Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 08:14, 12 cze 2012

Ginger napisał(a)

Ooooo kurczaczek ja też ją mam i mi czasem uda się kupić coś fajnego, co w tak pięknym ogrodzie jak Twój również zamieszka . Przywracasz wiarę

Ginger, napisz proszę jak wyglądają Twoje doświadczenia z tą trawą? Jak długo ją masz? W jakiej glebie rośnie? Masz jakąś fotkę?
Domi 08:17, 12 cze 2012

Krys napisał(a)
Dominika piekna trawka a jak maleństwo ?

Krysiu, Córeczka dzisiaj kończy 5 tygodni, ma się dobrze, nabiera ciałka, zaokragla się. W przyszłą niedzielę wypędzimy z niej diabełka, tzn.będą chrzciny
Wieloszka 08:28, 12 cze 2012

Domi napisał(a)

Dominika piekna trawka a jak maleństwo ?

Krysiu, Córeczka dzisiaj kończy 5 tygodni, ma się dobrze, nabiera ciałka, zaokragla się. W przyszłą niedzielę wypędzimy z niej diabełka, tzn.będą chrzciny

Mmmmm, ale słodziutka musi być
Domi 08:50, 12 cze 2012

Bea napisał(a)
Fajna trawka bardzo dobrze się prezentuje w ogrodzie - zwraca na siebie uwagę i trochę nie wygląda na trawę ze względu na to że ma jak napisałaś miękkie źdźbła

Zobaczymy co z niej będzie. Kupiłam ją wyłącznie "na wygląd" bez sprawdzania wymagań glebowych. Dopiero w domu poczytałam, że lubi coś całkiem innego, niż ja mam u siebie. Może jednak będzie chciała przeżyć, mimo innych warunków?
Domi 09:01, 12 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Dominiko, bardzo dziękuję za info w sprawie aparatu. Ja oczywiście zawsze wszystko czytam co piszą, zanim cokolwiek kupię. Tylko nie zawsze to się sprawdza. Dlatego pytam, bo jednak najcenniejsze są opinie użytkowników. A trawka oczywiście bardzo ładna. Najbardziej mnie zawsze u Ciebie dziwi jak to jest, że kupujesz coś, a potem wsadzasz w takie miejsce, które jakby na ten zakup akurat czekało. Dokładnie pasujące. A wydawałoby się, że tam już niczego nie brakuje. Ty masz chyba "to coś" w oku. Albo jak mawiał mój profesor "oko nie z guzika". Pozdrawiam.

Gdybyś w przyszłości zdecydowała się na aparat Canona lub Nikona, mogę coś powiedzieć na temat ich wad i zalet. Jeśli chodzi o zakupy do ogrodu: po prostu skończyły mi się już wolne miejsca na rabatach i jak coś kupuję to już z myślą o jakimś konkretnym punkcie. Nie mam już wolnej przestrzeni na spontan. Jak chcę wsadzić coś nowego, często muszę wysadzić inne rośliny i coś z nimi zrobić, więc pięć razy zastanawiam się zanim coś znowu przywlekę do domu.
Domi 09:02, 12 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

No jest fajniutka
waska 13:37, 12 cze 2012

Domi napisał(a)

No jest fajniutka

nic innego
kiedyś stwierdzilam że takie dzieci cudnie pachną . zastanawialam się czym no i stwierdzilam to musi być zapach miłości
Krys 13:55, 12 cze 2012

waska napisał(a)

No jest fajniutka

nic innego
kiedyś stwierdzilam że takie dzieci cudnie pachną . zastanawialam się czym no i stwierdzilam to musi być zapach miłości

gratuluję
Milka 13:55, 12 cze 2012

Domi napisał(a)
A oto nowa trawka w moim ogrodzie: Koeleria glauca (strzęplica sina). Ryzykuję, bo gleba u mnie całkiem inna, niż wymagana (mam glinę, a ta strzęplica lubi,podobno, piachy), ale baaaardzo wpadła mi w oko.

Bardzo fajna trawka, z taką to prawie wszystko dobrze sie komponuje
gratuluje malutkiej, zaliczy zimną kapiel, no ale diabełek będzie wypędzony
Ginger 20:06, 12 cze 2012

Domi napisał(a)

Ooooo kurczaczek ja też ją mam i mi czasem uda się kupić coś fajnego, co w tak pięknym ogrodzie jak Twój również zamieszka . Przywracasz wiarę

Ginger, napisz proszę jak wyglądają Twoje doświadczenia z tą trawą? Jak długo ją masz? W jakiej glebie rośnie? Masz jakąś fotkę?

Domi ja i doświadczenie ogrodowe to nie idzie w parze Mam ją od tygodnia no może dwóch kupiłam na targach roślin wsadziłam w normalna ziemię nie dosypywałam żadnej z gotowych "workowanych" bo ja przeważnie tak wsadzam rośliny za wyjątkiem tych kwaśnolubnych (im pomagam dodając gotowego kwaśnego podłoża). A zdjęcia robię telefonem więc to nie prawdziwe zdjęcia nawet kolorów nie widać. Ale jak masz u siebie glinę to może rozluźnij trochę glebę gotowym podłożem i dopiero do dołka powinno być ok, a że u ciebie wszystko rośnie więc trawki dadzą radę na 100 !!!