Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 12:08, 04 maj 2012

Do góry
Białe majowe bzy...
dla wszystkich tegorocznych Maturzystów i ich Mam

Ogród Danuszy - odsłona 2 12:06, 04 maj 2012

Do góry
witam w deszczowy dzień , nie ma tego dobrego za długo
dzis złapałam na naszej łące zające

Aniu i Andziulka dzięki za odwiedzinki człowiek ma wtedy poczucie że sam do siebie nie pisze hehe
Rabata pod oknami 11:59, 04 maj 2012

Do góry
Dziekuję Ewuś za pomysł i gotowca. problemu ze spadającym śniegiem nie mam (okapy są wystarczajaco szerokie). Bardzo podoba mi się ten projekt, chociaz nie wiem czy mój budżet go wytrzyma .
Po drugiej stronie schodów jest kostka brukowa (nie ma tam już rabaty). Mam jeszcze pytanie: co posadzić przy samych schodach?(tam jest cały czas cień, dlatego próbowałam z tym bukszpanem);
Dla lepszego zorientowania zdjęcia tej rabaty ze schodami:

Ogród Sylwii od początku :) 11:10, 04 maj 2012

Do góry
Posadziłam gęściej wrzośce oraz dosadziłam dodatkowo trzy sztuki Rh Nova Zembla .....

Ogród Sylwii od początku :) 11:06, 04 maj 2012

Do góry
Kwitnące nadal tulipany .........

Ogród Sylwii od początku :) 11:02, 04 maj 2012

Do góry
Kwitnący berberys .....

Ogród Sylwii od początku :) 10:59, 04 maj 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 10:56, 04 maj 2012

Do góry
Już od 5 rano miotam się w ogrodzie ..... kopniak na szczęcie był obowiązkowy ..... i już na więcej nie mam wpływu ..... Marzenko za Twoją C również trzymam mocno kciuki ...............................................
Odciski od łopaty już mam ..... dojdą dodatkowe

Pozdrawiam dziewczyny

A teraz odrobinkę ogrodu .....

Rabata pod oknami 10:48, 04 maj 2012

Do góry
Kasiu, można na przykład tak:

ja też bym nie przesadzała z kulami i stożkami wszędzie, ale akurat tutaj nawiązałabym do tej rabaty przy tarasie, która jest co prawda nie skończona, ale kule już tam są.
Nie wiem jak jest na rabacie pod domem ze spadającym z dachu śniegiem, to może komplikować sprawę, chociaż wydaje mi się że masz dość szerokie okapy.
Naroznik domu otoczyłabym kompozycją z kul zimozielonych na pniach rożnej wysokości (dość kosztowne rozwiązanie), podsadzonych trawami (może rozplenice?)
Części nasłonecznionej przy tarasie nie widzisz z okien domu, więc pewnie bedziesz ją widywać głównie w sezonie ciepłym - dlatego tam posadziłabym krzewy liściaste - dwie grupy, wyższa i niższa. To może być np. jakaś tawuła kwitnąca wiosną (wyższa) i tawuły japońskie (niższe)(to z kolei jest niedrogie rozwiązanie), ale też można wykorzystać roże okrywowe, albo tawułę Grefsheim i niższe czerwone berberysy, itd.
Od strony zacienionej masz wejście do domu, więc może coś zimozielonego, ale o raczej naturalnym pokroju w kontraście do kul, np. ostrokrzew Meservy (jakby zrobił się za duży można przyciąc, ale on wolno rośnie). Przed nim chyba może spadać śnieg, więc może funkie? Jesli nie spada to można pomyśleć o czymś innym.
Przy samy wejściu nie wiem co, nie widać go dobrze na zdjęciu i nie wiem co jest po drugiej stronie schodów, tak że nie mam punktu odniesienia.
Nasz przydomowy ogródek 09:53, 04 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A wieczorkiem ? A wieczorkiem przyszedł czas na grilla w rodzinnym gronie .

