Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 22:55, 15 cze 2012

Do góry
Haniu, a u mnie brodatych pod dostatkiem, same się sieją, rosną gdzie chcą, ale jakoś pozwalam im na to, bo niezmiernie je lubię. Lubię do Ciebie zaglądać, bo masz w ogródku swojsko i kwieciście. Specjalnie dla Ciebie brodatki. Pozdrawiam.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 15 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

pelaśka jak róża ... wielkie brawa za ujęcie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:53, 15 cze 2012

Do góry

I na koniec petunie

Ogrodnik mimo woli 22:52, 15 cze 2012

Do góry
A teraz skalniak..... po prawej....nie mam zdjęć całosci bo z powodu rozwalonego terenu mijam obiektywem ten bałagan...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:52, 15 cze 2012

Do góry

Cyprysik filifera aurea nana

A te begonie mają już miesiąc

Ogrodnik mimo woli 22:51, 15 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wielkość i jakość żurawek oceniam na 6. Dla porównania kubeczek po kawie..to miałąm pod ręką........ żurawki dopiero ropakowane wiec liście nieco sfatygowane..ale szybko się naprostują.... ani jeden listek się nie ułamał i nie pogiął...
A teraz 3 rodzaje zamówionych host ..wielkosć nie powaliła może na kolana...ale mieszczą się w standardzie.. mogę mieć powalony gust, bo u mnie w szkółce sa dość duże sadzonki.... ale niestety tych odmian nie mają..dlatego zaryzykowałam.....

Jedyna rzecz która mnie niepokoi, to na funkii JUNE są rdzawe plamki.... jak się przyjrzeć to widać.... ale poza tym wyglądają ok.... chyba dostaną jakieś lekarstwo anygrzybowe, bo niestety pogoda sprzyja chorobom.... Gdyby nie te plamki też dałabym ocenę 6..a tak ..wstrzymam sie z oceną. Pozostałę domiany host bez żadny niepokojących oznak..

Aniu, rzeczywiście ładne te sadzonki.
Ta jasna hosta z trzeciego zdjęcia to jaka odmiana?. Potrzebuję taką jasną do ciemnego kąta i ta odpowiadałyby mi; czy ona nie zielenieje w cieniu. Wiem, że uzyskiwałaś szczegółowe informacje od pana.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:50, 15 cze 2012

Do góry
Łubin. Leży na ziemi i kwitnie w taki sposób - płożący

Zaczęły kwitnąć inne róże

Biedula ubrudzona ziemią...

Pelargonia na studni

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 15 cze 2012

Do góry
Lawenda w moim ulubionym etapie rozwoju

A ta sadzona w zeszłym roku - wstyd pokazać Dwa kwiatki na trzy krzaki...

Ogród zapachów u Jasi 22:48, 15 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowite masz kwiaty,:

Danusiu kochana, w tym roku na ogród spadają iście plagi egipskie. Gdy już otrząsnęłam się ze strat pozimowych , podzieliłam to co dało się podzielić żeby zapełnić luki , powróciłam do roślin jednorocznych ( powinny zakwitąć za miesiąć nasturcje, aksamitki,astry, ..), zakwitły piwonie i róże i zrobiło się nareszcie ładnie to przyszły deszcze i zniszczyły kwiaty. Dzisiaj wycięłam zbrązowiałe kwiaty piwoni i róż (4 pełne wiadra) i to jeszce nie wszystkie.
Tylko róże pnące rosnące pod dachem wyglądają dobrze.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:43, 15 cze 2012

Do góry
Dosiewałem już tu trawę dwa razy i nie wzeszła albo wciągnąłem ją kosiarą...Ale mam nadzieję, że znów się szybko zazieleni. A tu trawnik na pod górkę, bo duuużo tu cienia

Za to hosty czują się tu dobrze

Na bylinówce kwiatowo

Przywrotniki - zakochałem się w nich

Początki w Kruklandii 22:42, 15 cze 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 22:42, 15 cze 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, przeczytałam u Bogdzi, że u Ciebie działo się coś dla dobra Ogrodowiska!
Więc jestem
No, no, no ....
Nie wierzę, że u Ciebie tak pięknie kwitnie delosperma! Czy ona zimę u Ciebie przetrzymała? Ja swoją " przywieziona z Chorwacji straciłam pierwszej zimy (pomimo, ze kradziona była

Bój się mojego ewentualnego przyjazdu, bo znowu będę kradła Napisz tylko najpierw co z nią robisz, że taka piękna

Jola, ja swoją próbowałam przetrzymać co roku....najpierw w gruncie, a cześć w piasku w grażu...... w gruncie przedobrzyłam i miała za sucho..i uschła.... w piasku zimowałą super...do momentu, aż o niej zapomniałam...też uschła
Następna zimę..... już próbowałam przy odwilżach podlewać... też zdechał
Kolejna zima..... przeniosłąm na rabatę i zabezpieczyłam agro..... na przedwiośniu sprawiałą wrażenie, że przeżyła..... niestety tylko wrażenie....
W zeszłym roku obsadziłam delospermą skalniak, który świeżo zrobiłam..na zimę przykryłam podwójną agrowókniną i zapomniałam o niej.... z wszystkich krzaczków, a miałąm ich kilka..tylko jedna częsciowo nie przeżyła zimy....znadowała się na linii spływu wody ze skalniaka.....
Piszą w necie, że się ładnie ukorzenia z gaąłzek..mozesz kraść d owoli..... już jest tego dużo, a do sierpnia zawładnie mi połową skalniaka..ona bardzo szybko rośnie
Szukałąm zdjęcia delki z zeszłego roku..i znalazłam skalniak z końca maja 2011..delosperma jest posadzona przy tych jednorocznych po prawej w kolorze różowym..... (jest podsypana korą), a teraz ją widziałaś... a ja szukam foto skalniaka z tego roku ..... patrzę na to co posadziłam i miałam prawo sądzić, że wcale za gęsto nie sadzę..... a jużczęść wyeksmitowałam.. wszustkei inkarwille wymarzły...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 15 cze 2012

Do góry
Trawnik też niedługo poszedł pod nóż

Od razu lepiej

Inne światło to i od razu kolor trawnika inny. Ale za takim słoneczkiem już mi było tęskno - nawet zapomniałem jak wygląda

Kwitną stokrotki afrykańskie

Zanudzę Was tą rabatą - wybaczcie

Początki w Kruklandii 22:39, 15 cze 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Bociek bo ta duża rabata to tylko część całości Dlatego ząb sie zrobił

Dziękuję za wyjaśnienie!!! Fajnie, że kojarzysz hehe

Chociaż może i ząb tam będzie, ale tak ma być. Na "projekcie" widać równiuteńką ścieżkę z trawnika i tak chcę

W sumie to wyjdą dwa zęby
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:38, 15 cze 2012

Do góry
Dzisiaj wyszedłem wcześniej ze szkoły - więc szybko skoczyłem na ryneczek i kupiłem 12 begonii sempreflorens. Oczywiście w pośpiechu obliczyłem, że 6*2=6 - ma się w końcu rozszerzoną matmę, co nie?, ale na szczęście pokombinowałem w domku i mi starczyło Tak czy inaczej rabata znów zmieniła oblicze. Tutaj jeszcze z bratkami

Aż dziwne, że te bratki kwitły i były dość zwarte - pędy miały chyba ponad 30 cm długości. W tym roku białe z ciemnymi liśćmi. Tyle, że jest 6, a nie 10 jak w zeszłym roku. Potem jeszcze przyszedł do nich angielski kosmos, ale zdjęcia nie mam

Mam nadzieję, że będą tak samo szalone jak w zeszłym roku

Na okrągło:) 22:36, 15 cze 2012

Do góry
I jeszcze kilka ujęć ogrodu Gosi....

A to specjalnie dla Ciebie Diano
Dla odmiany czas na zmiany... 22:35, 15 cze 2012

Do góry
miałam dzis bardzo pracowity dzień -do 14 w pracy, potem z dzieciem do lekarza, a potem OGRODNIK -raj dla oczu

nie wiedziałam za co się łapać wszystko takie cudne

ale cosik kupiłam

nie wiem co Wy na to, czy będziecie krzyczć czy pochwalicie, ale zakupy poczynione i to jest fakt dokonany

oto one: nie ma tego za dużo ale zawsze coś i od czegoś trzeba zacząć

a tu próba ustawienia

a tu patrzyłam jakby trawkę dać brzegiem , za nią żurawkę i bukszpany
Początki w Kruklandii 22:34, 15 cze 2012

Do góry
A jakbym się dalej upierała na te trawy to kto mi poradzi jak to rozmieścić ???
Mamy rozplenicę japońską, red barony i dorzucam jeszcze cyprysik na kiju stardust i niskie liliowce (chyba stella d'oro)
Resztę mogę dokupić.

Wymyślcie coś proszę!!!!

Znowu na wsi 22:30, 15 cze 2012

Do góry
Jolu, pozdrawiam w dniu imienin i życzę, żebyś jak najszybciej mogła się cieszyć dojrzałym ogrodem i z perspektywy leżaczka planowała tylko drobne prace kosmetyczne

Ogród zapachów u Jasi 22:25, 15 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudowna ta budleja - wygląda jak fajerwerki

Zawsze twierdzę że najefektowniejsza na rabacie piwoniowo-różanej jest... budleja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies