Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje roślinki 12:20, 06 cze 2012

Do góry

Moje roślinki 12:19, 06 cze 2012

Do góry
Druga z kwitnących cynii

Moje roślinki 12:18, 06 cze 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:17, 06 cze 2012

Do góry
finka napisał(a)
Irenko w tych kwiatkach wyglądasz jak baletnica !!!

Aha, obecność u mnie obowiązkowa!!! Napisałam już u Alinki, że Primuli vialii u mnie dostatek >500 szt, więc szukać nie musisz.
Pozdrawiam

Martuś, nie wiem jaka cena, ale możesz zrobić wyprzedaż i kupię 20
do zobaczenia

kwitną trawy, lubię na nie patrzeć z kuchennego okna, zwłaszcza jak falują na wietrze; kiedyś te kwiatostany usuwałam, bo bardzo się rozsiewały, ale w tym roku nie...

Moje roślinki 12:17, 06 cze 2012

Do góry

Jedna z dwóch pierwszych cynii

Moje roślinki 12:16, 06 cze 2012

Do góry

W cieniu - zacieniona 12:15, 06 cze 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Moje begonie...bardzo je lubię bo kwitną do pierwszych przymrozków.

Bogusiu a te begonie to kupujesz co roku ,czy sama pędzisz?
Dostalam kiedyś i faktycznie kwitły całe lato.Sąsiadka doradziła,żeby na jesieni wykopać a bulwy przechować przez zimę zawiniete w papier.tak miałam zamiar zrobić.
Wykopalam, ale korzenie sie rozsypaly!!,no zupełnie na wiórek!!
Co mogło być nie tak?Podpowiedz proszę,jak z nimi działasz bo bardzo mi sie podobają
Moje roślinki 12:15, 06 cze 2012

Do góry
Jeszcze ciepłe fotki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:13, 06 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

od rana nadganiam.... masakra... jutro jestem trup...

...a ja-żem właśnie z trupa powstała... I prawie na czworakach czołgam się po wątkach - gdzie zajrzę, to wszędzie TAK NAROSŁO, że przedrzeć sie nie mogę... W dodatku poruszam się jak ślepa kura - plusiki wcięło i jestem zgubiona!!! Ooo... !!! Miluśka w spódniczce kwiatowej... ) Ale ładnie!!!

Ela, uwielbiam czytać twoje teksty, nawet jak kiepsko mam z nastrojem, po lekturze jest od razu lepiej
trzymaj się dziewczyno zdrowo, bo czekam na ciąg dalszy

pismo obrazkowe w formie dokumentacji; pewnie Konstancja luknie, jak wyglądają moje kanny, bo jakieś bidy i na domiar złego widać jaki byle jaki trawnik!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:10, 06 cze 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Aż miło popatrzeć

Uważaj, co by przez te kwitnące róże do jakiejś kraksy nie doszło na ulicy

U mie kiedyś prawie by doszło, ........ przez moją fuksję

zachwycające ładnie ci w łososiowym kolorze
Początki w Kruklandii 12:00, 06 cze 2012

Do góry
Dla Karoliny i innych ciekawskich
Carex comans Amazon Mist (turzyca)

Corynophorus canescens 'Spiky Blue' (szczotlicha siwa)

Festuca valesiaca 'Glaucantha' (kostrzewa)

Chyba że pomyliłam kostrzewę ze szczotlichą

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:50, 06 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co posadzić tuż za kaskadą? Z lewej strony myślę o klonie palmowym - jaka odmiana lubi towarzystwo wody i nie jest zbyt wybujała ?

Po lewej stronie możesz posadzić klona palmowego Acer palmatum Dissectum Atropurpureum. Po prawej gdzie jest mata na płocie, moim zdaniem trzeba posadzić szpaler roślin iglastych jednakowych np. świerki serbskie lub choiny kanadyjskie, (bardziej choiny) aby zasłoniły te matę. Moim zdaniem rozprasza ona całą kompozycję.

dziękuję Danusiu choiny kanadyjskie są ładne.Zastanawiam się jakbym jakieś pnącze puściła na tym płocie - może bluszcz lub co innego.Też by zasłoniło.Za matą jest jeszcze jedna działka przy lesie.Odgrodziliśmy się ze względu na intymność(jeszcze nikt się tam nie buduje,ale nie wiem kiedy zacznie się budowa) i chwasty oczywiście
W cieniu - zacieniona 11:50, 06 cze 2012

Do góry
Brunerra Mam jedną zieloną i dwa rodzaje o pstrych listkach.
Czas na zmiany - najwyższy czas 11:46, 06 cze 2012

Do góry

To jest ściana południowa.Środek tej ściany stanowi taras za tarasem ten trójkąt foto wyżej.
Pytanie czy wymienić wierzbę na śliwę wiśniową nigra czy coś tego typu w bordowym kolorze.
Pytanie czy zostawić to w rogu biało-zielone bodaj barwinek i ciągnąć na całość.
Nie bierzcie pod uwagę białej doniczki i brzegu z kamieniasię kancik zrobi reszta potem bo nie wiem czy za mną nadążacie hehehe
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:44, 06 cze 2012

Do góry
beta napisał(a)

Witaj Diana

piekna ta kaskada jak marzenie

czy mi się wydawało czy na którymś zdjęciu w odali widziałam miejsce na ognisko? bom ciekawa jak to u Ciebie wygląda, u siebie też bym chciała takie miejsce i szukam inspiracji

Diano,
wstawiam miejsce na ognisko jak obiecałam.

Jak tam nowe nasadzenia?

Pozdrawiam

dzięki dziewczyny

szczęka mi opadła i wszystko co może opaść- suuuuppppeer widok

też tak chcę

beta nic tylko bierz się do pracy !!!! Jak pamiętam kamienie masz takie u siebie
Mówiłam że sąsiadeczka ma super to miejsce
W cieniu - zacieniona 11:43, 06 cze 2012

Do góry
Konwalnik z pączkiem.Podoba mi się,muszę jeszcze dokupić.
W cieniu - zacieniona 11:41, 06 cze 2012

Do góry
Zawilce jeszcze kwitną...
W cieniu - zacieniona 11:39, 06 cze 2012

Do góry
naparstnica i szałwia trójbarwna.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:31, 06 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Kulkowałam wczoraj krzaczory bukszpanowe na nową rabatę z wiśniami umbraculifera . Oprócz kulek z bukszpanu będą tam trawki - chyba carex evergold albo złote hakone (ale nie mogę ich nigdzie dostać). Podpowiedzcie jak te kule ustawić - nie chciałabym znowu w rządku... Może tak porozrzucane pod wiśniami a pomiędzy nimi trawki? Taka mała przymiarka, ale na razie za mało kul. Podpowiedzcie plisssss!!!

A to jedna z kulek w trakcie kulkowania - moja głowa obok dla porównania wielkości

Nieźle jest, nierówno będzie najlepiej wg. mnie.
Tak jak ustawiasz jest prawie dobrze, tylko zrób większ róznice- tzn, jak maja byc np 3 blisko siebie to blisko, a dalsze niech będa dalej żeby odstęp był wyraźny nawet jak urosną. fajnie będzie za jakiś czas jak te blisko siebie nawet się połaczą, gdzieniegdzie będą pojedyncze, samotne, gdzieś parka, gdzieś parka + dziecko.... itp. czyli nierówno, z fantazją.

wow, gigant i jaka ładna i głowa i kulka
Czas na zmiany - najwyższy czas 11:28, 06 cze 2012

Do góry
Powtórka z rozrywkitrójkąt a w nim
w tym prawie rogu cyprys podcięty na kulę.Reszta to płożący się iglak wiltonni. Żłóte plamy to w tej chwili jest tawułka, ale ona obleci, więc może kulki z bukszpanu żółtego lub berberysowe, ale też opadnie.No chyba żeby wszystko wymienić na bukszpan oprócz tego cyprysa no bo chyba nie wytargam go w całościa wszystko podsypać tym co na przodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies