Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Milka 12:35, 19 paź 2016

Ja też berety i czapki daję na głowę, bo jeśli nie, to potem we włosach mam pół ogrodu i zwierzyńca
Rumianka 21:25, 19 paź 2016

Idąc siłą rozpędu poszerzania rabat, oczywiście z mocherem na głowie, zrobiłam małą zmianę na rabacie borówkowej, poszerzyłam ją, by bukszpany i trawki miały więcej miejsca do rozrastania...w miejscu poszerzenia jest ciemniejsza kora...

...natomiast w rozecie na chodniczku, w nóżkach brzozy penduli, posadziłam uratowaną, przed zjedzeniem przez moją piesię, turzycę Lemon Zest...Jej resztki posadziłam wiosną w doniczce i tym sposobem trawka uszła uwadze piesi, która w ubiegłym sezonie systematycznie ją zjadała...Liczę, że trawka się przyjmie i wraz z wiosną rozrośnie się, bo jest śliczna...
Iwk4 23:39, 19 paź 2016

Basilikum napisał(a)
dzis bylo juz tylko 12 a jutro ma padac

a plus 5 może być ?
No nic, pogoda nas nie rozpieszcza
Iwk4 23:40, 19 paź 2016

ładnie wyszła rabatka z berberysami
sylwia_slomc... 19:07, 20 paź 2016

Widzę , że działasz rozpędem To tak jak ja
Rumianka 20:07, 20 paź 2016

Iwonko, cieszę się, że termometr pokazuje jeszcze plusową temperaturę, można jeszcze co nie co podziałać...chociaż opryszczka na ustach od zimna mi już wylazła...

Sylwio, mam jeszcze pomysły na zmianę tu i ówdzie, ale muszę przeczekać, gdyż eM rozgniewany wydarł się na mnie...nawet nie wysłuchał do końca...
violka171 21:33, 20 paź 2016

Rumianka napisał(a)
Idąc siłą rozpędu poszerzania rabat, oczywiście z mocherem na głowie, zrobiłam małą zmianę na rabacie borówkowej, poszerzyłam ją, by bukszpany i trawki miały więcej miejsca do rozrastania...w miejscu poszerzenia jest ciemniejsza kora...

...natomiast w rozecie na chodniczku, w nóżkach brzozy penduli, posadziłam uratowaną, przed zjedzeniem przez moją piesię, turzycę Lemon Zest...Jej resztki posadziłam wiosną w doniczce i tym sposobem trawka uszła uwadze piesi, która w ubiegłym sezonie systematycznie ją zjadała...Liczę, że trawka się przyjmie i wraz z wiosną rozrośnie się, bo jest śliczna...

wow!!!!!!!!
i to WIELKIE WOW
Matka 22:29, 20 paź 2016

Kaszebście nuty-miałam takie coś kiedyś na kubeczku napisane-tylko to znam po Kaszubskuale obciach, co?

Pozdrowionka od Bogdy z mokrego pomorza
hanka_andrus 22:46, 20 paź 2016

Elisko, wybacz, ale skrytykuję twój pomysł, z bukszpanem i borówkami. Owszem bukszpan sie Tobie rozrośnie, ale borówek mieć nie będziesz.
Bukszpan za pokarmem korzenie po całym ogrodzie rozpuści i za 2 lata , borówki uschną z braku wody i jedzenia. Jak chcesz mieć owoce, to je przesadź w inne miejsce z dala od tego żarłoka.
Mimo, że teraz to pięknie wygląda, za jakiś czas będziesz psioczyć. Pozdrawiam,
Rumianka 15:33, 21 paź 2016

Violu, dzięki za wielkie WOW...

Bogda, to żaden obciach, przecież nie jesteśmy w stanie wszystkiego umieć, ważne, że ogrodowo rozumiemy się, nawet bez słów, gdyż pismo obrazkowe mówi wszystko za siebie...

Hanuś moja kochana, gdzież bym mogła na Ciebie się gniewać za wskazówki od serca kierowane...nawet nie pomyślałam, że bukszpan, chociaż taki urodziwy, może narobić tyle niedobrego dla sąsiadujących roślinek...Idąc za Twoją radą, w najbliższym czasie przesadzę "drania" w inne miejsce, a borówki niech już tam zostaną...dzięki za podpowiedź...