w Bielsku, matko jaki tam był wybór wszystkiego, wyjść nie mogłem.
Były nawet wymarzone hortensje Diamantino, ale niestety ich cena sprowadziła mnie na ziemię i po jej usłyszeniu odniosłem dwie piękności na miejsce. Ile było pięknych bylin, które wołały "weź mnie" ale z bólem musiałem odejść tylko z planowanymi miskantami.
U Kapiasa był znów mój wymarzony klon, ale jak zwykle ten którego wybrałem był droższy od innych, a niby w tej samej donicy i wielkość podobna... zbrodnia w biały dzień i kuklik na pocieszenie.
Odwiedziłem na końcu ogród Malkul... krótko to opiszę: ogromny zachwyt, a Gosia to świetna osoba, a miałem już kilka razy przyjemność spotkać

No pięknie Luki a mnie nie odwiedziłeś. Wizyty u Gosi zazdraszczam bo nam się do dzisiaj nie udało zgadać choć prób było trochę. Pozdrawiam
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:14, 04 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

NIe Madziu nie mam.Bardzo się do nich przymierzałam-widziałam je właśnie u Ciebie i Malkul. Ale mam tyle do zagospodarowania, że może je gdzie wcisnę.NIe wiem czy w półcieniu-cieniu nie byłyby bardziej zwarte?

nie sądzę. zwarte będą jak im ograniczniki zrobisz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:21, 04 sie 2016

Do góry
Kamilo flksy będę najwcześniej za dwa sezony dzielił, ale myślę, że będę pamiętał, dopiero jesienią je rzesadzałem, więc nie chcę jeszcze ich znowu ruszać

Dominiko jakiś powód na pewno jest, i zapewne tkwi on w glebie bo moja też na pełnym słońcu jest
Ogród Gosi malkul, warto zobaczyć bo przepiękne miejsce stworzyli
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:18, 04 sie 2016

Do góry

Łupów troszkę było:

Moja "przyziemna" :) pasja 20:51, 03 sie 2016

Do góry
malkul napisał(a)
zaglądam

ale nie ma co oglądać
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:10, 03 sie 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
Kasia a ty masz w ogóle te beatlesy>?? bo się pogubiłam z leksza.
Może posadż gdzieś z doniczką do ziemi i zobaczymy jak będzie rosła?
Ja mam zamiar zrobić eksperyment na drugiej działce. ak na próbę właśnie.

NIe Madziu nie mam.Bardzo się do nich przymierzałam-widziałam je właśnie u Ciebie i Malkul. Ale mam tyle do zagospodarowania, że może je gdzie wcisnę.NIe wiem czy w półcieniu-cieniu nie byłyby bardziej zwarte?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies