Aniu, widzę dopiero teraz, że byłaś u mnie, cieszę się bardzo z Twoich odwiedzin
.
Pytałaś o Eden Rose. Bardzo ją polecam, bo jest piękna i zdrowo rośnie. Słabo pachnie, ale urok kwiatów w pełni to wynagradza. Nie jest wcale ogromna, u mnie pędy dorosły w tym roku do ok. 2 m, a były przycięte po tej okropnej zimie przy samiutkiej ziemi. Myślę że spokojnie może rosnąć przy podporze na rabacie,pędy ma raczej sztywne. Pąki kwiatowe zawiązała późno, zaczęła kwitnąć dopiero tydzien temu i na razie tylko na jednym pędzie. Mam nadzieję na dalsze kwitnienie w tym roku.
Ponieważ byłam na wakacjach, zobaczyłam w czwartek kwiaty już troszkę przybladłe i pokropkowane po deszczach, nie wstawię więc świeżego zdjęcia z bliska, ale dla Ciebie w prezencie zdjęcie z ubiegłego roku i zrobione dzisiaj - róża jest po lewej stronie pod tarasem, myślę że da Ci to pojęcie o jej wielkości.
Obejrzałam dokładnie historię powstawania ogrodu i bardzo się cieszę, że powiększyłaś grono wielbicieli ogrodów bylinowych, kwiatowych. Rabaty piękne, a bodziszek nomen omen "wspaniały"
. Mam sporo różnych bodziszków, ale tego jeszcze nie. Świetnie u Ciebie wszystko rośnie, podziwiałam te rabaty
A na widok ciasta drożdżowego z jagodami język wisi mi do pasa
. Pozdrawiam, obiecuję wpadać.