Martuś, nie wiem jaka cena, ale możesz zrobić wyprzedaż i kupię 20
do zobaczenia
kwitną trawy, lubię na nie patrzeć z kuchennego okna, zwłaszcza jak falują na wietrze; kiedyś te kwiatostany usuwałam, bo bardzo się rozsiewały, ale w tym roku nie...
Bogusiu a te begonie to kupujesz co roku ,czy sama pędzisz?
Dostalam kiedyś i faktycznie kwitły całe lato.Sąsiadka doradziła,żeby na jesieni wykopać a bulwy przechować przez zimę zawiniete w papier.tak miałam zamiar zrobić.
Wykopalam, ale korzenie sie rozsypaly!!,no zupełnie na wiórek!!
Co mogło być nie tak?Podpowiedz proszę,jak z nimi działasz bo bardzo mi sie podobają
Ela, uwielbiam czytać twoje teksty, nawet jak kiepsko mam z nastrojem, po lekturze jest od razu lepiej
trzymaj się dziewczyno zdrowo, bo czekam na ciąg dalszy
pismo obrazkowe w formie dokumentacji; pewnie Konstancja luknie, jak wyglądają moje kanny, bo jakieś bidy i na domiar złego widać jaki byle jaki trawnik!
Co posadzić tuż za kaskadą? Z lewej strony myślę o klonie palmowym - jaka odmiana lubi towarzystwo wody i nie jest zbyt wybujała ?
Po lewej stronie możesz posadzić klona palmowego Acer palmatum Dissectum Atropurpureum. Po prawej gdzie jest mata na płocie, moim zdaniem trzeba posadzić szpaler roślin iglastych jednakowych np. świerki serbskie lub choiny kanadyjskie, (bardziej choiny) aby zasłoniły te matę. Moim zdaniem rozprasza ona całą kompozycję.
dziękuję Danusiu choiny kanadyjskie są ładne.Zastanawiam się jakbym jakieś pnącze puściła na tym płocie - może bluszcz lub co innego.Też by zasłoniło.Za matą jest jeszcze jedna działka przy lesie.Odgrodziliśmy się ze względu na intymność(jeszcze nikt się tam nie buduje,ale nie wiem kiedy zacznie się budowa) i chwasty oczywiście
To jest ściana południowa.Środek tej ściany stanowi taras za tarasem ten trójkąt foto wyżej.
Pytanie czy wymienić wierzbę na śliwę wiśniową nigra czy coś tego typu w bordowym kolorze.
Pytanie czy zostawić to w rogu biało-zielone bodaj barwinek i ciągnąć na całość.
Nie bierzcie pod uwagę białej doniczki i brzegu z kamieniasię kancik zrobi reszta potem bo nie wiem czy za mną nadążacie hehehe
czy mi się wydawało czy na którymś zdjęciu w odali widziałam miejsce na ognisko? bom ciekawa jak to u Ciebie wygląda, u siebie też bym chciała takie miejsce i szukam inspiracji
Diano,
wstawiam miejsce na ognisko jak obiecałam.
Jak tam nowe nasadzenia?
Pozdrawiam
dzięki dziewczyny
szczęka mi opadła i wszystko co może opaść- suuuuppppeer widok
też tak chcę
beta nic tylko bierz się do pracy !!!! Jak pamiętam kamienie masz takie u siebie
Mówiłam że sąsiadeczka ma super to miejsce
Kulkowałam wczoraj krzaczory bukszpanowe na nową rabatę z wiśniami umbraculifera . Oprócz kulek z bukszpanu będą tam trawki - chyba carex evergold albo złote hakone (ale nie mogę ich nigdzie dostać). Podpowiedzcie jak te kule ustawić - nie chciałabym znowu w rządku... Może tak porozrzucane pod wiśniami a pomiędzy nimi trawki? Taka mała przymiarka, ale na razie za mało kul. Podpowiedzcie plisssss!!!
A to jedna z kulek w trakcie kulkowania - moja głowa obok dla porównania wielkości
Nieźle jest, nierówno będzie najlepiej wg. mnie.
Tak jak ustawiasz jest prawie dobrze, tylko zrób większ róznice- tzn, jak maja byc np 3 blisko siebie to blisko, a dalsze niech będa dalej żeby odstęp był wyraźny nawet jak urosną. fajnie będzie za jakiś czas jak te blisko siebie nawet się połaczą, gdzieniegdzie będą pojedyncze, samotne, gdzieś parka, gdzieś parka + dziecko.... itp. czyli nierówno, z fantazją.
Powtórka z rozrywkitrójkąt a w nim w tym prawie rogu cyprys podcięty na kulę.Reszta to płożący się iglak wiltonni. Żłóte plamy to w tej chwili jest tawułka, ale ona obleci, więc może kulki z bukszpanu żółtego lub berberysowe, ale też opadnie.No chyba żeby wszystko wymienić na bukszpan oprócz tego cyprysa no bo chyba nie wytargam go w całościa wszystko podsypać tym co na przodzie