Ooooo kurczaczek ja też ją mam i mi czasem uda się kupić coś fajnego, co w tak pięknym ogrodzie jak Twój również zamieszka . Przywracasz wiarę
Ginger, napisz proszę jak wyglądają Twoje doświadczenia z tą trawą? Jak długo ją masz? W jakiej glebie rośnie? Masz jakąś fotkę?
Domi ja i doświadczenie ogrodowe to nie idzie w parze Mam ją od tygodnia no może dwóch kupiłam na targach roślin wsadziłam w normalna ziemię nie dosypywałam żadnej z gotowych "workowanych" bo ja przeważnie tak wsadzam rośliny za wyjątkiem tych kwaśnolubnych (im pomagam dodając gotowego kwaśnego podłoża). A zdjęcia robię telefonem więc to nie prawdziwe zdjęcia nawet kolorów nie widać. Ale jak masz u siebie glinę to może rozluźnij trochę glebę gotowym podłożem i dopiero do dołka powinno być ok, a że u ciebie wszystko rośnie więc trawki dadzą radę na 100 !!!
Witam wszystkich zabłąkanych na moją stronę! Jak przystało na wędrowców odwiedzili nadmorskie wydmy,a ja w tym czasie walczyłam z ogrodowymi chwaściorami. Walka jeszcze nie skończona, ale I runda na moją korzyść.Worek szajsu do wywiezienia z ogrodu,bo na kompost się to nie nadawało.
Drugie podejście będzie jutro,albo za 2 dni......
Widok na mój trawniczek
Stęskniłam się za Twoim ogrodem, zwłaszcza to ujęcie mi się podoba, te strzeliste ostróżki na ciemnozielonym tle roślin i błękitna mgła, po prostu piękny i tajemniczy ogród.
Pokazuj jak najwięce zdjęć.
Taki zakątek mi się zrobił z nowym bukszpanem w tle
A to nowa żurawka Guardian Angel na tle trzmieliny japońskiej Marieke. Czeka na towarzystwo jej podobnych żurawek), które niebawem (mam nadzieję) przyjadą.
Viva..takie prezenty i z takeigo cudownego ogrodu jak Twój... przyjmuje zawsze Nawet bez okazji..... i spacerujęzawsze po twoim ogrodzie jak tylko znajdę chwilke czasu..... wiec moze z doskoku, ale spaceruję po wszystkim I podziwiam.....
Tylko teraz pozostaje pytanie jakiej wielkości będą te fragmenty.
Może by dac pierwszy pas żurawek, może by jednak dało by sie je posadzić koło studni... Potem tawuły i cus jeszcze...
Zaraz idę na spacerek z Barim przed meczem aby mieć go z głowy. A to "urobek" foto z dzisiaj .
Jukka wypuściła wielkie pędzisko kwiatowe i kilka mniejszych.
Ależ będzie pięknie wyglądała jak zakwitnie
Zbyszku, po ilu latach od posadzenie twoja zakwitła ?
Moja posadzona w zeszłym roku, niestety nie będzie miała kwiatów
Diano - jukka zakwita po kilku latach niestety aby mieć kilka odrostów. Może na drugi rok Ci zakwitnie Po przekwitnięciu trzeba usunąć tę rozetę. Ja to robię zawsze na wiosnę dopiero.