To zdjęcie pokazuje, ze uczestnicy spotkania mieli ucztę dla ciała i ducha Grill pięknie wkomponowany w skalniak Wielu takich uczt w sezonie Wam zyczę
Ogrodnik mimo woli 09:38, 04 maj 2012

Do góry

Aniu, pięknie dziękuję Ci za pamięć i w podzięce ofiaruję Ci mój ulubiony wiosenny kwiat.
Ogród pełen motyli...... 09:34, 04 maj 2012

Do góry

Testowe dodawanie zdjęć 09:32, 04 maj 2012

Do góry
Andrzej napisał(a)

Co to za roślinka??

Nasz przydomowy ogródek 09:28, 04 maj 2012

Do góry
No to jeszcze kilka ujęć aby Wam ślinka leciała.

Dziewczyny trochę przesoliły potrawy i trzeba było czymś popić.

Też mamy kubki ręcznie malowane przez naszą przyjaciółkę . Na tym Krysia i Zbysio siedzą sobie na ławeczce i gruchają.

Spotkanie zakończyło się późnym wieczorkiem a humorki wszystkim dopisywały że hej.
Ogród pełen motyli...... 09:27, 04 maj 2012

Do góry

Wiosenne obrazki z mojej działki.
Ogród pełen motyli...... 09:23, 04 maj 2012

Do góry

Jeszcze kilka tulipanów.
Ogród pełen motyli...... 09:19, 04 maj 2012

Do góry

Dzi

Witam Was, Dziewczyny, " tulipanowo". Dziękuję Wam za pamięć. Wasze wpisy mobilizują mnie, by od czasu do czasu zajrzeć na Ogrodowisko". Stwierdzam, że nie jestem systematyczna, a przecież tak tu sympatycznie, tyle tu życzliwych osób, a ja "błąkam" się gdzieś po innych portalach. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę pięknej, słonecznej wiosny. U nas wiosna wybuchła ze zdwojoną siłą. Tulipany niestety już przekwitają, sprawiły to ostatnie upały. A szkoda, bo tak krótko kwitły. Teraz nadchodzi czas konwalii i bzów. Jeszcze moment, a będę mogła pokazać Wam moje przepiękne bzy.
Nasz przydomowy ogródek 08:58, 04 maj 2012

Do góry
A wieczorkiem ? A wieczorkiem przyszedł czas na grilla w rodzinnym gronie .

Stolik czeka na biesiadników.

A Bari czeka na kiełbaskę . Zdaje się mówić aby go nie katować bo takie zapachy się unoszą .

Podręczna przygotowalnia pokarmów. Role zostały podzielone. Jedni przygotowywali , inni ogień rozpalali ogień i piekli a jeszcze inni tylko jedli i pili.

Nasz przydomowy ogródek 08:43, 04 maj 2012

Do góry
Dziękuję Wam - jabłonka jest piękna .

A teraz zdam sprawozdanie jak świętowaliśmy wczoraj . Nie byłem na żadnej akademii . sztandaru nie niosłem , nie otrzymałem odznaczenia i nie przypiąłem do klapy orderu - bo takiego niestety nie posiadam .

Po południu odbyliśmy z Barim spacerek po okolicy i co zobaczyliśmy.

Nasza miejscowość położona jest w kotlinie - otoczona z 3 stron górami . Zdjęcia zrobiłem z jednej z górek niedaleko domu.

A to widok na sąsiednią miejscowość Rymanów .

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:40, 04 maj 2012

Do góry
Zobaczcie jak kolor bramek zgrywa się z kolorem murawy i jej wystroju wiosną

Brzózki posadzone w bukiecie.

Pole sumaków. Na razie na tyłach, więc nie przeszkadzają. Będzie dżungla sumakowa. To w ramach ostrzeżenia dla tych, co chcieliby sobie zasadzić sumaka.

Gniazdko na buku. Już puste. Mam w tym roku dość sporo gniazd ptaków. Wiem, gdzie mieszkają wróble, szpaki i para dzwońców. Wczoraj nawet skorupkę jajka znalazłam, ładna, lekko niebieska.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies