Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

hanka_andrus 09:15, 10 lip 2012

Środkowe Pomorze żyje pełną para,
plaże obłożone pomimo upałów!
Od czasu do czasu jakaś chmurka wleci,
i pokropi co od olejków za bardzo się świeci!
Temperatury znośne ,
a jak jeszcze w ogrodzie prysznice rozstawię,
to mam namiastkę tropików - nie na niby,a na jawie.
Pies po krzakach się kryje,futro gdzieś przerzedza,
A ja pod parasolem ....miast pracować siedzę.

maria_kalino... 10:42, 11 lip 2012

Witam, wczoraj troszkę popadało, jest czym oddychać ale tylko do obeschnięcia rosy. Straszą nas dzisiaj burzami. Po wczorajszym deszczyku będzie fajnie popracować w ogrodzie. Już lecę i pozdrawiam Wszystkich floksikowo.

W oczekiwaniu na wiśniowe śniadanie.

wawik 12:06, 11 lip 2012

a ja mieczykowo.

Martek 13:54, 11 lip 2012

Pozdrawiam Skowronka poetkę i Skowronki z mocą kolorowych zdjęć środowo
maria_kalino... 16:28, 13 lip 2012

Co to , Wszystkie Skowronki siedzą cichutko, czyżby ze względu na piątek i trzynastego schowały sie w kąciku?
Ja dzisiaj może na szczęście spotkałam pięknego motyla. Myślałam, że to paż królowej, ale przy pomocy internetu dowiedziałam się , że to jest paż żeglarz. Siedział sobie na schodkach, ale ze względu na moje kotki przeniosłam go na wierzbę.

eliza3 20:19, 13 lip 2012

Jaki śliczny!!!! U mnie najwięcej rusałek, a chętnie bym powitała jakiegoś pazia...
maria_kalino... 20:42, 13 lip 2012

Mam dwa krzewy Budleji Davida, jak zakwitną to będzie rój motyli. Pazia żeglarza zobaczyłam pierwszy raz. Elizo, cierpliwości, napewno kiedyś go zabaczysz. Pozdrawiam.
hanka_andrus 20:50, 13 lip 2012

Mario! Witaj w ,,skowronkach" Wyspowiadam się z nieobecności......
PO pobycie w łodzi, musiałam zajrzeć do ogrodu.... zielicho nie próżnowało,a i prac bieżących się nazbierało.....Stąd na forum jestem tylko wieczorem,kiedy skowronki już nie śpiewają.

Pozdrawiam również Elizę,Martka, Wawika Piękny żeglarz,piękne mieczyki.....Wieczór u mnie deszczowy,właśnie dzisiejsze opady wygoniły mnie z ogrodu.
Dla Was.....

eliza3 20:59, 13 lip 2012

maria_kalinowska napisał(a)
Mam dwa krzewy Budleji Davida, jak zakwitną to będzie rój motyli. Pazia żeglarza zobaczyłam pierwszy raz. Elizo, cierpliwości, napewno kiedyś go zabaczysz. Pozdrawiam.

No popatrz, a ja chodziłam koło budlei i myślałam - kupić , nie kupić... Teraz już wiem - kupić !!! Tylko gdzie ją posadzić? Podobno potrzebuje dużo miejsca?
zbigniew_gazda 20:59, 13 lip 2012

Oooo takiego żeglarza nie widziałem. Śliczny jest. U nas też pada i życzę sobie deszczyku przynajmniej całą nockę .