Tuję orientalis posadź dwie po lewej stronie pod ścianą, bo cis rozrasta się wachlarzowo i na nią wejdzie.
Pod Smaragdami posadź inną odmianę żurawek, Citronella jest ok ale bardziej pod kulami, lawenda jest za wysoka na towarzystwo dla bukszpanów. Lawendę posadź na obrzeżu rabaty w słonecznym miejscu.
Witam Dzidko po zagranicznych wojazach. U mnie dużo skromniej niż w Anglii ale i odpoczynek od wielu kolorów tez potrzebny. Miło mi że zajrzałaś i dzieki za pięknego cytrynka na lawendzie.Serdecznie pozdrawiam.
Tak powoli kopię sobie w ogródeczku niewielkim. Czytam poradniki, a ostatnio oglądając "Maję w ogrodzie" natknęłam się na program z Pania Danusią, w którym była mowa o święcie róż. Zaciekawiłam się i oto jestem.
Pada, pada,to tak jak by nam leciało złoto z nieba. Po tych upałach ogrody odżyją i my też. Dzisiaj w nocy spałam jak noworodek, było czym oddychać. Bari też pewno był umęczony tymi upałami. Moje koty szukały cienia i leniwce nawet nie miały apetytu.
Irenko dziękuję za komplementy
Pod moją nieobecnośc sąsiadka podlewała kwiatki w doniczkach - dziękować
Nikt niestety nie przychodzi i nie wyrywa chwastów
Na zdjęciach zapewne nie widać tych niedociągnięć..........widoki z okna na parterze i z góry chwasty ciężko dostrzec
Tam gdzie jest kora-faktycznie chwasty nie rosną.....nie było mnie 7 dni i wygląda ok.W innych miejscach mam włókninę z wygody jeszcze nie ma żwirku więc wygląda tak sobie , ale chwasty wpychają się tylko obok roślin a nie wszędzie
Zdjęcie robione po obstrzyżeniu trawy( wyjechałam z kosiarką w dniu kiedy wróciłam)- nie mogłam na nią patrzeć !!
Przy kaskadzie nie mam włókniny i przed wyjazdem nie zdążyłam zająć się chwaściorami...........widok nie wart pokazania
Chyba te proste linie obwódek bukszpanowych na każdej rabacie daja efekt zadbania bo wszystko wydaje się ułożone ale rzeczywistość..............
pozdrawiam
Bogdziu, fajnie trafiłam do watku nr.2. Dzisiaj miałam odwiedziny motylka, którego nigdy nie widziałam. Pobiegłam zaraz po aparat i Tobie go przesyłam. Jak znalazłam w internecie tj. paż żeglarz. Więcej napisałam na " Skowronkowie " Pozdrawiam.
zaraz go przeniosłam na wierzbę, żeby nie stał się łupem kociąt.