Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

butterfly 15:26, 12 cze 2012

asc, że też ja dopiero dziś się dowiaduje, że zjazd u Ciebie!!!!

Na razie piszę tylko tu bo nie wiem na 100% czy będę (zaczynam wtedy urlop i nie wiem czy wyjedziemy w piątek czy dopiero w niedzielę) - jak już będe wiedziała na stówę to wpisze si w wątku spotkaniowym, ok?
Ale to dopiero końcem lipca.

Baaaardzo chciałabym przyjechać
AniaDS 16:02, 12 cze 2012

Ja jak zwykle na szarym końcu z gratulacjami i w dodatku bez kwiatka.
Ech..
Szybko stronki Ci lecą Aneczko, gratuluję serdecznie :*
Mala_Mi 19:01, 12 cze 2012

Evchen napisał(a)
Aniu,
doczytałam do 1/10 ... jak gdzieś napisałaś - czas nie jest z gumy, niestety.... Ale nawet po lekturze tak niewielu stron jestem pod wrażeniem Twojej opowieści, ogrodu, zdjęć i lekkości słów. Ja jestem na początku mojej ogrodowej drogi i robię błędy, które Ty popełniałas kilka lat temu - za dużo chciejstw, za dużo nasadzeń "na razie - a później się pomyśli", za dużo chaosu Ale cóż tam.. nie od razu Kraków zbudowano

Kochana ..przez te 3 lata niczego się chyba nie nauczyłam..... dalej skupuję wszystko bez opamiętania... i dalej sadzę za gęsto....dziś jechałam koło szkółek..i wróciałm z pełniusim samochodem kory i na dokładkę roślinek... ale były piękne hortensje.... jak zwykle nie mam zapisanych nazw... jedna to napewno hortensja drzewiasta Pink Anabelle "Invincibelle".... i chyba bukietowa Renhy Vanille Freise ..ale już tej drugiej nei jestem pewna, bo tyle ich było i tak mieszałam z doniczkami, że w tym deszczu w końcu sama już się pogubiłam co wzięłam.... Napewno za 20 zł wielką Hortensję drzewiasta 'Hayes Starburst' - dla Pani za piwonie, które mam obiecane... perowskie ale z tych niskich odmian..... kilka ostróżek, nachyłki w ciekawym kolorze, takie coś inne do skalniaka (nazwa uciekła z głowy), bo mam tylko jedno.. w kupce ładniej, kilka lawendek (a już sobie obiecałam, ze żadnej więcej lawendy), 2 niskie trawki (bo brakło i pasuje dosadzić w rządek wiecej, to usprawiedliwione), dzwonka skupionego niebieskiego (bo nie mam)....... harakter niestety bard o cięzko zmienić...
I cieszę się, że budujesz swój "Kraków"
Mala_Mi 19:03, 12 cze 2012

Ja tylko napisałam,sama też czasami mylę nazwy często proszę o tawułki zamiast jeżówki...
To są jaskry powinny być tym razem pełne,a wyszły jak anemony .Bogusia miała piękne gotowe z targu jaskry za 3,50 ,a ja się mordowałam z pędzeniem i tyle ich wyszło z 10 szt., 2 krzaczki Jeszcze jest różowy i jego pierwszy kwiat miał tylko 4 płatki ...;(
Miłej pracy Anno,rób puki masz zapał potem odpoczynek się będzie należał
Ja do szkoły na 15-tą

Do jaskrów sie zraziłam..piękne, ale mnie nie lubią... tym bardziej miło nawet na tych Twoich nielicznych zawiesić oko
Mala_Mi 19:05, 12 cze 2012

viva napisał(a)
Aniu, myślę, że jeszcze przyjmujesz prezenty

Viva..takie prezenty i z takeigo cudownego ogrodu jak Twój... przyjmuje zawsze Nawet bez okazji..... i spacerujęzawsze po twoim ogrodzie jak tylko znajdę chwilke czasu..... wiec moze z doskoku, ale spaceruję po wszystkim I podziwiam.....
Mala_Mi 19:09, 12 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Widze że pracujesz wiec tylko miłego popłudnia życzę.

Własnie dopiero wróciłam z objazdó służbowych, po drodze zahaczyłam o szkółke z korą..... czym to sieskończyło to napisałąm powyżej..... i już nie zdązyłam zajechać po piwonie Bym zdążyła, gdybym nie pomieszałam papierów w urzędach... pomieszałam starostwa.. i złożyłam odwortnie... czyli to co miało iść do miasta X poszło do miasta Y, dobrze, że Pani to zauważyła i zadzwoniła...... troche kilometrów mi i tak zaoszczędziła i czasu..... Potem musiałam wskoczyć do S. i obejrzeć jak wyremontował mieszkanie..... akurat obok przejeżdzałam... a od siebie mam 40 min jazdy w jedna stronę do niego... szkółka....i dzionek zleciał... trzeba teraz przygotować pracę na jutro..... rośłinki niech siedzą w aucie, jutro wyjmę, jest zimno, leje deszzcz..przeżyja...
Mala_Mi 19:11, 12 cze 2012

popcarol napisał(a)
Gratulacje 600tki! Spoznione ale szczere Pozdrawiam i grzebie glebiej szukac tych pawi

Dzięki za życzenia...... pawie wstwiła mi Ela.. są cudniaste..... ale jednak w ogródku ich nie bedzei..będą rybki i komay i żaby...i wazki.... ale za to niebieskie
Mala_Mi 19:17, 12 cze 2012

Aniu, bardzo podobają mi się te ujęcia Twojego ogrodu, a najbardziej "ścieżka za klonami", wiadać na niej jaki masz już dorosły ogród

Zobaczyć na żywo to nie to samo co na zdjęciach

Ogród jest młody...bo pierwsze nasadzenia (w tym klony) są z 2008 roku...... ale faktem jest, że ogród wcale nie wyglada na taki młody..i to chyba mój największy sukces ogrodniczy
Zgodzę siez Tobą, że ogród na żywo wygląda lepiej niz na fotkach..... jeżeli idzie o zdjęcia pokazujace większe fragmenty.... Fotki małe i nie widac mnóstwa róznych rzeczy które nadaja klimat.... ale większosć ujęć .... to są tylko fragmenty..i już jako całosć tez nie zawsze są juz takie ładne... Bo obok ładnego zawsze jest cos co dopiero zakwitnie, albo już przekwitło......
No i ten mój bałagan, a przy oczku wodnym co to sie robi w między czasie..to już sajgon..... o zielsku i innych detalach typ kancik staram sie nie myśleć....
U Ciebie t otak wszystko dopieszczone..... tu natąpiło westchnięcie....
Mala_Mi 19:19, 12 cze 2012

butterfly napisał(a)
asc, że też ja dopiero dziś się dowiaduje, że zjazd u Ciebie!!!!

Na razie piszę tylko tu bo nie wiem na 100% czy będę (zaczynam wtedy urlop i nie wiem czy wyjedziemy w piątek czy dopiero w niedzielę) - jak już będe wiedziała na stówę to wpisze si w wątku spotkaniowym, ok?
Ale to dopiero końcem lipca.

Baaaardzo chciałabym przyjechać

To zapraszam..... Listy nie zamykam....
Mala_Mi 19:20, 12 cze 2012

AniaDS napisał(a)
Ja jak zwykle na szarym końcu z gratulacjami i w dodatku bez kwiatka.
Ech..
Szybko stronki Ci lecą Aneczko, gratuluję serdecznie :*

Ostatni będą pierwszymi.... kwiatki to ja u Ciebie sobie oglądam do woli...... a że zaczął siesezon rózany to i oglądania jest dużo..... kolekcja bodziszków też piękna