Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój ogród pod lasem 21:33, 01 paź 2016

Do góry
Gosiu zdjęcie podkrzesanej brzozy sąsiada, pozwalam sobie wkleić u Ciebie. Potem usuń, no problem. Jak tak na nią dzisiaj spojrzałam, to ona jednak aż tak bardzo podkrzesanie nie wygląda, ale ja pamiętam ją przed podcięciem, ogromne konary zaczynały się dużo niżej.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:14, 01 paź 2016

Do góry
malgol napisał(a)
Dzięki Agato za rady Chociaż liczyłam na bardziej pozytywna opinie Musze Ci powiedzieć i wszystkim ewentualnym zainteresowanym ,że moje brzozy rosna właśnie ...od zachodu! W moim regionie najczęściej są wiatry zachodnie i może to ma wpływ a może po prostu jednak strona świata nie ma znaczenia ? Hmm,szkoda

Pozdrawiam serdecznie

Zachodnia strona dla brzóz jest idealna i za domem, super masz wyczucie...ciesz się z brzózek, ja kocham brzozy i ta miłość wychodzi mi bokiem, brzozy sąsiad posadził dla siebie dobrze...ale tak już jest z miłością, mam wieczny bałagan i jak to zaakcetować...siem wykańczam
...ale przysłowie do mnie pasuje "Agata nogą zamiata"....

Jesień niestety

Ogród i co dalej 13:20, 01 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Monia- no brzozy oczywiście sadź

Ja pierdziu, ale rozpierducha! Zabrał Ci przystojniak ten beton z ziemią zmieszany, czy Kopciuszkiem teraz będziesz?

Brzozy u kogoś TAK u mnie NIE , je jestem leniwiec i jak pomyślę co się pod nimi dzieje jesienią to masakra jakaś , mama ma u siebie na działce i wiem coś o tym, ale Ty Martuniu u siebie sadź , pięknie będą wyglądały na półce.

A propos rozpierduchy to będę kretem - górnikiem , bo ten duży gruz to i owszem zabrał, ale te drobnostki i muszę sama własnymi ręcyma wybrać wywieźć do mnie na drogę ot i cała bajka to teraz DO ROBOTY !!!!
Mój ogród pod lasem 10:48, 01 paź 2016

Do góry
Gosia, z tymi farfoclami trzeba się po prostu pogodzić. Brzozy są piękne, nie ma co wycinać, tym bardziej, że pozwolenia raczej nie dostaniesz.
Mój ogród pod lasem 10:23, 01 paź 2016

Do góry
Doorenbos też śmieci, ale tak bardziej zwarcie Liści są dużo większe, a kotki dłuższe, wiec mniej się niosą z wiatrem po ogrodzie, ale pyłki za to dają do wiwatu..wszystko żółte. Doorenbos rosną wolniej i mają przepiękną korę. Liście też dłużej siedzą na drzewie. W tej chwili zwykle brzozy prawi gołe, a Doorenbos zielona.

Zajrzałam bo pytałaś u Aganii ... nie wiem czy mój głos się na coś przyda, bo nie wnikam dlaczego to pytanie .. .
W Kruklandii 09:55, 01 paź 2016

Do góry
malgol napisał(a)
No nie , ale wielkie dzięki i za to

No dobra...plusy Doorenbosów...moim zdaniem:
bielusieńka kora
niższe niż brodawkowate
większe liście

Ale jakbym miała już duże brzozy takie jak Twoje....to bym nie zamieniała

Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 09:24, 01 paź 2016

Do góry
Asiu, wyobraź sobie, że ogród robiła nam jedna z firm lokalnych o świetnych referencjach Ale z obserwacji widzę, że ogrody robią tak, aby nieustannie wymagały oprysków (róże, perukowce, maliny podlewane zraszaczami młoteczkowymi), usług pielęgnacyjnych ich ekipy itp. Teraz znalazłam Panią, która ma zupełnie inne podejście, edukuje klientów i jeśli ktoś ma pomysł w stylu brzozy przy tarasie to pyta czy będę sprzątać namiętnie itp. Wymieniła zraszacze na linię kroplującą we wszystkich klombach, zraszaczami podlewana jest tylko trawa i łąka, zaproponowała rozsadzenie sosen czarnych (były upchane co metr), fajnie tłumacząc jak się sosny rozrastają. 4 lata temu, gdy były robione pierwsze nasadzenia byłam zielona, nawet nie dyskutowałam, gdy ekipa informowała "ale szef wszędzie tak każe sadzić"
Mój ogród pod lasem 23:05, 30 wrz 2016

Do góry
Piękny ogród i pięęęęękne drzewa!!!!
Które to brzozy chcesz wymieniać??? Te duże??? Ani mi się waż!

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 30 wrz 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Haha Pytam się a zareagowałam tak samo dzisiaj na hasło czy to drzewko kupimy "tam" Pod Łodzią kochana to ja mam kilku panów to nie wiem o którym możesz pisać Brzózkę muszę dokupić. Ten z okolicy ma złe? Swoje i niego kupowałaś, nie? Czy mi się pomyliło? Moja od niego najgorsza ze wszystkich ale wzięłabym trochę mniejszą to by się łatwiej zaaklimatyzowała. Pasuje mi bo on przywozi pod dom Jak coś nie tak to proszę mi pisać - może być nawet na priv

A na mężów się nie licytujcie bo nie macie szans Mój złotą rączką raczej nie jest ale ma inne zdolności Dobra spadam zanim napiszę za dużo

Aaa to musisz mi podać namiary Pomyliło Ci się ... brzozy to z Wrocka przywiozłam ... no to ostatnie Ci się nie udało
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:03, 30 wrz 2016

Do góry
bdan napisał(a)

Tu w poście z 30 lipca sa moje brzozy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=391

Dziękuję Danusiu- pięknie na obu rabatach. Widzę jakieś miskanty (nie rozróżniam jeszcze), rozchodniki, werbenę no i multum jeżówek
Co przegapiłam?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:14, 30 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Danusiu chodzi mi o inspirację z brzozami Wciąż nie zdecydowałam z czym połączyć brzozy, i czy u mnie powinno ich być 3 sztuki, czy 5 sztuk (ale już skłaniam się ku 3 szt.). Moja rabata "półka" ma ok. 30 m kw. i wymiary 10 m na 6,2 m na ok. 11 m.

Zmierzam do tego, że bardzo chętnie zobaczę obie Twoje rabaty z brzozami

Tu w poście z 30 lipca sa moje brzozy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=391
Ogród z pergolą 14:02, 30 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Ja widzę, że Ciebie na trzmieliny na pniu strzeliło mniej więcej tak, jak mnie na brzozy

hahahahha chyba tak
Ogród z pergolą 14:00, 30 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super!!! i może te trzmieliny na pniu by pasiły bo drzew raczej nie posadzę tak blisko domu...
jej az sie trzęsę...normalnie aaaaaaaaaa wow

tylko jak delikatnie rozsunąć szachownicę....................

Ja widzę, że Ciebie na trzmieliny na pniu strzeliło mniej więcej tak, jak mnie na brzozy
Mój ogród pod lasem 12:55, 30 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Mój sąsiad na działce obgołocił swoją ogromną starą brzozę w ten sposób, że poobcinał jej od dołu boczne gałęzie. Teraz jest wysoki goły biały pień z zieloną czupryną na górze. Wbrew pozorom opisu wygląda to całkiem fajnie, jeśli chcesz to cyknę Ci fotkę. Sąsiad potrzebował słońca, a dzięki temu ja mam trochę mniej śmieci, aczkolwiek w tym roku te brzozy przeszły same siebie w śmieceniu.

Chętnie zobaczę fotki! Może w przyszłym roku będzie mniej tego smiecenia,ale wole się przygotować na najgorsze.Teraz to nawet moje koty chodza oprószone tymi brzozowymi paprochami
Na rudym to nie widać ,ale na czarno- biłym już bardzo...
Mój ogród pod lasem 12:39, 30 wrz 2016

Do góry
Mój sąsiad na działce obgołocił swoją ogromną starą brzozę w ten sposób, że poobcinał jej od dołu boczne gałęzie. Teraz jest wysoki goły biały pień z zieloną czupryną na górze. Wbrew pozorom opisu wygląda to całkiem fajnie, jeśli chcesz to cyknę Ci fotkę. Sąsiad potrzebował słońca, a dzięki temu ja mam trochę mniej śmieci, aczkolwiek w tym roku te brzozy przeszły same siebie w śmieceniu.
Mój ogród pod lasem 12:25, 30 wrz 2016

Do góry
Dzięki Kamila, już nawet dostałam jedną odpowiedź do Agaty z ogrodu Agani... niestety Doorebonsy śmiecą według niej równie strasznie
Danusia napisała mi ,żebym spróbowała zmniejszyć im korony...może to będzie jakaś rada na przyszły sezon?
Teraz to jeszcze liście dojdą i w ogóle mnie zasypią te brzozy

A sosny igłami jakby ktoś myślał,że to jedyny problem
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:17, 30 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Danusiu chodzi mi o inspirację z brzozami Wciąż nie zdecydowałam z czym połączyć brzozy, i czy u mnie powinno ich być 3 sztuki, czy 5 sztuk (ale już skłaniam się ku 3 szt.). Moja rabata "półka" ma ok. 30 m kw. i wymiary 10 m na 6,2 m na ok. 11 m.

Odejmij na dwóch bokach po 1-1,30m (minimum) na cisa (w tym jest dojście do strzyżenia). Rabata robi się mniejsza o wiele
Mój ogród pod lasem 12:11, 30 wrz 2016

Do góry
i chyba te brzozy ma Amelka z Pogubiłam się po drodze
jakbym się myliła to sory
ale dużo osób kupowało te brzozy
Ogród i co dalej 12:00, 30 wrz 2016

Do góry
Monia- no brzozy oczywiście sadź

Ja pierdziu, ale rozpierducha! Zabrał Ci przystojniak ten beton z ziemią zmieszany, czy Kopciuszkiem teraz będziesz?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:32, 30 wrz 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Marta mam brzózki w dwóch miejscach, na rababie trzy sztuki i przy placyku wypoczynkowym z rochodnikami.
Chodzi Ci o tę dużą rabate przy placyku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies