Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

AgataP 08:26, 04 sie 2016

Kurna, takie gąsiennice pewnie wpierdzieliły mi hortensję pnącą, nic z niej nie zostało...
Wyzbierać, albo prysknąć - nie musisz dotykać
nawigatorka 08:29, 04 sie 2016

kasja83 napisał(a)

W sensie wyzbierać je i wrzucić do pojemnika z płynem do naczyń?

Kurcze tu ujawniają się moje fobie-lubię żaby, myszy...ale robale to dla mnie masakra.
dokladnie.albo z woda z plynem.
Ja Ci wyzbieram ale wez myszy z mojej jej okolicy
LyraBea 08:34, 04 sie 2016

Taka dola ogrodnika. Nawet amatorów nie omijają wątpliwej przyjemności spotkania z pędrakami, żukami, larwami (w tej chwili motyla bielinka kapustnika u mnie). Walka ze Ślimakami dla mnie do tej pory stanowi traumę. Z dzieciństwa mam, że ślimaczki są kofane i szkoda mi każdego i zamiast je tępić, to wywalam hen daleko na łąkę za siatką (a one pewnie potem wracają z kumplami ) Nornicę też jakiś czas temu uwolniłam z łapek koteczki mojej i wyrzuciłam daleko na łąkę. No taka jestem.
kasja83 08:36, 04 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
dokladnie.albo z woda z plynem.
Ja Ci wyzbieram ale wez myszy z mojej jej okolicy

buhahaha-obym nie była Popielem.A i jeszcze mam inwazję much. Ty u siebie kiedyś pisałaś, że masakra z muchami??U mnie w domu teraz dosłownie jak w oborze-masakra!
kasja83 08:37, 04 sie 2016

AgataP napisał(a)
Kurna, takie gąsiennice pewnie wpierdzieliły mi hortensję pnącą, nic z niej nie zostało...
Wyzbierać, albo prysknąć - nie musisz dotykać

Wyzbierałam już wczoraj-ale żebyś Ty mnie widziała-strącałam je patyczkiem i podtykałam im ten patyczek, żeby mi na niego wlazły i tak je wyciągałam. Śmiech na sali normalnie
kasja83 08:39, 04 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Taka dola ogrodnika. Nawet amatorów nie omijają wątpliwej przyjemności spotkania z pędrakami, żukami, larwami (w tej chwili motyla bielinka kapustnika u mnie). Walka ze Ślimakami dla mnie do tej pory stanowi traumę. Z dzieciństwa mam, że ślimaczki są kofane i szkoda mi każdego i zamiast je tępić, to wywalam hen daleko na łąkę za siatką (a one pewnie potem wracają z kumplami ) Nornicę też jakiś czas temu uwolniłam z łapek koteczki mojej i wyrzuciłam daleko na łąkę. No taka jestem.

Beatka za miękka jesteśJa szkodników bez oporu się pozbywam-a jak są brzydkie to już w ogóle. Wiem przyroda i takie tam...za płotem mam hektary Natury 2000-a niechże flora i fauna tam sobie robi co chce-u mnie na moim skromnym kawałeczku staram się to kontrolować.
JoannaDe 09:58, 04 sie 2016

Temat robali widzę na tapecie

U mnie slimole bezskorupowe w przeważającej ilości. Tez wywalałam na pole ale stwierdziłam ze chyba wrócą. I teraz tępię bezlitośnie butem. A w weekend mama przywiozła mi prawdopodobnie opuchlaki. Czekam właśnie na diagnozę
Magda70 10:14, 04 sie 2016

kasja83 napisał(a)

NIe Madziu nie mam.Bardzo się do nich przymierzałam-widziałam je właśnie u Ciebie i Malkul. Ale mam tyle do zagospodarowania, że może je gdzie wcisnę.NIe wiem czy w półcieniu-cieniu nie byłyby bardziej zwarte?

nie sądzę. zwarte będą jak im ograniczniki zrobisz
nawigatorka 10:24, 04 sie 2016

kasja83 napisał(a)

buhahaha-obym nie była Popielem.A i jeszcze mam inwazję much. Ty u siebie kiedyś pisałaś, że masakra z muchami??U mnie w domu teraz dosłownie jak w oborze-masakra!
niestety ja.urok glebokiej wsi
Kindzia 13:12, 04 sie 2016

Ja tam też sentymentu do robali żrących nie mam...jak dużo, to psik i koniec.

Nornice, karczowniki też nie są u mnie mile widziane. A pamiętam, na początku mojej przygody ogrodowej, też kazałam nornicę wypuścić...byłam pobłażliwa dopóki mi nie zeżarły cebulowych i dokumentnie korzeni wielu róż...