Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Oci ... 11:47, 12 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Sa i one.
Moje kule.
Jak na razie , bez otoczenia zieleni - ale jeszcze chwila i wyrosna.

Ocia kupiłam 4 szt. Wyglądaja świetnie. Dzięki za pomysł i namiary na sprzedawcę. Podobno sa takie w OBI (wg relacji mojego sąsiada) , trzeba zobaczyć czy takie same bo podobno poniżej 40 zł...
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:34, 12 maj 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dzisiejsze zakupy

Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:33, 12 maj 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Irenko pięknie a wyspa berberysowa cudowna

wyspa to dom wróbli dlatego puszczam je tutaj bez cięcia
chyba przestało padać, zaraz wracam

lawendy na jednej z rabat, mam w kilku miejscach, bo je uwielbiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:30, 12 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko ale u Ciebie egzotyka!!!!
Kawał ciężkiej roboty odwaliliście a nasadzenia z rh, bukszpnami, hostami, hortensjami i magnolią miodzio. Jak to wszystko podrośnie to jak w ogrodzie btanicznym będzie

czekam na to; pewne rzeczy niebawem zobaczę koło bukszpanów i miłorzębów zakwitną róże Chopin i hortensje, pomieszane trawami Miłka okazała; ale wcześniej czeka mnie tam plewienie i M. musi przyciąć swoje bukszpany; mocno urosły i mógłby nadać im kształt!

ściana południowa zaraz będzie kolorowa, jaśminowce i żylistki w pogotowiu!

paulownia ma juz liście, przeżyła zimę, a właściwie te anomalie

i zbliżenie; fajne liście i kora pnia
Rododendronowy ogród. 11:15, 12 maj 2012

Do góry
Bogdziu, to za bajkę o kosach Nie wiem, jaki to ptak, może młody kos?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:12, 12 maj 2012

Do góry
No proszę, a jak sprzedają takie rośliny, to nic na ten temat nie ma! jakoś go poprowadzę nisko, tak samo robię z czerwonym, bo inaczej buja jak chce

ambrowiec w zbliżeniu, podoba mi się to drzewo; ale jesteśmy masochiści, sami sobie dostarczamy coraz większej roboty z liśćmi!!

Ogród pełen motyli...... 11:05, 12 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Maj rozszalał się bzami.

Cudowne, nic tylko siedzieć i wąchać!!!!

To ten, mój ulubiony kolor!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:01, 12 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
a ja umieściłam 3 hortensje pnące na murze domu, w tamtym roku... pną sie nieźle, ale będe kontrolować...

Marzenko, kontroluj ją, ona ma takie mocne gałęzie jak wisteria moja wisteria pnie się po solidnym słupie z podkładu kolejowego, a hortensja po betonowym energetycznym

a tu niespodzianka, młoda hosta ma kwiat

liście magnolii parasolowatej, czekam na kwiaty, na razie nic nie widzę, może to będą te magnolie, które nie będą przemarzać; straciłam kolejną Nigrę

indygowiec Kiriłowa prawie kwitnie

posadzony 10 maja buk czerwony fastigiata; dołem odrasta dereń biały, który wycięliśmy, cóż, nie daje się zniszczyć, będę przycinam nisko w poduchę
Ogród pełen motyli...... 10:55, 12 maj 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)

Maj rozszalał się bzami.

Cudowne, nic tylko siedzieć i wąchać!!!!
Bajki przyrodnicze 10:52, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję Bogdziu, jesteś wielka

Danusiu to Ty jestes głównym autorem i inspiratorem i dla Ciebie oklaski bo nie jest łatwo zrobic tak doskonałą serię zdjęc.

Ogród pełen motyli...... 10:50, 12 maj 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)

I skromny czosnek ozdobny........

Zakwitł po dwóch latach. Już o nim zapomniałam, a tu taka niespodzianka!

Na razie jest skromny, ale jak się otworzy - już nie będzie taki skromny
ogrodoweimpresjejolki 10:48, 12 maj 2012

Do góry

Jolu, jest piękna. U mnie już nie ma lewizji - wypadły niestety, ale pamiętam jak pan w szkółce sugerował, żeby posadzić je lekko pod skosem, bo korzonki nie lubią nadmiaru wody - może i Tobie taka rada się przyda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:48, 12 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Irenko czy przeczytałaś juz u mnie w wątku, ze przyznałam Ci dziś złoty medal za aktywność!!!!!?

A to się faktycznie należy również zauważyłam

dzięki lubię chodzić w gości, to i po wątkach biegam, moszczę się w gościach wirtualnie
i trochę jak Ania mówi pisma obrazkowego: ogród powoli nabiera nowego kształtu, ale się zmienił zwłaszcza strona od miłorzębów

wyspa berberysowa, coraz potężniejsza

hosty w nowym miejscu przyjęły się dobrze; ta rabata będzie miała docelowo inny wygląd jak wszystko podrośnie, bo jest tu magnolia, róże, bluszcz, rh, hosty i, hortensje i piwonie drzewiaste, na razie najstarszy jest bluszcz i róże

wczoraj posadzony ambrowiec amerykański; muszę zapisać, bo potem się nie pamięta
trawa powoli sie regeneruje

Sosnowo 10:43, 12 maj 2012

Do góry
A teraz może coś w bieli

tawuła van houtte'a
ogrodoweimpresjejolki 10:43, 12 maj 2012

Do góry
Dla Ani "na cito" moja lewizja

potem pokażę jak wyglada w gruncie
Sosnowo 10:40, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Widoki są zdecydowanie ładniejsze, a i powiem, że Twoje morelowe kompozycje z żółtym - boskie. Odkrywam na nowo te kolory.

Witaj Danusiu No właśnie, każdy z nas ma swoje ulubione kolory i ja też preferuję biel i fiolet - unikam czerwieni i żółci - do morelowych tulipanów długo się przekonywałam, ale teraz z każdym dniem podobaja mi się coraz bardziej.
A azalie w pomarańczu też potrafią zachwycić

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:36, 12 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Też się cieszę że Hania otrzymała nowe roślinki. Niech zdrowo rosną .

Tego im i Hani życzę

ach te kaliny...

i moje rh szaleją kwitną aż miło!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:35, 12 maj 2012

Do góry
Wiem Haniu, że na działce są ograniczenia, ale i tak warto ją mieć dusza ci śpiewa jak rośliny rosną u mnie kalina też później kwitła, w tym roku jakoś wcześniej; leje strasznie i na razie nie ma szans na sadzenie, a rośliny 3 dni czekają!!

i kolejne rh, cud nad Wisłą, że i u mnie kwitną!

zaraz cały szpaler w kwieciu będzie
Ogródkowy chaos u monitki 10:32, 12 maj 2012

Do góry
A ja bym tam dała 2 trzmielinki zielono-żółte na pniu Ładnie się odbiją od sciany domu

a może tak?
Śliwa wiśniowa pissardi lub nigra szczepiona na pniu, pod spodem kulkowo z tawuły golden princess i trawy (miskanty mniejsze?)
Minus taki, że wczesną wiosną będzie lysawo, dopoki nie ruszą tawuły...no ale zdecydownie mnijeszy koszt kulek tawulowych niż cisowych badź bukszpanowych....ale to taka luźna propozycja

Ogród pełen motyli...... 10:17, 12 maj 2012

Do góry

I skromny czosnek ozdobny........

Zakwitł po dwóch latach. Już o nim zapomniałam, a tu taka niespodzianka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies