Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

lindsay80 22:07, 30 wrz 2016

Kamila, widzę, że Ty znawca od winogron jesteś!
Zakupy już posadzone?
Katkak 11:37, 01 paź 2016

jazzy napisał(a)
Można by też z ostrokrzewu Golden gem (Danusia go ma, o ile pamiętam), albo żurawki (jeśli lubisz). Można by zrobić z dwóch gatunków, np. 1/3 z żurawek, i 2/3 z Golden gem.
Bo tak mi się od razu włączyło myślenie, że tam dzieci będą często przebywać, a jak busky coś złapią, to pewnie będziesz chciała pryskać... Poza tym bukszpan trujący jest... Może ja panikuję
Ale oczywiście byłaby z niego ładna obwódka

To może obwódka z trzmieliny. Moim zdaniem jest ładniejsza od bukszpanowej. Ostrokrzew trujący, przy dzieciach to ryzykowne.
gierczusia 13:24, 01 paź 2016

O suszy czytam..u nas podobnie na dodatek upały prawie afrykańskie..echhhh..

Buziole
jazzy 16:12, 01 paź 2016

Katkak napisał(a)

To może obwódka z trzmieliny. Moim zdaniem jest ładniejsza od bukszpanowej. Ostrokrzew trujący, przy dzieciach to ryzykowne.
O właśnie, o trzmielinie też myślałam
kamila66 22:53, 02 paź 2016

Anusia napisał(a)
W oflisowym piękna jesień. Co do zmian nie doradzę, za cienka jestem.
Sea Foam piękana, moja przybrała więcej różowych kolorów. Być może więcej słońca ma. Na brak deszczy w tym roku nie narzekam. W pewnym okresie było ich nadmiar.

Anulka waśnie pada a nie pamiętam kiedy ostatnio padało Sea foam mnie nieustannie zachwyca i susza jej nie straszna, trzyma bardzo długo kwiaty
kamila66 22:57, 02 paź 2016

jazzy napisał(a)
Można by też z ostrokrzewu Golden gem (Danusia go ma, o ile pamiętam), albo żurawki (jeśli lubisz). Można by zrobić z dwóch gatunków, np. 1/3 z żurawek, i 2/3 z Golden gem.
Bo tak mi się od razu włączyło myślenie, że tam dzieci będą często przebywać, a jak busky coś złapią, to pewnie będziesz chciała pryskać... Poza tym bukszpan trujący jest... Może ja panikuję
Ale oczywiście byłaby z niego ładna obwódka

Marta ostrokrzew ma cenę nie do przyjęcia żurawki uwielbiam ale nie będą żadną barierą dla psów
kamila66 22:59, 02 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Kamila, widzę, że Ty znawca od winogron jesteś!
Zakupy już posadzone?

Zakupy czekają na wolny poniedziałek, ale prognozy deszczowe więc nie wiem czy uda mi się podziałać...
kamila66 23:04, 02 paź 2016

gierczusia napisał(a)
O suszy czytam..u nas podobnie na dodatek upały prawie afrykańskie..echhhh..

Buziole

Susza okropna pnącze kiwi zrobiło się żółte w 3 dni hortensje powykręcane... Aktualnie pada i mam nadzieję, że tak do rana
Buziole
kamila66 23:07, 02 paź 2016

Kasiu i Marto o trzmielinie i ja myślałam tylko, którą wybrać? Zielono białą, czy żółtą, mam też całą zieloną
lindsay80 23:07, 02 paź 2016

u mnie też tak sucho było, ale deszczyk po południu dotarł, też mam nadzieję, że przez noc będzie siąpiło.