Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 20:14, 13 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Prześliczny ten irys i hosta też piekna, a ja dziś wsadziłam 5 klonów Ginala w doniczki, żeby tylko przezyły bo to nie pora na takie sadzenie.

Bożenko a jak się robi sadzonki klonów ?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:14, 13 cze 2012

Do góry
Karolinko nieco spóźnione gratulacje. Warzywka super Ci rosna.

Mój jesienny ogród 20:05, 13 cze 2012

Do góry
Prześliczny ten irys i hosta też piekna, a ja dziś wsadziłam 5 klonów Ginala w doniczki, żeby tylko przezyły bo to nie pora na takie sadzenie.

Ogródek Hanusi po zimie 20:04, 13 cze 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piwonie kłaniają się Państwu i dziękują za pochwały!

Ja też sie pokłonię tej ślicznocie
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 19:25, 13 cze 2012

Do góry
No to mam pierwsze zdjęcie Drogie koleżanki to jest kawałek działki tuż przy tarasie. Strona południowo- zachodnia jest tam dość słonecznie.

Wymiary:
4,6x2,6m

Chcę tam coś ciekawego stworzyć ale także chcę mieć swobodny dostęp do kranów z wodą.
Jakieś pomysły ??

Na działce to TO miejsce (zaznaczone nieudolnie okręgiem )
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:12, 13 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)
[/original.jpg[/img]
a dziciaki w takim tempie - nie wiem kiedy to zleciało - mam prawie dorosłą córę

Ale nowych fajnych zdjęć u Ciebie! Mnie nie było na ogrodowisku przez ponad tydzień, więc nawet Cię nie widziałam na forum i myślałam że nic nie wklejasz.
A to zdjęcie to mam zamiar pokazać mojemu synowi, co za laska
No i przecież to młodsza siostra jest, a nie córka, co nie
Ogród Ginger 19:04, 13 cze 2012

Do góry
Chyba jej pasuje bo po kilku dniach u mnie wygląda już tak:
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:50, 13 cze 2012

Do góry
Jak przystało na Euro 2012 mój ogródek przybrał stosowne barwy.

na zewnątrz zimno i ciągle pada - nie jest to zachęcająca aura do zrobienia lepszych zdjęć
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 18:34, 13 cze 2012

Do góry
Przetacznik kłosowy Veronica spicata Royal Candles Glory

Ogród w Holandii 18:29, 13 cze 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Taki zakątek mi się zrobił z nowym bukszpanem w tle

zakątek śliczny
Ogród w Holandii 18:26, 13 cze 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Taki zakątek mi się zrobił z nowym bukszpanem w tle

A to nowa żurawka Guardian Angel na tle trzmieliny japońskiej Marieke. Czeka na towarzystwo jej podobnych żurawek), które niebawem (mam nadzieję) przyjadą.]

Agata pięknię!!!
Czy ja dobrze widzę takie dorodne bambusy???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:24, 13 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
dziewczyny przestańcie natychmiast tę hostową wyliczankę bo przecież to jest jak infekcja ... i to rozprzestrzenia się bez kropelek ... bez wiatru ... ma silny czynnik zapalny ... niszczy wszystkie inne potrzeby i nie ma na to lekarstwa ... o antidotum nie wspomnę ...

Dobre ,dobre
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 18:17, 13 cze 2012

Do góry
Przetacznik pagórkowy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:59, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Iza, ty się ciesz, że nie trafiłaś na nas w lutym, wtedy obie szalałyśmy....aż pod Kilmandżaro; troche nam przeszło, bo chwasty, kwiatki kwitły, plany ciągle nowe, ale widac lubimy nowości i wyzwania i tralala, zaczynamy na nowo!
kup Orange Marmelade, jaka ona pikna

pikna ... oj pikna ... ale jednej szkoda zamawiać ... no kurier pusto ma latać ... zresztą jak kochać to księcia - jak kraść to miliony
Ogród w Alei Lipowej... 17:51, 13 cze 2012

Do góry
U mnie w ogrodku mało się teraz dzieje, a dużo pracy mnie czeka , bo po tych deszczach badylka rosną jak szalone, kanciki zarastają, przekwitłe kwiatostany rh trzeba usunąć i takie tam różne....sami wiecie.
Pozdrawiam zatem zaglądających

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:49, 13 cze 2012

Do góry
dziewczyny przestańcie natychmiast tę hostową wyliczankę bo przecież to jest jak infekcja ... i to rozprzestrzenia się bez kropelek ... bez wiatru ... ma silny czynnik zapalny ... niszczy wszystkie inne potrzeby i nie ma na to lekarstwa ... o antidotum nie wspomnę ...
Ogrodnik mimo woli 17:42, 13 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ostrózki były grantowe i białe..brałam jak leciało... jedna doniczka7,5zł...tam są tylko 3 doniczki..a ile ostróżek Dwie doniczki pod płotem, a jedna bardziej w prawo z przodu, brałąm mniej rozwinięte i nizsze w celach łątwiejszego transportu....I mieli po 18 zł wielkie donice jeżówki pełnej różowej.... donice wielkei..i wypchane na full jeżówką.... normalnie to by tam 10 sadzonek zrobił... Mma jużdużo rózowych i sięwahałąm, a teraz się żałuję.. ale co tam po korę i tak musze jeszcze jechać....

aż mnie skręciło bo ja biegam za łubinem i ostróżką ... no dobra może wyolbrzymiłam podjęte starania ale byłam we wszystkich działach ogrodniczych rodzimych marketów i 2 agrocentum i ostróżki nie było innej niż w nasionach ... a ja w poczynaniu roślinki od nasiona jestem niezdara ... wczoraj koleżanka powiedziała, że stała kobieta z ostróżką na bazarku ... pognałam po pracy zawalczyć o kolor rabaty ... nigdzie ostróżki nie było ... kobiet za to wiele ... a dziś patrzę na to co leży pod płotem i ... stwierdzam kurcząc się sama w sobie, że przez swą nadobną ignorancję zmarnowałam ostróżki za 4 zł !!! ... .......... ... bo nie miały kwiatu a zielone nie darło się ile w miąższu sił, że ostróżką jest ...
Ogrodnik mimo woli 17:37, 13 cze 2012

Do góry
Kosty pod katalpę i żurawki (te żółte drzewo po prawej) ..a to u Irenki pisałam co kupiłam...
A hortensje i byliny na przedłuzenei rabaty za koreankami... połowę zajmują rh..a druga połowa rabaty to bedą hortensje i byliny..by latem też coś sie działo..... czyli po prawej stronie tego mojego syfa.... bo takie bbrzydkei place w ogrodzie też mam...ale najpierw trzeba zrobić bałagan, aby było ładnie
I zapomniałam wstawić zdjecia....
Ogród dla Agusi 17:35, 13 cze 2012

Do góry
akanta napisał(a)
Dziękuję Kasiu ,ja raczkuje w necie.Tak myślałam.Ponawiam próbę z wklejaniem róż.

Akanto, jak się cieszę spotkaniem z Tobą na tym forum, z osobą która wszystko wie o roślinach,
i najważniejsze, że dzieli się tą wiedzą z innymi.
Twoje róże piękne, wyżej przykład. (jak ona się nazywa, chyba nie Lady X?)
Zdjęcia też robisz świetne, i wcale nie raczkujesz w necie, no może na Ogrodowisku, ale każdy z nas przez to przeszedł.
Widzę, że czasem są zdjęcia, które się nie otwierają. Jak też tak widzisz, to EDYTUJ i możesz poprawiać. Zagoszczę tu na stałe. Pozdrawiam serdecznie!
O....! 17:34, 13 cze 2012

Do góry
Irenko, no dzięki

i jeszcze takie kwiatki

oraz dzisiejszy widoczek... ( fotka trochę krzywo zrobiona, bo się spieszyłam, aby się nie obudziła...)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies