Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Bogdzia 07:46, 14 cze 2012

No to rozglądajcie się dziś po drzewach bo jest duża szansa że gdzieś będą siedziec i to kilka w rządku, a zdjęcie było by fantastyczne.Miłego dnia.
Milka 13:10, 14 cze 2012

Elfik napisał(a)
Irenko, zdaje się, białe siałaś? Ja też! Z całej paczki uchowałam 4 sztuki! I to w inspekcie, więc z gruntu powinny być tęgie, mocne, a one jakieś takie cieniutkie, anemiczne są! I kudy im jeszcze do kwitnienia! A sadzonki białych w ogrodniczym były po 3.50

Tak, siałam kremowe, od razu w grunt i sadzonki ładne, ale te z moich nasion, z tym że różniste, mocniejsze krzaczki; teraz czekam na kwiaty, bo w końcu tymi moimi/ tak miałam ich dużo/ sypnęłam po całym ogrodzie, gdzie popadnie!!
psiaki złamały 3 młodziutkie rycynusy; dobrze, że w innych miejscach mam, to będą nasiona;

ja z sianiem skończyłam, tylko rycynus, maciejka i aksamitka,
Milka 13:11, 14 cze 2012

monteverde napisał(a)

Ale ci zazdroszczę tych sówek, to jest dopiero coś!

a was nie jest dwie, tylko trzy, bo i ja się dołączyłam do tego grona

ja też dołączam a co do puchaczy to 2 lata temu prawie całą zimę u mnie przesiedziało na drzewach chyba z 20 a może i więcej, straszny widok jak tak siedzą i wydaje się ,że obserwują dwie nawet padły chyba ze starości gdzieś mi się zachowało zdjęcie robione komórką jak znajdę to wstawięludziska nawet z Gdańska przyjeżdżali i robili zdjęcia

witamy w klubie i szukaj tej foty!!
Milka 13:12, 14 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
No to rozglądajcie się dziś po drzewach bo jest duża szansa że gdzieś będą siedziec i to kilka w rządku, a zdjęcie było by fantastyczne.Miłego dnia.

Ani i Bożence i wszystkim innym dzień dobry
rany, to już 13.11
AniaDS 20:03, 14 cze 2012

Dzień dobry wieczorne
Mala_Mi 21:19, 14 cze 2012

Wróciłam niedawno i sorki, że milczę.... i sorki, że nie odpowiem każdej z osobna.......
M szukał sówek.. i niestety tak sie pochowały, ze nie wypatrzył...
Za to ja miałam możliwosć obserwacji gniazda z bocianami od góry..... aparat miałam tylko taki kamera idioten.... siąpił deszcz, wiec jakość słaba...
Najpierw był jeden rodzic ..powiedzmy Tato i pilnował trójki maluszków w gnieździe... na jednej nodze...

Teraz w tym momencie gapa jestem (i nie ostatni raz) bo wyłączyłam aparat...... i nie uwieczniłam lotu bociana a góry........ przyleciała bociania Mama i pokazuje zakupy tacie...... Cała rodzina w komplecie. Cyk foto i drugi błąd..wyłaczyłam aparat.....jak tato dolatywał.... grrrrrrrr

Na szczęście włączyłąm spowrotem....by złapać odlatujacego bociana..patrzę, a Mama karmi młode tym zielonym... bo raczej do całowania nie dała królewicza....

Dzieci nakarmione.... czekamy na tatę.....
Mala_Mi 21:21, 14 cze 2012

Jednak tato zabałagnił..... nie wrócił...nózki zablały Mamę od stania i trzeba było sie położyć..... a mi pasowało zleźć z punktu obserwacyjnego.....
majkel0326 21:22, 14 cze 2012

Aniu,wspaniałe zdjęcia!!! Jaka cudowna bociania rodzinka
Konstancja30 21:23, 14 cze 2012

Ania no masz ... paparazzi mimo woli też ... urocze te boćki (mam nadzieję ) ... Marzenka zamyka listę w niedzielę ... czytałaś ? ...
Mala_Mi 21:24, 14 cze 2012

I zapomniałam na początek przesłać pozdrowienia z widokiem na Bieszczady....

Po powrocie wieczorny oblot ogrodu...... co ciekawego słychać...
Kokokrycz podgięta..

Czosnek Hair

Lilie od mamy....