Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

kaisog1 21:01, 08 maj 2011

greglis napisał(a)
Danusiu, kiedy znów robicie napad na Bronisze ? bo ja bardzo chetnie z Wami , nawet o 3 rano.

Ja sie jakoś tyż zalapać nie mogie
Agnieszka 22:05, 08 maj 2011

gardenarium napisał(a)
Zwykle w środku zawijaska sadzę pachysandrę, skalnicę zimozieloną (Saxifraga urbium 'Variegata'), tojeść rozesłaną "Aurea". Albo wrzośce. Ale floksy szydlaste też chyba by mogły być.

Dzięki, Danusiu. Trochę się obawiam tych floksów szydlastych, bo jakoś mi nie szły. Wymyśliłam jeszcze macierzankę. Ale nie wiem czy nie lepiej zostać przy skalnicach? Myślę o miejscu nasłonecznionym. Może skalnice będą miały większe szanse na przetrwanie?
Atanka 22:18, 08 maj 2011

Witam Pani Danusiu, wchodzę bez pukania do Pani ogroduCieszę się, że mnie Pani zachęciła ażeby tu wstąpić. Bardzo doborowe towarzystwo i to w jakiej scenerii!
Gdyby znalazła Pani chwilę na moje rabatki...Będę przeszczęśliwa!
Gardenarium 00:12, 09 maj 2011

Agnieszka napisał(a)

Zwykle w środku zawijaska sadzę pachysandrę, skalnicę zimozieloną (Saxifraga urbium 'Variegata'), tojeść rozesłaną "Aurea". Albo wrzośce. Ale floksy szydlaste też chyba by mogły być.

Dzięki, Danusiu. Trochę się obawiam tych floksów szydlastych, bo jakoś mi nie szły. Wymyśliłam jeszcze macierzankę. Ale nie wiem czy nie lepiej zostać przy skalnicach? Myślę o miejscu nasłonecznionym. Może skalnice będą miały większe szanse na przetrwanie?

Ta skalnica może też rosnąć w półcieniu. A macierzanki bym nie polecała. Za niska.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 00:13, 09 maj 2011

Atanka napisał(a)
Witam Pani Danusiu, wchodzę bez pukania do Pani ogroduCieszę się, że mnie Pani zachęciła ażeby tu wstąpić. Bardzo doborowe towarzystwo i to w jakiej scenerii!
Gdyby znalazła Pani chwilę na moje rabatki...Będę przeszczęśliwa!

Zajrzę do wątku za chwilkę.

Instagram Ogrodowiska
Matka 11:17, 09 maj 2011

Danusiu, znowu mi się śniło, że mi ogród robiłaś!
czyżby sen proroczy?
Gardenarium 19:08, 09 maj 2011

Bogda, coś to znaczy chyba To już drugi raz
Szkoda Twoich roślinek oglądałam, jakiś przeciąg u Ciebie, pasy wiatrochronne czas sadzić.

Instagram Ogrodowiska
Michael 20:11, 09 maj 2011

Danusi coś dzisiaj nie osiągalna jesteś pod Tel. chyba zalatana bo pogoda dopisuję ...
Jutro mam wolne to jak co może jakieś spotkanko jak masz chwilkę?
Gardenarium 21:39, 09 maj 2011

Michael napisał(a)
Danusi coś dzisiaj nie osiągalna jesteś pod Tel. chyba zalatana bo pogoda dopisuję ...
Jutro mam wolne to jak co może jakieś spotkanko jak masz chwilkę?

Dobra, dziś grałam w Mai cały dzień i mus tel. wyłączyć było. a teraz w ogrodzie do nocy puste donice sprzątałam i nasadzenia robiłam z petunii. A, i jeszcze dostałam dziś w prezencie ten wilczomlecz, co Tyna propagowała swego czasu, ma takie drobniutkie, białe kwiatki ŚLiczny jest, usadzałam to wszystko.
No to może skoczymy razem do Nadarzyna? Greglis zabierzemy

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:47, 09 maj 2011

Ale się zdjęć narobiłam, tak jestem zmęczona po ciężkim dniu, że tylko Forum mnie może uzdrowić

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies