Mira, oczywiście że podzielę się nasionami, nie ma sprawy.
W pokazywanej tutaj przeze mnie części ogrodu jest automatyczne nawadnianie i rabaty, trawniki podlewają się "same".
Weroniko i Danusiu, dziękuję za miłe słowa.
Irenka, bluszcz będzie i dla Ciebie razem ze mną, na pewno.
Abiko, napisałam ci na PW.
Jolu ten krzew z liliowymi kwiatami to zwykła ketmia syryjska, kwiaty ma takie:
A to mój rh.....z glebą o odczynie 7 Dziś go trochę podlałam roztworem z siarką.... i chyba jednak wymienimy mu glebę, tylko niech przekwitnie.... i azalia......
Aniu po kwitnieniu będzie puszczał nowe przyrosty więc go nie ruszaj dopiero we wrzesniu jak zdrewnieja pędy przesadź, nie wygląda źle wiec może poczekac.
niedawno posadzone Co to może być? Na pierwszym zdjęciu widać, że na niektórych są białe gałązki, a na innych (jak na tej w głębi po prawej) czarne
Pierwsze zdjęcie - obetnij te suche gałazki, Sebek ma rację, a poza tym jeśli źle rośnie to widać że tuja nie ma podsypanej ziemi, będzie znacznie lepiej rosła jeśli wykopiesz ją albo podkopiesz z boku, podsypiesz ziemi do iglaków (Conitorf) a potem co jakiś czas podlejesz Pinivitem w płynie.
Wytnij jej kólko w trawniku, aby trawnik nie zabierał jej wody i nie zarastał, bo się ogołoci i będzie wtedy kiepska całkiem.
Druga sprawa to albo koci mocz albo psi. Po prostu podlewają ją zwierzaczki okoliczne.
Padało prawie całą noc,mam znowu 2 beczki deszczówki do podlewania, ale dzisiaj zimno i wiatr nieprzyjemny.
Żeby sobie poprawić humor rano kupiłam 2 keremsiny Albę i jeszcze Rose
no i przyszedł klon tatarski Ginnala zapomniałam wczoraj pokazać
Cześć Sebciu – nie mogę znaleźć, czy pokazywałeś te swoje 2 bliźniacze rabaty, z hortensjami miały być... Ciekawa jestem, jak Ci wyszło? Ależ nasadziłeś skrzynkowych! Jeden z zestawów mam identyczny: wilczomlecze, heliotropy i biała pelargonia. Strasznie mi się podobają te różowe złocienie w donicy. Nie widziałam w sprzedaży takich sadzonek. Mam też te liście, o których wspominała Ana – może ktoś podpowie, jak to się nazywa?
A efekt po przejściu po ogrodzie tornada z białą farbą w ręku - SUPER!
Nika dziękuję , zastanawiam się już długo co dosadzić na tej rabacie , wyższego i zimozielonego, teraz jest ładny efekt kolorystyczny ale zimą jest tam płasko i pusto.
Chyba nie o takie zdjęcie Wam chodziło.... ustawiłam automat na nocne zdjecia....
A z lampą błyskową to już w ogóle nie wiadmomo jak świecą.
pomijam, ze mi się lampa nad garażem na czujnik ruchu zapaliła 500 WAT i musiałam czekać aż zgaśnie a M ustawił czas na max....