Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 21:49, 24 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Witaj Justyno,
sama się uczę, wiec nie wiem co moja podpowiedz będzie warta, ale... może Cie zainspiruje?
Mam w tym miejscu rządek 30 czerwonych berberysów, czekam aż się rozrosną i utworzą żywopłot. W sumie prawie ich teraz nie widać, bo podsadziłam je irgami (chyba). Irgi się rozrosły, berberysy słabo... podsypane wszystko kamyczkami. Psy nie podchodzą, za dużo się dzieje żeby to obsikać

pozdrawiam i będę podglądać

Witam
tak sobie weszłam i chcę się podzielić swoim spostrzeżeniem. Sasiadka na ulicy miała posadzone przed ogrodzeniem irgi, które były 3 razy w roku strzyżone i faktycznie wyglądały jak fajna poducha. Ale miała problem z przerastającymi trawami( czyli chwastami) i to psuło cały efekt. Umawiała sobie jakiegoś bezrobotnego i ten jej cały dzień w słońcu te trawy wyrywał. W tym roku po zimie całe irgi jej chyba padły, bo jest jedno zeschnięte, brązowe kłębowisko. Nie będę robić zdjęcia bo się zeźli. Z kolei przed moją firmą posadziliśmy żywopłot składający się z dwóch odmian berberysów bordowy i żółty. Jest strzyżony ale jeszcze bardzo młody. Wydaje mi się, że wygląda ładnie i porządnie. My co kawałek posadziliśmy szczepione na pniu tuje. Zrobię zdjęcie za pare dni jak puszczą listki, zeby pokazać efekt kolorystyczny. Podsumowując zbyt długi wątek ja bym irgi nie sadziła, chyba, ze jest pomysł na przerastające chwasty.
Zielony Punkt - ogród Finki 21:42, 24 kwi 2012

Do góry
moje Apeldornki

a tu też pełne 'Chato' jak zakwitną będą wyglądały jak maki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:40, 24 kwi 2012

Do góry
A sadzonki przyszły - begonie - nawet OK - takiej wielkości sprzedają w Obi z tych 10-pakach - jeszcze nie wiem gdzie będą, ale gdzieś na pewno

Ale heliotropy - szkoda słów - sadzonki z ziemią są wielkości małego palca - do małej doniczki wsadziłem wszystkie 10 na chwilę obecną - ale zmienią miejsce

Mój kawałek raju 21:39, 24 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich, dopiero co niedawno wróciłam z ogrodu, fajny był dzionek, najpierw wyjeżdżałam pozałatwiać sprawy, bo mam ważną uroczystość 1 maja i kupę gości, więc muszę wszystko zorganizować na jakieś 60-70 osób, ale jak wróciłam, zrobiłam kawusię i czmych do ogródka aha w między czasie kurier przywiózł paczkę z Florini, oczywiście jak zawsze super zapakowana sadzonki najwyższej jakości
kilka petunii Phantom, 6 truskawek wiszących i owocujących do września Elan i 2 Sunderviile na przód domu, mocno zmarzła mi winorośl, szczególnie ta część co wisiała nad oknem kuchennym więc tam powieszę truskawki nie wiem jak robiłam zdjęcia,że wyszedł mi kawałek truskawki, jutro wstawię lepsze zdjęcie, ale sadzoneczki są b. ładne
O....! 21:39, 24 kwi 2012

Do góry
marzena napisał(a)
zakwitła moja magnolia japońska - pierwszy raz ! a ma juz 6 lat ...

Ma piękne delikatne kwiaty
O....! 21:37, 24 kwi 2012

Do góry
zakwitła moja magnolia japońska - pierwszy raz ! a ma juz 7 lat ...

no i trochę innych roślin kwitnących

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 24 kwi 2012

Do góry

A pomiędzy nimi posadziłem jeszcze lilie - różowe chyba były - dojdą jeszcze jeżówki albo kosmosy.

Rododendronowy ogród. 21:37, 24 kwi 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Witaj Bogdziu, widzę u tu fajne koncepcje prozdrowotne dobre odejście do każdego zawsze pomaga i uzdrawia, a Ty masz do tego dar
Życzę zdrówka

Aniu bardzo dziękuję, zajrzyj do wątku o spotkaniu.
Już zagladalam i serdecznie się uśmiałam pl/emotikony/pic/04icon_rotfl.gif[/img][/url]

To się cieszę jesli wam wesoło (Ty i Ewa). Weźcie udział w konkursie.
Moje poletko 21:36, 24 kwi 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Gryfne mosz te muszkaty
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:35, 24 kwi 2012

Do góry
Potem postanowiłem posadzić werbeny patagońskie - moich sadzonek akurat starczyło na obsadzenie całości

Potem posadziłem "żywopłocik" z bukszpanu - sadziłem po trzy sadzonki na szerokość, a odstępy to kilka cm - poniżej 10 na pewno - weszło ich tam z 200

Rododendronowy ogród. 21:34, 24 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Witaj Bogdziu, widzę u tu fajne koncepcje prozdrowotne dobre odejście do każdego zawsze pomaga i uzdrawia, a Ty masz do tego dar
Życzę zdrówka

Aniu bardzo dziękuję, zajrzyj do wątku o spotkaniu.
Już zagladalam i serdecznie się uśmiałam
Ogródek Hanusi po zimie 21:34, 24 kwi 2012

Do góry
O ile gości! I wszyscy z dobrymi radami!
HO,Ho!
Joga odpada! Nie cierpię się napinać!A luzuję się aktualnie co dzień. No prawie .W ogrodzie.
Muzyka....kiedyś była dla mnie ważna......ale nie na tyle,żeby pamiętać nazwy i zespoły.
Teraz ....ze względu na aparat....słucham rzadko.Jest albo za głośno,albo za cicho.....Trudno ustawić...
Ale ptaki w ogrodzie czy w lesie....z przyjemnością!
Wszystkim życzę miłego wieczoru.

Ogródkowy chaos u monitki 21:34, 24 kwi 2012

Do góry
Wyskoczyłam dzisiaj na chwilkę do ogródka, dostałam od mamy dwie kępy host i musiałam je podzielić. Wyszło mi 8 doniczek
Dziewiąta doniczka to pierwszy posadzony przez córcię kwiatek

Dostałam też od znajomej ketmię - róże chińską kwitnącą podobno na fioletowo. Tak się prezentuje

nika tutaj naskrobałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/1792-rabaty-do-wymiany
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 24 kwi 2012

Do góry
ja w ubiegłym roku żurawki kupowałam przez net, przyszły ładne niestety citronelle nie wytrzymały slońca i wygineły, zostały tylko te bordowe.
tak wyglądają teraz:

Dolina Tęczy 21:30, 24 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Dziś mnie siły opuściły i na ogrodzie palcem nie tknęłam !
Ale za to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zrobić kilku zdjęć startującym tulipanom

Właściwie to dobrze, że cię siły opuściły, bo dzięki temu oglądamy twoje cudne fotki a siły przyjdą jutro
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:29, 24 kwi 2012

Do góry
Kasiu, Karolino - odpowiedzi za chwilę na zdjęciach

Na razie relacja z dzisiejszych prac - była ładna pogoda to skosiłem trawnik

Przed

I po - od razu lepiej mi na duszy

Trawa pod włókniną powoli puszcza kły - jak będzie cieplutko to za dwa tygodnie powinno już być całkiem zielono

Dolina Tęczy 21:28, 24 kwi 2012

Do góry
A tu Mój 6-letni Kwiat

I niechciana niespodzianka na rabacie - wielkie dwa krwisto(brrr)czerwone tulipany papuzie - wielkie jak ogry! Oczywiście jakaś pomyłka bo czerwonych tulipanów nie cierpię ! Ale muszę przyznać, że okazałe bardzo

no ale do pozostałych tulipanów pasują jak kwiatek do kożucha

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:26, 24 kwi 2012

Do góry
Ufff, właśnie wróciłam z działki pomału rozbieram rabatę pod byłą leszczyną bordową, z drugiej strony zabrałam się za wypełnianie leja po bombie czyli po drugiej leszczynie, gdzie właśnie dzisiaj powstała rabata irysowo-hostowa
Zmieniła się również kompozycja w szarym kotle

Uprzejmie donoszę )) zwłaszcza Danusi, że plastikowych borderów, które miałam na początku w liczbie sztuk 2 już również nie ma)) dokończyły żywota na ognisku

Dzisiaj udało mi się nabyć przypadkowo ale okazyjnie bardzo ładny i duży egzemplarz hortensji bukietowej Limelight za połowę ceny - kosztowała 30 zł, a ja kupiłam za 15 zł bo z ubiegłego roku ale przecież to nie ma żadnego znaczenia ma już listki. Na miejscu obcięłam od razu suche kwiaty, których w sklepie nie przycięli i widać, że będzie dobrze

Mój 4 arowy azyl... 21:24, 24 kwi 2012

Do góry
Moje gratulacje Basiu

Moje poletko 21:23, 24 kwi 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Celinko - ależ szybko przeleciałaś przez tę stówkę Gratulacje!!!!!

Dziękuję.Piękna ta róża!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies