Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na skraju sadu 19:40, 02 maj 2012

Do góry
I jeszcze rozczochraniec

Ogród na skraju sadu 19:38, 02 maj 2012

Do góry
Tulipany pokazują cały swój urok.

Tulipan - Tulipa 19:36, 02 maj 2012

Do góry

Tulipan - Tulipa 19:33, 02 maj 2012

Do góry

Do poprawki 19:30, 02 maj 2012

Do góry
No i zdjęcie wiśni Umbraculifera.Fajnie wygląda, ........moim zdaniem.

Trawka rośnie
Za pergolą posiana nowa trawka

A ponieważ widok z tarasu mam taki a nie inny, próbuję jakoś go przysłonić.Posadziłam od prawej do lewej:
Sliwe Nigra(między dwiema leszczynami),
bez Primose
???????miala być wisnia Kanzan, ale się nie udało
jarzębina
Co posadzić tam gdzie znaki zapytania?Karaganę na pniu, buk(który), czy jakies inne drzewko?
Nie może być chyba zbyt wielkie.....
Pozdrawiam
Moje roślinki 19:11, 02 maj 2012

Do góry

Moje roślinki 19:10, 02 maj 2012

Do góry

Dzisiejszy zakup

Moje roślinki 19:08, 02 maj 2012

Do góry

Puste pole z wysepką kwiatową 18:30, 02 maj 2012

Do góry
Moja najwcześniejsza hosta już jest taka – wszystkie pozostałe dopiero pokazują kły

W ubiegłym roku wysiała mi się dziewanna. Myślałam, że jest jednoroczna, tymczasem rozgościła się na dobre i wpycha się bezczelnie na liliowca ...

A oto powojnik Alionushka – odhodowany z maleńkiego korzonka, bo całą ogromną karpę wyżarły nornice! Jest posadzony w takim „koszu” z siatki. I teraz dopiero widzę, jak bardzo próbują się do niego dobrać nornice: codziennie ryją wokół siatki, a on ma to w nosie i już nawet zakwitł...

Aniu (Ania monteverde) – zdobyłam scewolę!

Danusiu Kochana – MAGNOLIĘ nabyłam!
A’propos magnolii... Moja w tym roku zakwitła 1 kwiatem...

Serdeczności dla Wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puste pole z wysepką kwiatową 18:24, 02 maj 2012

Do góry
Na tę ilość tulipanów, jakie wysadziłam, niewiele jest ładnych.

Puste pole z wysepką kwiatową 18:21, 02 maj 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 18:18, 02 maj 2012

Do góry
W te upalne dni zakwitły następne tulipany

Puste pole z wysepką kwiatową 18:18, 02 maj 2012

Do góry
Kochani!
Witam serdecznie Wszystkich i z wielką radością obwieszczam nowinę: tak bardzo uwredniłam życie kretom, że jak na razie – kretów brak. Za to siostry nornice postanowiły pomścić krecią rodzinę i przypuściły taki atak na rabaty, że pług by lepiej nie przeorał. I właściwie całą wczesną wiosnę moja praca w ogrodzie polegała na wpychaniu roślin w głąb ziemi. Rąk nie czuję! Kto ma nornice, polecam sypać do kanałów granulki Brosa – naprawdę pomaga (znalazłam martwą obok dziury), ale należy to zrobić w całym ogrodzie od razu, a potem obserwować, gdzie są świeże kanały i dosypywać. No, po prostu kupa dodatkowej roboty.
Straty pozimowo-krecio-nornicowe są STRASZNE! Żurawki w większości odbijają od zera. Narcyzy w ogóle nie wyszły. Najbardziej mnie boli serce z powodu róż, tych ulubionych, bo nosiły imiona darczyńców, jeszcze jestem pełna obaw o Danusiową Ghitę – uchowała się bowiem jedna zielona gałązeczka i walczy o przetrwanie.
Hortensje w zasadzie mają się dobrze, z wyjątkiem jednej.
Aniu! (Ania DS) – zobacz, jak wygląda Ayesha. Ma dwa maleńkie odrosty. Przetrwała dzielnie zimę, a wykończyły ją krety i nornice. Dziury, jakie były pod nią, ciągle upychałam ziemią. Odkład diabli wzięli, a ta w „przedszkolu” niestety nie odbija.

Ciemierniki – z pięciu uchowały się trzy, ale ten jest w najlepszym stanie

Ta przylaszczka miała ogromną wolę życia, bo dzieciństwo spędziła na krecim kopcu i była codziennie wtłaczana do ziemi...

Bożenko (Bogdzia) – ten rododendron chyba trzeba spisać na straty?

Martusiu (Martek) – cała nadzieja w Twoich cyniach, bo moje w inspekcie przez moment zaniedbałam i... wczoraj siałam jeszcze raz

Wandziu – cud, czy co? Pierwiosnki wykiełkowały! Ale prawie od miesiąca są cały czas takie maciupeńkie. Jak je zmusić do wydoroślenia?

W tej chwili całą ozdobą rabatek są poduchy z floksików.
Basiu (Basia Kraj) – jeszcze Ci się może zachce?

Rajski ogród Ani 18:16, 02 maj 2012

Do góry
siaaska napisał(a)
Zostaną za to piękne zdjęcia

Celina napisał(a)
Pięknie Aniu
Asiu Celinko :0 Dziękuję miło was gościć

Rajski ogród Ani 18:13, 02 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Aniu boski ten sad! Moja Młoda wczoraj powiedziała - czemu nie mamy sadu mamo?
Za mała działka, 5 owocowych drzewek na podkładkach karłowych musi wystarczyć
pozdrawiam!!
Karolino mój sad też nie jest duży, drzewka co wiosnę przycinane, ale trochę jest na co popatrzeć i dzieci maja gdzie biegać

Rajski ogród Ani 18:10, 02 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aniu, jak obłędnie ! właśnie miałam pisać, że pachnie pewnie przecudnie
zdjęcia pod słoneczko - rewelacja !
Dziękuję anulaza miłe słowa, jest tak pięknie, że chodzę między drzewami i podziwiam jednocześnie coś tak fotkam

Rajski ogród Ani 18:06, 02 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Witaj Aniu u mnie już białe płatki spadają tworząc imitację śniegu. Jak tam Twoje paprocie? U mnie zdaje się, ze przeżyły obie, tylko jedna strasznie mizerna. Przesadzę je w inne miejsce i jak zrobię zdjęcie, to pokaże u siebie
Jolu u mnie też już większość płatków opadła...przekwitły ałycze, czereśnie, śliwy, na posterunku stoją w pełnym kwiecie wiśnie, jabłonie i grusza. ale i one lada moment zostaną beż kwiatków

Ogród w Alei Lipowej... 17:48, 02 maj 2012

Do góry
Piękne, ja kupiłam nawoóz do "przerobienia" różowych na niebieskie - a one wzięły i zmarzły... wyglądają tak;

pozdrawiam !
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:47, 02 maj 2012

Do góry
Dziewczyny, mam już te poziomki australijskie, ale jest tak gorąco, że jak teraz wam wyślę, to się ugotują, trzeba poczekać obiecałam Hani, Bożence, Ani asc i Joance

a to iryski od zaprzyjaźnionego ogrodnika od poziomek, nakopie dla mnie, bo ma ich w nadmiarze
pięknie pachną!
Keukenhof Holandia 17:26, 02 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Idzie wiosna, więc pokażę trochę zdjęć z mojej wycieczki z maja 2006 roku, naprawdę warto!
Proszę się nie sugerować datą na zdjęciach - mieliśmy z mężem nowy aparat i zapomnieliśmy ustawić prawidłową datę, była połowa maja.

boskie ale aby tak było musi pracować cały sztab ludzi

Podziwiam pracę ludzi, którzy to stworzyli. Wszystko takie śliczne, wysprzątane, trawniczki zielone, a wkoło tyle drzew i cienia....magia jakaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies