Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:19, 02 paź 2016

Do góry
Pięknie Marta, te kule bukszpanowe w trawie wyglądają kapitalnie, ale cała reszta też bardzo smaczna.
Ogród wśród pól i wiatrów 23:17, 02 paź 2016

Do góry
Jolu, piękną masz tą Larissę, urocza róża, czy ona pachnie?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:15, 02 paź 2016

Do góry
Beatko, przypomnisz co to za miskanty, które kwitną na czerwono? Spektakularny widok!
Ogród pod lasem 23:11, 02 paź 2016

Do góry
ale Ci zazdroszczę tego wypadu nad morze, od nas to jednak długo się jedzie i na weekend nie bardzo się opłaca.

Zielony szaliczek gustowny bardzo!
W oflisowym ogrodzie 23:07, 02 paź 2016

Do góry
u mnie też tak sucho było, ale deszczyk po południu dotarł, też mam nadzieję, że przez noc będzie siąpiło.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:04, 02 paź 2016

Do góry
Zdjęcie z obwódką bukszpanową świetnie, ale Ci one porosły, mam jeszcze w głowie fotki z porozkładanymi roślinkami w doniczkach - jak ten czas leci.
Ogrodowy song 23:01, 02 paź 2016

Do góry
Ewa, pięknie Ci się ten grujecznik wpasował, super wybarwiony, a zapach czułaś?
Zastanawia mnie czy to ten zwykły, czy jakiś odmianowy, bo mój nie jest tak przebarwiony, jest w żółci i pomarańczu.
W oflisowym ogrodzie 22:59, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kamila, widzę, że Ty znawca od winogron jesteś!
Zakupy już posadzone?

Zakupy czekają na wolny poniedziałek, ale prognozy deszczowe więc nie wiem czy uda mi się podziałać...
Tu ma być ogród :) 22:57, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Zastanawiałam się czy trawa posiana jesienią przetrwa zimę? Fajnie, ze piszesz o sianiu 5 pażdziernika W takim razie i u mnie będą dosiewki

Pewnie ma tu znaczenie fakt z jaką jesienią mamy do czynienia i jaki skład ma mieszanka trawy, bo nasiona mogą wschodzić od kilku dni do kilku tygodni, nawet około miesiąca.
Tu ma być ogród :) 22:55, 02 paź 2016

Do góry
Moniq napisał(a)

Ja tez, a szkoda bo piękna. Zapisuje na liście chciejstw.

Variegatusy są piękne, a jedyna rzecz, której się u nich boję, to pokładanie się, bo jednak liście mają szerokie i wielkie, przez co ciężkie, w tym roku u mnie poodchylało się od kępy tylko kilka pojedynczych ździbeł, ale wiem, że to jest mankament tego miskanta.
Tu ma być ogród :) 22:52, 02 paź 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
och pamiętam jak je przymroziło, aż dziw że to już jesień...

Ogrom prac za tobą

Mnie przeraża wizja przekopania całości choć malej u mnie. Chce zamówić kompost tylko dumam ile ton. Może ktoś podpowie. Cena nie gra roli raczej chodzi mi o ilość pracy przy łączeniu z glebą"rodzimą" prosto z pola. Czy nie przekopywać całości i kompost dawać w dołki?

Buziaki

To prawda, zleciało i Tobie też tak zleci
Co do kompostu to musisz przypomnieć ile masz tego ogrodu i może ktoś pomoże.

A do przekopywania to męską część rodziny należy zaprzęgnąć
Tu ma być ogród :) 22:50, 02 paź 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
a na przedpłociu prócz miskantów i rozplenicy chyba to co masz wsadzone?

Bardzo mi się podoba Twój ogród

Dominika, tam są seslerie jesienne, nie rozplenice i jeszcze szałwia, która ostatecznie tam nie zostanie, bo wolę to miejsce bez niej.

Miło mi, że Ci się u mnie podoba.
Tu ma być ogród :) 22:47, 02 paź 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Edytko, Twoja brzozowa zasłania brzydotę sąsiadów skutecznie, a żywopłot coraz większy, będzie jeszcze lepiej
Przedpłocie wychuchane, a ziem odzyskanych to ja Ci okrutnie zazdroszczę, właśnie tyle, by mi się przydało, nie więcej

Bridżitę polecam gorąco i ja, kupa śmiechu

Kasiu, właśnie wiem, że muszę roślinom dać czas, bo zmieniać tam nic bym nie chciała, mam jedynie świadomość, że brzozowa powinna być większa, niestety jak była robiona eM walczył o każdy milimetr trawnika, teraz nawet byłby gotów oddać połowę

Ktoś w ogóle przesadzał brzozy, czy to się może udać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 02 paź 2016

Do góry
Reniu, ogród niemal gotowy, właściwie to zostało tylko rabatę przy ściance dokończyć, ale nawet bez tego jest cudnie!

Te nowości to graby przy wgłebniku, prawda?

Wg mnie teraz wgłebnik prezentuje się rewelacyjnie, chyba w końcu osiągnęłaś to czego poszukiwałaś, jeśli chodzi o to miejsce!

Zachwycam się
Tu ma być ogród :) 21:29, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Marikeny super się pozbierały po wiosennych przeżyciach, fajnie by było zobaczyć je w żółci tej jesieni, na razie pojedyncze listki od spodu się przebarwiają.

och pamiętam jak je przymroziło, aż dziw że to już jesień...

Ogrom prac za tobą

Mnie przeraża wizja przekopania całości choć malej u mnie. Chce zamówić kompost tylko dumam ile ton. Może ktoś podpowie. Cena nie gra roli raczej chodzi mi o ilość pracy przy łączeniu z glebą"rodzimą" prosto z pola. Czy nie przekopywać całości i kompost dawać w dołki?

Buziaki
Tu ma być ogród :) 20:49, 02 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

trawa siana w listopadzie ...najlepiej wschodzi wiosna juz w marcu ja ładnie widać tak więc niczego sie nie obawiam

ja też bym chciała w tym roku jeszcze posiać, ale marne szanse są na to, w miejscu, w którym trawa by w niczym nie przeszkadzała na dzień dzisiejszy leży ogromna sterta desek, które zostały jeszcze z budowy
Tu ma być ogród :) 20:45, 02 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Variegatusy masz wypas ))wszystkie takie same hihihi ))

Edytko zartownisia )) Ty juz tylko teraz rysuj hahah a nie sadz juz )))

jaka masz grubosc zwirku? bo u mnie przed oknem ok ale reszta zadeptana i wcisnieta w ziemie przy przesadzaniu.

Przy drugim oknie jeden Variegatus troszkę odstaje, ale nie jest najgorzej.

Żwirku mam dosyć grubo 5 - 6 cm, no i większa frakcja niż u Ciebie, pewnie dlatego tak łatwo się w ziemię nie wbija.

Wsadzę tylko to co muszę, a resztę zostawiam do wiosny.
Tu ma być ogród :) 20:40, 02 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Mariken idzie jak burza..trawki takiej nie mam ;(

Marikeny super się pozbierały po wiosennych przeżyciach, fajnie by było zobaczyć je w żółci tej jesieni, na razie pojedyncze listki od spodu się przebarwiają.

Lawendowy zawrót głowy 20:37, 02 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

zazdroszcze Ci ze juz wiesz co tam dokłądnie zrobisz czytaj zmienisz )) bo ja ciągle mam przy ogrodzeniu koniecznie do zalepienia dziury i nie wiem dalej co tam wcisnac ))))

wiem, bo u Ciebie zobaczyłam jak zrobić, żeby u mnie było lepiej, tylko boję się, że mnie eM pogoni jak mu powiem jaki pomysł zakiełkował, ale i na to mam sposób - zdjęcia od Ciebie z ogrodu mu pokaże

A tych dziur u Ciebie nie odnotowałam
Tu ma być ogród :) 20:36, 02 paź 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dwa lata temu trawę sialiśmy 5 października i praktycznie bez dosiewek się obyło.

trawa siana w listopadzie ...najlepiej wschodzi wiosna juz w marcu ja ładnie widać tak więc niczego sie nie obawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies