Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

babka 21:20, 04 sie 2016

Podziwiam zakupy, Twój ogród chyba z gumy
Luki 22:26, 04 sie 2016

No i zapomniałem napisać dla mnie tylko 3 miskanty, i kuklik Mai Tai to planowane i ponadprogramowa pysznogłówka, a to i tak jest dobrze bo w ręce miałem sporo więcej roślin, reszta do drugiego ogrodu

Kamilo jak się szybko będą rozrastać to może i szybciej zakupy przyjemne

Dominiko ja cały czas dochodzę do siebie bo naprawdę jest u Gosi co podziwiać

Aniu dla mnie tylko garsteczka w drugą stronę to maks do Częstochowy się zapuszczam

Asiu zdecydowanie zobaczenie malkulowego ogrodu lepsze, chociaż zakupy w takich szkółkach jak na południu śląska to przyjemność

Kasiu gdzie tam do mnie tylko ochłapy a nie kupiłem jeszcze parę rzeczy bo jak się okazuje coraz grzeczniejszy zakupowo jestem

Paweł u siebie to ja nie mogę już zaszaleć to szaleję za płotem, Choiny to odmiana Nana Gracilis po 14zł

Luki 22:32, 04 sie 2016

Marzenko jutro kolejne spotkanko

Łukasz grafik miałem baaardzo napięty by wszystko załatwić za jednym wyjazdem, miałem jeszcze jedno miejsce odwiedzić, ale już dnia by mi brakło

Kasiu fot nie ma bo nawet nie wyciągnąłęm aparatu z samochodu, a Gosia i tak bardzo wiernie pokazuje swój ogród, a ja chciałem się nacieszyć oczami, a nie przez wizjer aparatu
Ojj Gumbala też podziwiałem, ale 7 stówek kosztował, wiec zaporowo to mało powiedziane , ja jeszcze kilka drzew mam na liście, ale nie mogę szaleć zbytnio

Olu fajnie tak poszaleć jeszcze lepiej jak się za to nie płaci ze swoich

W strasznym niedoczasie jestem, dużo spraw na głowie, ale powoli się obrabiam i na weekend będzie leżaczek i nadrabianie forum
kasja83 12:08, 05 sie 2016

Luki napisał(a)
We wtorek wybrałem się na wielki szkółking, ogólnie bardzo się udał, a o dziwo nie zakupiłem tylko niby najmniej kłopotliwej rośliny do dostania

Łupów troszkę było:

Najbardziej oszalałem u Koniora w Bielsku, matko jaki tam był wybór wszystkiego, wyjść nie mogłem.
Były nawet wymarzone hortensje Diamantino, ale niestety ich cena sprowadziła mnie na ziemię i po jej usłyszeniu odniosłem dwie piękności na miejsce. Ile było pięknych bylin, które wołały "weź mnie" ale z bólem musiałem odejść tylko z planowanymi miskantami.
U Kapiasa był znów mój wymarzony klon, ale jak zwykle ten którego wybrałem był droższy od innych, a niby w tej samej donicy i wielkość podobna... zbrodnia w biały dzień i kuklik na pocieszenie.
Odwiedziłem na końcu ogród Malkul... krótko to opiszę: ogromny zachwyt, a Gosia to świetna osoba, a miałem już kilka razy przyjemność spotkać

Troszkę??Chyba taka gra słów, żarcik językowy chybaPiękne zakupy!!!To już się boję co byłoby,gdybyś się nie ograniczałGdzie Ty to wszystko wsadzisz?
asiak 13:48, 05 sie 2016

Witam! Obejrzałam Wizytówkę ogrodu... no, cóż... Łukaszu,po prostu cudownie jest u Ciebie
Mam nadzieję mieć chociaż namiastkę tego, co Ty masz
Będę zaglądać i podziwiać
nicol21 13:05, 07 sie 2016

Jeśli głosowanie nadal otwarte to ja stawaiam na opcję nr 2.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Nallar 18:05, 07 sie 2016

Łukasz, rozszyfrowałam....(chyba)
Roślinka w donicy w BR to Erytryna grzbiecista, zgadza się?
Luki 18:10, 07 sie 2016

Kasiu gdybym się nie ograniczał to przywiózłbym jeszcze 5 hortensji, klona, ambrowca, wilce, floksy, miskanty, rozchodniki, zawilce, hakone i jeszcze zapewne coś o czym już zapewne zapomniałem, ale do tego potrzeba by drugi pełen portfel, bo na upartego jakoś w samochód bym to upchnął, a nawet na pewno bym upchnął
Chociaż nie wiem czy później w ogród dałbym rade

Asiu witam serdecznie Wizytówka jest bardzo, bardzo nieaktualna, pod koniec roku będzie trzeba ją troszkę odświeżyć

Ewelino na chwilę obecną to moje łudzenie się, że cisy które widziałem w maju będą na mnie czekać okazała się słuszne, bo owszem czekały, ale resztki i na stożki się nie nadawały

Ewo ja mam totalną pustkę w głowie, ale chyba inną nazwę słyszałem, ale patrząc po zdjęciach w necie to na pewno jest ta roślina brawo.
anna_t 19:53, 07 sie 2016

wizytówka pod koniec roku... leń!
Katkak 20:39, 07 sie 2016

Luki napisał(a)
Marzenko jutro kolejne spotkanko

Łukasz grafik miałem baaardzo napięty by wszystko załatwić za jednym wyjazdem, miałem jeszcze jedno miejsce odwiedzić, ale już dnia by mi brakło

Kasiu fot nie ma bo nawet nie wyciągnąłęm aparatu z samochodu, a Gosia i tak bardzo wiernie pokazuje swój ogród, a ja chciałem się nacieszyć oczami, a nie przez wizjer aparatu
Ojj Gumbala też podziwiałem, ale 7 stówek kosztował, wiec zaporowo to mało powiedziane , ja jeszcze kilka drzew mam na liście, ale nie mogę szaleć zbytnio

Olu fajnie tak poszaleć jeszcze lepiej jak się za to nie płaci ze swoich

W strasznym niedoczasie jestem, dużo spraw na głowie, ale powoli się obrabiam i na weekend będzie leżaczek i nadrabianie forum

Oj, za 7 stówek to byś prawie 3 kupił