Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Kasipod 19:24, 02 cze 2022

Do góry
Popołudniowy rekonesans zrobiony Codziennie pada deszcz , z którego sie bardzo cieszę, narazie takie efekty, trawka zaczyna powoli wypuszczać

Ogród w dolinie 19:24, 02 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Asiu, no pogoda psoci. Jak nie posiejesz ogórków, nic się nie stanie, kupisz gdzieś zdrowe okazy.
Ta lista muszę i muszę wykańcza, wiem po sobie. Zrób, co możesz, nie wszystko, no i co z tego, ze nie wszystkotrzymam kciuki, latorośl szczęśliwa na huśtawce

Masz rację Irenko.
Z ogórkami czekam na pogodę, bo zimno było, jutro i w weekend ma nie padać, to w końcu się uda

Szykują się irysy

A tu będzie 'suche' oczko.

Coś żarło wiosną liście liliowców, znalazłam w nich szerszenia, czy szerszenie jedzą liście?

Ogród w dolinie 19:12, 02 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Asiu, my też włączamy jeszcze ogrzewanie, pogoda wiosenna, a nie letnia.
Może żeby opanować chwasty, to kartony i zmielona kora? Też to wymaga pracy, ale pomoże.

Irenko, jak słońce wyjdzie to w miarę przyjemnie ale ogólnie to ciągle dosyć chłodno jest. 'Trawa' urosła i nie ma kiedy skosić, może jutro.

Mam położone kartony w jednym miejscu ale z uwagi na nornice chyba nie będę ich kładła, bo wtedy nie widzę, gdzie chodzą, a potrafią ostro podkopać rośliny.
Korę sypię

Ogród na piasku i z wielkim murem 19:11, 02 cze 2022

Do góry
Lada moment rozwiną się piwonie, uwielbiam ich zapach. To jedne z niewielu kwiatów, które ścinam do wazonu. Zapach w całym mieszkaniu gwarantowany.

I jeszcze dwie nowe sadzonki róży okrywowej na niewielką skarpę przy wejściu do ogrodu zimowego.
To Innocencia (Kordes) - biała, wydaje się silna i ładna. Zobaczymy jak przezimuje.

Ogród w dolinie 19:05, 02 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Asiu, frontowa szałowa! Gratulacje, jedna z moich ulubionych rabat na O.
Bodziszki są bardzo wdzięczne. W tym roku polubiłam je jeszcze bardziej i z pewnością dosadzę.

Marta, dziękuję bardzo za takie miłe słowa...

Ogród w dolinie 18:58, 02 cze 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Asia no fajny busz już się robi na frontowej. I z tyłu za nią widać twoje choiny? Ani się obejrzysz, jak wszystko będzie wielkie.

Tak Gosiu, choiny już duże są, wiosną je cięłam i już były wyższe niż ja, bo cięłam na wysokość mojej wyprostowanej do góry ręki.

April podbija las... 18:36, 02 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Poza genialną inwestycją w tarasy, te dwa ujęcia chyba najbardziej mnie ujęły - chylę głowę przed ogromem pracy jaki tu wykonałaś
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:28, 02 cze 2022

Do góry
Ogłoszenia parafialne: Józek wyprzedaje Kwietnik PADBORG. Zniżka 62%
Można kupować tylko stacjonarnie.
Juź kilka razy mnie kusił odstraszając ceną. Teraz jest w ostateczności znośna

Rabatka na oczyszczalni zaskoczyła mnie tym, że stipy na niej niesamowicie urosły. Czekam na jeżówki. O dziwo chyba wszystkie przeżyły, poza jedną, którą ukatrupił zabójca borówek zadeptując przy naprawie oczyszczalni…

Grzebiuszka ziemna 18:01, 02 cze 2022

Do góry
I jeszcze 2:

a to z wczoraj:

Grzebiuszka ziemna 17:47, 02 cze 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)
...Pokaż oczko wodne. Bardzo lubię te elementy ogrodu.
Pozdrawiam

Ewo pokazuję kilka zdjęć z różnych lat, pór roku i dnia, teraz czekam na żółte irysy i różowe lilie wodne, mam je wiele lat. Pomimo niewielkiego oczka trzymają się dzielnie i tafla lodu zimowa im nie straszna :

Migawki z ogródka 17:32, 02 cze 2022

Do góry
Boję się po zdjęciach Anuli wrzucać moje. W dodatku z telefonu. Ale co tam. Raz się żyje.

Taki mam widok teraz, jak przysiądę w moim kącie roboczym.
Pachnący różami, malowany bylinami 17:11, 02 cze 2022

Do góry
Rumianki same się sieją i zostają, chociaż ich zapach nie jest najcudowniejszy

Sekretne życie ogrodu

Pachnący różami, malowany bylinami 17:05, 02 cze 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Ale ładnie się te irysy komponują i lekkość kuklików też super

Dziękuję.

Rozwijają się kolejne irysy.
Mam pierwszą pomyłkę, to nie moje kolory, ale mam koleżankę, której może się podobać, to go dostanie.

A ten mi się podoba

Siewka orlika, cudna, lubię takie pastelowe kolory

Długo kwitnie kosaciec żółty i te jego cudownie delikatne kwiaty

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:41, 02 cze 2022

Do góry
A ten maczek samotny na pożegnanie
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:39, 02 cze 2022

Do góry
Kosaćcie syberica na słońcu ok, ale inne które gdzieś pod drzewami jeszcze nie kwitną

Dereń Kousa ładnie się rozkręca ale Rubrum jakby się zwijał, nie wiem co mu dolega

azalie niechby kwitły jak najdłużej, ten zapach jest super
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:32, 02 cze 2022

Do góry
Białe czosnki nie są tak atrakcyjne jak niebieskie, ale skoro są:
A tak na marginesie mnóstwo czosnków Krzysztofa, te ogromne, gdzieś się zagubiły

Pachnący różami, malowany bylinami 16:31, 02 cze 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Piękne bogactwo flory i fauny Ewo może Ty mi podpowiesz jaką roślinkę wsadzić do ceramicznej donicy, która ma pełnić funkcję oczka wodnego? Myślałam o żółtym irysie, ale został mi doradzony ze względu na szybki rozrost i być może w przyszłości rozbicie donicy celem jego wysadzenia.

Daria, dobrze wodę czyści pistia i lilie wodne.

To jest pistia. Ona swobodnie pływa po powierzchni i glony nie maja z nią szans, ale nie zimuje.

Lilie wodne są nawet takie miniaturki, większych do donic nie polecam. Kupiłam niby do małych oczek, ale im w donicach jest za ciasno. Moje donice maja około 45 cm średnicy.

To jest ta mini mini

Ja mam oprócz tego oczka jeszcze kilka doniczek. W jednej mam tatarak, w drugiej skrzyp, w trzeciej sama przęstkę, a w dwóch lilie wodne.

W tym większym oczku mam zagłębienia na strefę bagienną, więc dokupiłam babkę białą i zobaczymy jak sobie poradzi.

Ogród na piasku i z wielkim murem 16:26, 02 cze 2022

Do góry
Dzisiaj słoneczny dzień, nareszcie jakieś prace można w ogrodzie robić.
Wycinałam dzisiaj gałązki róż zaatakowane prawdopodobnie przez bruzdownicę. Kupiłam chemię i wieczorem będę pryskać, bo nie chcę utracić wszystkich egzemplarzy jak to paskudztwo się rozwinie.
Polecane Karate i Mospilan 20, może trzeba będzie na przemian opryski robić, a róże już w pąkach, ciekawe czy oprysk nie zniszczy pąków kwiatowych.
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:21, 02 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Ja mam takie 2, co już mija im 9 lat i nie kwitną. Ciekawe czy kiedys zakwitną.

Warto czekać to fakt, ale trzeba regularnie ciąć, a to wcale nie jest łatwe jak się prowadzi gałązki dość wysoko. U mnie dodatkowo jest niebezpiecznie, bo drabinę muszę stawiać tuż przy schodach z tarasu. uff ciekawe jak długo dam radę

A to Dyptam - trzeba uważać przy pieleniu w pobliżu, bo uczula .

Ogród prawie wymarzony … 15:58, 02 cze 2022

Do góry
Myślę sobie „zaś jakieś czosnki wynalazły” a tu google pokazuje, że Wam o bułgarskie chodzi. Mam! W końcu nie jestem w czymś ostatnia To w Biedrze będą na pewno, bo tam je kupowałam one już fajnie wyglądają zanim pękną
A teraz takie warioty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies