Ja także mam niektóre wrzośce w takim stanie, wszystko wskazuje na przemarznięcie, bo ciasno one nie mają. Trzeba poobcinać te suche gałązki, a całe krzewy jeśli nie wypuszczą usunąć i posadzić nowe.
Wrzosowiska nie są zbyt długowieczne i tak jak pisał Zbyszek jestam za ich całkowitą wymianą co kilka lat.
To był szybki tel i siedziałam o 5 rano w komputerze na skowronkach, SMS i jadę, zabrałąm się z Kasią.
Mam nawet fotki ale nie nadążam.
Wybierzemy się oddzielnie
Zwykle w środku zawijaska sadzę pachysandrę, skalnicę zimozieloną (Saxifraga urbium 'Variegata'), tojeść rozesłaną "Aurea". Albo wrzośce. Ale floksy szydlaste też chyba by mogły być.
A ja mogę tylko powiedzieć, że połaczyłam się telef. z Sylwią w momencie spotkania Sebka i porozmawiałam przez tel. Z Sebkiem też Ale radochę sobie uczyniłam
I żeby nie było , proszę jaki Dżentelmen - niesie moje zakupy , nasza gwiazdka ogrodowiskowa w kilku odsłonach
Jeju,,,ale wysoki, pasuje jak ulał na kierownika kontraktu albo architekta krajobrazu, ucz się Sebciu, ucz...
Tak sobie Ciebie wyobrażałam. Święto Jabłoni było deszczowe, że też nie zostało odwołane
Bardzo żałuję
Teraz końcowy post - dedykuję go Danusi
Naszą uwagę jeszcze przed wejściem na halę przyciągnęły nasze ulubione rośliny - cisy i bukszpany
Mieli piękne rzeźby
Tu piękny bonsai z cisa
Sylwia z tego co pamiętam strzelała na niego 400 zł - niestety 1100
Dalej stoisko nie tylko bukszpanowe
Moją największą uwagę przyciągnęła ta kula o pięknych listkach
Tutaj piękne stożki
Czy adres szkółki wzięliście? Sylwia się zaopatrzy
1100 za ten bonsai to tanio
Basiu, wisteria pewnie tylko młodziutkie przyrosty straciła, trzeba przyciąć, albo nawet teraz obciąć tylko wierzchołki i liście i poczekać skąd będzie odbijać. Trzeba dbać, patrzeć - monitorować i będzie dobrze
Danusiu, ta informaca jest niezwykle ważna dla Ani /an_tre/
I ja myślę, że wisteria to twarda sztuka, tak łatwo się mrozowi nie podda
A niby dlaczego nie piszesz Sebku na Facebookowym Ogrodowisku?
Wybacz mi proszę
Właśnie wróciłem - nakupiłem bardzo dużo. Mało na targach ale dużo więcej w Obi
Na początek Sylwię ukażę - świetna z niej osoba.
Teraz idę sadzić, ale jak wrócę opowiem Wam wszyściuteńko. No i mnie zobaczycie przy okazji bo Sylwia zrobiła mi zdjęcia - na czyiś rozkaz