Ocia kupiłam 4 szt. Wyglądaja świetnie. Dzięki za pomysł i namiary na sprzedawcę. Podobno sa takie w OBI (wg relacji mojego sąsiada) , trzeba zobaczyć czy takie same bo podobno poniżej 40 zł...
Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...
czekam na to; pewne rzeczy niebawem zobaczę koło bukszpanów i miłorzębów zakwitną róże Chopin i hortensje, pomieszane trawami Miłka okazała; ale wcześniej czeka mnie tam plewienie i M. musi przyciąć swoje bukszpany; mocno urosły i mógłby nadać im kształt!
ściana południowa zaraz będzie kolorowa, jaśminowce i żylistki w pogotowiu!
paulownia ma juz liście, przeżyła zimę, a właściwie te anomalie
a ja umieściłam 3 hortensje pnące na murze domu, w tamtym roku... pną sie nieźle, ale będe kontrolować...
Marzenko, kontroluj ją, ona ma takie mocne gałęzie jak wisteria moja wisteria pnie się po solidnym słupie z podkładu kolejowego, a hortensja po betonowym energetycznym
a tu niespodzianka, młoda hosta ma kwiat
liście magnolii parasolowatej, czekam na kwiaty, na razie nic nie widzę, może to będą te magnolie, które nie będą przemarzać; straciłam kolejną Nigrę
indygowiec Kiriłowa prawie kwitnie
posadzony 10 maja buk czerwony fastigiata; dołem odrasta dereń biały, który wycięliśmy, cóż, nie daje się zniszczyć, będę przycinam nisko w poduchę
Jolu, jest piękna. U mnie już nie ma lewizji - wypadły niestety, ale pamiętam jak pan w szkółce sugerował, żeby posadzić je lekko pod skosem, bo korzonki nie lubią nadmiaru wody - może i Tobie taka rada się przyda
Irenko czy przeczytałaś juz u mnie w wątku, ze przyznałam Ci dziś złoty medal za aktywność!!!!!?
A to się faktycznie należy również zauważyłam
dzięki lubię chodzić w gości, to i po wątkach biegam, moszczę się w gościach wirtualnie
i trochę jak Ania mówi pisma obrazkowego: ogród powoli nabiera nowego kształtu, ale się zmienił zwłaszcza strona od miłorzębów
wyspa berberysowa, coraz potężniejsza
hosty w nowym miejscu przyjęły się dobrze; ta rabata będzie miała docelowo inny wygląd jak wszystko podrośnie, bo jest tu magnolia, róże, bluszcz, rh, hosty i, hortensje i piwonie drzewiaste, na razie najstarszy jest bluszcz i róże
wczoraj posadzony ambrowiec amerykański; muszę zapisać, bo potem się nie pamięta
trawa powoli sie regeneruje
Widoki są zdecydowanie ładniejsze, a i powiem, że Twoje morelowe kompozycje z żółtym - boskie. Odkrywam na nowo te kolory.
Witaj Danusiu No właśnie, każdy z nas ma swoje ulubione kolory i ja też preferuję biel i fiolet - unikam czerwieni i żółci - do morelowych tulipanów długo się przekonywałam, ale teraz z każdym dniem podobaja mi się coraz bardziej.
A azalie w pomarańczu też potrafią zachwycić
Wiem Haniu, że na działce są ograniczenia, ale i tak warto ją mieć dusza ci śpiewa jak rośliny rosną u mnie kalina też później kwitła, w tym roku jakoś wcześniej; leje strasznie i na razie nie ma szans na sadzenie, a rośliny 3 dni czekają!!
A ja bym tam dała 2 trzmielinki zielono-żółte na pniu Ładnie się odbiją od sciany domu
a może tak?
Śliwa wiśniowa pissardi lub nigra szczepiona na pniu, pod spodem kulkowo z tawuły golden princess i trawy (miskanty mniejsze?)
Minus taki, że wczesną wiosną będzie lysawo, dopoki nie ruszą tawuły...no ale zdecydownie mnijeszy koszt kulek tawulowych niż cisowych badź bukszpanowych....ale to taka luźna propozycja