Ale nowych fajnych zdjęć u Ciebie! Mnie nie było na ogrodowisku przez ponad tydzień, więc nawet Cię nie widziałam na forum i myślałam że nic nie wklejasz.
A to zdjęcie to mam zamiar pokazać mojemu synowi, co za laska
No i przecież to młodsza siostra jest, a nie córka, co nie
U mnie w ogrodku mało się teraz dzieje, a dużo pracy mnie czeka , bo po tych deszczach badylka rosną jak szalone, kanciki zarastają, przekwitłe kwiatostany rh trzeba usunąć i takie tam różne....sami wiecie.
Pozdrawiam zatem zaglądających
dziewczyny przestańcie natychmiast tę hostową wyliczankę bo przecież to jest jak infekcja ... i to rozprzestrzenia się bez kropelek ... bez wiatru ... ma silny czynnik zapalny ... niszczy wszystkie inne potrzeby i nie ma na to lekarstwa ... o antidotum nie wspomnę ...
aż mnie skręciło bo ja biegam za łubinem i ostróżką ... no dobra może wyolbrzymiłam podjęte starania ale byłam we wszystkich działach ogrodniczych rodzimych marketów i 2 agrocentum i ostróżki nie było innej niż w nasionach ... a ja w poczynaniu roślinki od nasiona jestem niezdara ... wczoraj koleżanka powiedziała, że stała kobieta z ostróżką na bazarku ... pognałam po pracy zawalczyć o kolor rabaty ... nigdzie ostróżki nie było ... kobiet za to wiele ... a dziś patrzę na to co leży pod płotem i ... stwierdzam kurcząc się sama w sobie, że przez swą nadobną ignorancję zmarnowałam ostróżki za 4 zł !!! ... .......... ... bo nie miały kwiatu a zielone nie darło się ile w miąższu sił, że ostróżką jest ...
Kosty pod katalpę i żurawki (te żółte drzewo po prawej) ..a to u Irenki pisałam co kupiłam...
A hortensje i byliny na przedłuzenei rabaty za koreankami... połowę zajmują rh..a druga połowa rabaty to bedą hortensje i byliny..by latem też coś sie działo..... czyli po prawej stronie tego mojego syfa.... bo takie bbrzydkei place w ogrodzie też mam...ale najpierw trzeba zrobić bałagan, aby było ładnie
I zapomniałam wstawić zdjecia....