Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój przystanek:Szkocja

Mój przystanek:Szkocja

Atanka 22:28, 08 maj 2011

Pwl napisał(a)
Witaj Atanka, jestem już Twoim fanem! pokazuj jeszcze pięknie masz!

Witam Cię Pawle!a ja jestem Twoim fanem
hanka_andrus 22:30, 08 maj 2011

Agusiu,i na pewno się wydarzy.Przecież tego chcemy dla swoich ogrodów.Miłego wieczoru.
Sebek 22:37, 08 maj 2011

Atanka napisał(a)

Witam. Śliczne tulipki i bardzo urocze żurawki. Podaj swoje imię - najlepiej w podpisie, czyli pod tą kreską

Sebastianie, czeeeeść!To moja ręka macha Ci przed oczamiWidziałam Cię z Sylwią na zakupach.Wybornie!
Od jutra będę częstszym gościem.

Dzięki Aguś
Gardenarium 00:29, 09 maj 2011

Atanka napisał(a)
Witaj Haniu wieczorową porą. Niedziela i internet się u mnie krzyżują. od jutra nadrabiam zaległości.
A imię me Agnieszka. mam nadzieję ze już to gdzieś widać..ech...technika..

Widać, widać, tylko nie każdy patrzy na podpis

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 00:31, 09 maj 2011

Już poogladałam i poczytałam i witam Cię Agnieszko.
Wydaje mi sie, że będzie to dobry sposób doraźnej pomocy, bo jak mi wspominałaś nie będzie to ogród na "całe życie" i po nim nastąpi kolejny.
Tymczasem czekamy na kolejne zdjęcia.

Instagram Ogrodowiska
Atanka 00:38, 09 maj 2011

Chciałabym poprosić tych, co chcieliby podsunąć swoje propozycje nasadzeń na moje rabaty, nie krępujcie wyobraźni
1. rabata co na niej widać to róże angielskie "Gentle Hermione", salvia nemorosa Caradonna, pomiędzy różami, obwódki sadzę jednorocznymi lub tulipanami, jak widać - ale widziałabym tu żurawki. myślicie że to dobry pomysł? jeśli tak to jaki kolor? moją uwagę zwróciła Blackberry Jam..ale jest oczywiście wiele możliwościmyślałam żeby posadzić dwie odmiany, na rabacie przy bramie( ta jest nasłoneczniona) - jeden, drugi na rabacie z hortensjami ( rabata półcienista i cienista).

2.rabata otoczona półksieżycem: to róże Gentle Hermione i żywopłocik z lawendy Hidcote.
3. rabata: taki mix...jest dość cienisto ażeby zaprosić hortensje i są: dwie La France, i George King.
Zamieniłabym je na jakieś... haha białe. nie jestem tu bez kozery dołączam do chóru
Myślę o dosadzeniu bukszpanowych kulek Tylko w jakiej aranżacji?
Dziś tyle. Dorzucę zdjęć w najbliższej przyszłości
Atanka 18:05, 09 maj 2011

To moje kompozycje na taras
Atanka 18:12, 09 maj 2011

Heuchera Black Beauty Heuchera Midnight Rose
Atanka 18:19, 09 maj 2011

Hosta Blue Angel Hosta Francee albo Patriot ( w najchłodniejszym miejscu rabaty-wychodzi najpóźniej)
Gardenarium 18:27, 09 maj 2011

Kompozycje są w porządku, to też jest sposób na ogród. Można potem zabrać ze sobą

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies