Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe rabaty 14:18, 24 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Odmachuje Kochanie Ty Moje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:03, 24 kwi 2012

Do góry

Nie wiem czy już kiedys pokazywałam nasz kombajn na deszczówkę (dzieło mojego M. i jego super pomocnika czyli mnie) - wkopane w ziemi. Sprawdza sie znakomicie

A ja poproszę o więcej szczegółów, bo mam coś podobnego chyba to są co za bańki?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:54, 24 kwi 2012

Do góry
Oj tam macie rację nowy okres przed nami dużo zmian. troszkę się boję oczywiście. Marzena ilekroć ja chciałabym coś tu wkleić, pokazać ale ile razy otwieram te nasze fotki to mnie ten budowlany bajzel załamuje i uwirz mi wstyd cokolwiek pokazać.
Ale żeby nie było, że pitka ze mnie to pochwalę się że pożeczki i agrestyu które sadziałam zeszłej jesieni sie przyjęły na dowód czego fotka "niestety z bajzlem w tle"

Nie wiem czy już kiedys pokazywałam nasz kombajn na deszczówkę (dzieło mojego M. i jego super pomocnika czyli mnie) - wkopane w ziemi. Sprawdza sie znakomicie

I na koniec nasz zeszłoroczny taras no cóz do ideału mu troche daleko

Ogród Haiki 13:46, 24 kwi 2012

Do góry
A to moje weekendowe dzieło.
Prawie jak u Zbyszka Gazdy rok temu, tylko ręka nie taka wprawiona

Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:45, 24 kwi 2012

Do góry
Jak pisałam wcześniej miałam dostać na dniach poprawiony projekt ogrodu .
Wczoraj zadzwoniłam do pana - i okazało się że pan w ogóle się za niego nie wziął .

Wczoraj ostro wzięłam się za rysowanie
I niestety nie jest to łatwe dla kogoś kto nigdy tego nie robił
Ale nikt nie mówił że będzie łatwo.

To co wklejam jest oczywiście takim ogólnym zarysem, pewnie dużo jest do zmiany - ale wiem jedno że podoba mi się 100 razy bardziej niż to co zaproponował mi pan od ogrodu .

Wzorowałam sie na projekcie z Gardenarium - Projekt koncepcyjny ogrodu przy rezydencji Konstancin - jestem pod wrazeniem tego projektu - gdzie motywem przewodnik jest koło - a jak widzicie po froncie mojego domu - lubie kółka

Oto moje 2 dniowe dzieło

I tak
1 ławeczka i drzewka owocowe
2 warzywnik
3 plac zabaw
4 altana - projekt na za X lat - ale wyłożymy kostką teraz sam placyk pod nią
5 boisko - nie wiem czy wymiary się zgadzają - rysowałam na oko
6 kompostownik
7 rabata na wzór rabat Danusi - czyli stożki i kule z bukszpanów podsadzone żurawkami
8 jakieś drzewa krzewy - do rozrysowania - te kółeczka póki co przypadkowe , myślę że jeszcze wcisnę tam kilka drzewek owocowych

i tak strzałki - to skarpy wokól domu - nie wiem jeszcze co na nich będzie
i znak zapytania - albo rabaty kwiatowe, albo kółko z kostki na leżaki.......
na fioletowo - miejsce przeznaczone na posadzenie krzewów owocowych.

Myślę że jak ktoś potwierdzi że ide w dobrym kierunku, że ten szkic się do czegoś nadaje, będę się brać za szczegółowe rozrysowywanie każdej z rabat.

Co o tym sądzicie?
Czy ktoś mi pomoże?

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na ocenę mojego rysunku.
Każda rada i sugestia bedzie dla mnie bardzo cenna.

Nasz przydomowy ogródek 13:39, 24 kwi 2012

Do góry
Zbyszku,

Popatrz co ja popełniłam w weekend. Czy cos Ci to przypomina ?
I ja potrzebuje pomocy ;) 13:37, 24 kwi 2012

Do góry
Gosiu, to może je troszkę rozbudować jeszcze, te żywopłoty, żeby były właśnie motywem przewodnim Twojego ogrodu, i robić takie "umocowane w rabatach, ale trochę wystające na trawnik, jak EwaG pisała?
coś tak:

jak tam popatrzyłam na dom od strony garażu to chyba już rozumiem dlaczego tamten żywopłot był równolegle do podjazdu, i sama też taki dodałam, ale nie w rabacie, tylko przy samym podjeździe, żeby zamykał ten fragment ogrodu
a jednocześnie ten żywopłot, który poprzednio przestawiłam na równoległy do pozostałych możnaby przestawic nieco bliże domu i wyznaczałby umowna granicę przedogródka, jako otoczenia wejścia do domu
zostawiłabym prześwit na te "rozstaje" przy wjeździe , bardzo są ładne, i dodała za nimi drzewo

pozostaje kwestia dostępu do oczyszczalni, czy byłby wystarczający?
Ogródek przy wjeździe na posesję 13:26, 24 kwi 2012

Do góry
Witam beta
Wiem ta studnia troche mi przysporzy kłopotów z jej aranżacja ale może ktoś miał podobny problem i moze coś podpowie ?
Wiesz tak sobie myślę że chyba masz rację ze tam powinno byc coś wyższego, moze np wiśnia Umbraculifera- tylko proszę niech ktoś sie wypowie czy ona bardzo duża rośnie, tz jaka szeroka korona jest tego drzewa po kilku latach? jak myślicie czy 3 sztuki wystarczą na długości ok 70 m?
Dla odmiany czas na zmiany... 13:21, 24 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
To Ty wklej o co Tobie chodzi a ja wklejam o co mi chodzi

Możesz jeszcze bliżej furtki....czyli cofnąć o jeden metr gdzieś. Będzie więcej miejsca przy szopce.

no, nawet to nie głupie

tylko, że tam są wrota od szopy i one się tak rozwierają że zablokują przejście za tujami
Ogród na górze piasku.... 13:13, 24 kwi 2012

Do góry
Yen napisał(a)
no to może coś kolorowego
Zaadaptowana stara taczka[img size=640x480]quote]

Witaj Jolu
super pomysł
Dopiero buduję ale już projektuję i proszę o pomoc 13:07, 24 kwi 2012

Do góry
To i pokażę co wyszło mi z przymiarki do rabaty między wyspą 1 a 3, gdzie króluje lawenda i róże (w projekcie wykorzystane do tego celu azalie bo róż nie ma. Koło róż dwie budleje Dawida bo uwielbiam motyle a wtle Miskant no i oczywiście na końcu żywopłot, którego tu nie widać. Czyli kalinę widoczną na poprzedniej rabacie zastąpiłam budleją. No i na dziś koniec tych projektów bo ktoś musi to oglądnąć i ocenić czy ma to ręce i nogi bo w programie to się fajnie nanosi a czy da się to w rzeczywistości zrealizować i ładnie to będzie wyglądało
Marzenie o... 13:01, 24 kwi 2012

Do góry
ell napisał(a)
Ja dopiero dzisiaj miałam chwilkę.
Pobawiłam się w rysowanie na programie który miałam pod ręką.
Pomyślałam,żeby wykorzystać łuk kostki i przedłużyć go na rabatę
zasadzić żółte i bordowe żurawki z bukszpanami i trawami - pokazuję do przemyslenia.

O Elunia dziękuję bardzo - fajnie to pokazałaś. Ja co prawda tę rabatę mam prawie skończoną - brakuje ilexa i konwalnika, bo nigdzie nie moge znaleźć tego pierwszego. Jak znajdę dzisiaj chwilkę wieczorem to powgrywam zdjęcia i może ocenisz jak wyszło?
P.S. Zapraszam Cię do projektowania mojej ostatniej rabaty przydomowej (nr 3), którą niebawem muszę zazielenić.
Lecę w kulki... 12:49, 24 kwi 2012

Do góry
Justi, Popcarol,Agape, Ana, Majkel, co do rozplenicy...
Ona nie podwoiła swojej objętości..., ale przekroczyła po roku jakieś 5 razy, podwoiła po 4 miesiącach!
Zobaczcie na zdjęciach...
Nic im nie sypałam, niczym nie podlewałam...
Rosną jak głupie...znajomi się zachwycają, ja też, mój M nieeeee...
Sadziłam na początku lipca, w 2011 i pod koniec lata były już śliczne.
Piszę one, bo mam dwie...Są różne..., miały być takie same!!!Kupowałam w tym samym sklepie, za tą samą cenę..., jedna duża z bordo kłosami, druga mniejsza z zielonymi.Odstęp w zakupach jeden tydzień...
Wybieram się do Kasi z Ogrodu z Czerwonym Mostkiem, po pomoc w identyfikacji...
Jej trawy są boskie...
Popcarol, jedna mi już puszcza, ta co w słońcu..., druga nie, ale w tamtym roku też tak było...
Moja mama już wyrokuje: Przemarzły, nic tego nie będzie...optymiska z niej
Tak wyglądały przy zakupie...

A tak pod koniec lata...

Potraficie ją tu dojrzeć...

Dla odmiany czas na zmiany... 12:48, 24 kwi 2012

Do góry
To Ty wklej o co Tobie chodzi a ja wklejam o co mi chodzi

Możesz jeszcze bliżej furtki....czyli cofnąć o jeden metr gdzieś. Będzie więcej miejsca przy szopce.
Przedogródek Agniechy973 12:43, 24 kwi 2012

Do góry
A w takich płaskich donicach też dadzą radę te mieczyki czy będą się wywracać? Na razie rosną tu tulipany.
Ogród... 12:33, 24 kwi 2012

Do góry
Wczorajsza tęcza -pierwsza w tym roku

Moje roślinki 12:31, 24 kwi 2012

Do góry

Moje goździki brodate sadzone we wrześniu

Ogród... 12:30, 24 kwi 2012

Do góry

Moje roślinki 12:29, 24 kwi 2012

Do góry
I jeszcze coś

A tu wychodzi jedna z dwóch moich trzyletnich host

Ogród Leny. 12:27, 24 kwi 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim Odpiszę wieczorkiem...
Dodam tylko że bukszpanów mam znacznie więcej...
Miłego dnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies