Teraz końcowy post - dedykuję go Danusi
Naszą uwagę jeszcze przed wejściem na halę przyciągnęły nasze ulubione rośliny - cisy i bukszpany
Mieli piękne rzeźby
Tu piękny bonsai z cisa
Czy adres szkółki wzięliście? Sylwia się zaopatrzy
1100 za ten bonsai to tanio
Już Sylwia później odgadła - sama kula z cisa na pniu kosztowała 1100. To na pewno dużo drożej, ale nie zerknęliśmy.
Adresu chyba nie wzięła, bo nikogo przy tym nie widziałem
Teraz końcowy post - dedykuję go Danusi
Naszą uwagę jeszcze przed wejściem na halę przyciągnęły nasze ulubione rośliny - cisy i bukszpany
Mieli piękne rzeźby
Tu piękny bonsai z cisa
Czy adres szkółki wzięliście? Sylwia się zaopatrzy
1100 za ten bonsai to tanio
Już Sylwia później odgadła - sama kula z cisa na pniu kosztowała 1100. To na pewno dużo drożej, ale nie zerknęliśmy.
Adresu chyba nie wzięła, bo nikogo przy tym nie widziałem
poszukaj u sąsiada, znajomych, rodziny może mają coś takiego na zbyciu - pozostanie tylko głaskać przy przesadzaniu
Nie mają - niestety. Zawsze mogę poszukać czegoś w lesie - a może akurat trafię
Po za tym nie wiem gdzie miałbym takie coś dać - miejsca brak. Chociaż jak przerobię skalniaka to może przydał by mi się jakiś bonsai
Jak ktoś ma ochotę to piękne okazy sprzedają w centrum ogrodniczym SKALNIAK w Spytkowicach na Orawie . to przy granicy ze Słowacją na trasie do granicy. obstawiam przy cenie ok. 5 000, tyle może kosztować . a ty Sebek nie martw się o swoją limelight. są bardzo żywotne . moja nie okryta na zimę pięknie puszcza listki na starych pędach . dobrze ja przez pierwsze lata obcinać . dobrze się rozkrzewi . a potem zostawić na piękny krzak