Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:56, 24 kwi 2012

Do góry
Miro , Marto - też bardzo mi się spodobały.
Niektóre mają już imiona

to Sójka

a to Mopsik
Ogród do poprawki :) 10:51, 24 kwi 2012

Do góry
a nie myslałas Linko, żeby na tej rabacie pod oknami nawiązać trochę do tej rabaty świerkowej miedzy ścieżką a podjazdem. Zajrzałam do watku głównego trochę, no i wiem, nie lubisz jej, tej świerkowej, ale za to mąż ja lubi a to tez jest argument.
Bo teraz rabata ze świerczkami jest taka oderwana od reszty ogrodu, żwirowa i stonowana, a reszta kolorowa, liściasta, kulkowa. To może pod oknami też zrobić żwirową, tylko dłuższą, jak Danusia napisała - do końca tarasu? Ze stożkami , ale tez świerkowymi, i trawami i może z bukiem, ale przesunietym w lewo?
Męża nie dałoby się namówić na dodanie traw między świerkami? Może chociaż kostrzewy troszkę?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:42, 24 kwi 2012

Do góry
Majeczko, niestety nie mój zdjęcie z netu:/
Mój tu - musiałam trochę poszperać...i słabo go widać...

Lecę w kulki... 10:38, 24 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

No i znowu...ławeczka...wiem niektórzy mają jej dość!

Uhm...ja mam DOŚĆ silne uczucie, że mi ZA MAŁO - i ławeczek i zdjęć. Mogłabym oglądać Twój ogród bez końca, cudowny jest! A powiedz mi te trzy stożki to co to? Thuje? Bo ja szukam coś do siebie, a na takie wielkie bukszpany i cisy kasy brak

rozplenica przepiękna! Na prawdę mocno rośnie? Mam ją zaplanowaną w 3 szt pod dość niskim modrzewiem na pniu i sie zastanawiam czy nie dać tylko jednej jak matrzę na Twoja fotkę
I ja potrzebuje pomocy ;) 10:38, 24 kwi 2012

Do góry
Zmazałam łezkę, wywaliłam drzewo i przestawiłam żywopłot..... Wytarłam też te linie w łezkach bo je wszyscy mylą z zawijasami....

W cieniu - zacieniona 10:33, 24 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jestem zajęta...tylko będę zaglądać na krótko.

Bawcie sie dobrze Teraz czas dla...
pozdrawiam
Moje poletko 10:28, 24 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Dziołcho, byś miała czym dalej się asić Tak się u Was mówi??????

Jo! genał, ino u nos sie godo a nie mówi

Zbrechtałam sie (tłumacz. uśmiałam się)

Idąc tym tropem Sylwio to Ty żeś się rzała

I ja też Uwielbiam gwary I pragnię syberyjską tez ...fajniusia

Jak będziesz miała pytanko to mogę sypnąć. gwarą oczywiście
Ogród w Tarnowie 10:25, 24 kwi 2012

Do góry
OO widzę ,że dwie setki stuknęły! Gratulacje
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:22, 24 kwi 2012

Do góry
Marta - no właśnie ja dlatego chcialam ożywić wrzosowisko czymś innym niz wrzosy i wrzośce, bo wymarzają, a ja co roku nie dam rady kupowac innych Jeszcze myslę
Ja jeszcze dam znać jak z niedzielą, bo brat M ma urodziny i nie wiem kiedy będzie robił czy w sobotę czy w niedzielę...no i z M muszę pogadać
Ech, my się tez ścinamy często z M, ale z satysfakcja muszę powiedzieć, że często jest 'po mojemu" i potem M przyznaje rację

Linko - wpadaj często, zapraszam Ja podgladam u Ciebie

Bogda - stół kupiłam surowy (a właściwie zaimpregnowany zielonym CZYMŚ), wyczyściłam go szlifierką i pomalowałam

Kulkowa Aniu - no zainspirowalaś nie tymi tawułami bardzo - dziękuję Zapraszam w moje skromne progi i wirtualnie i w "realu" jeśli tylko będziesz w okolicy...bo tak to nam do siebie nie po drodze

Zapomniałam o posadzonej jesienią jednej cebuli szachownicy - podarowanej przez znajomą A tu niespodzianka już wyszła, a teraz szykuje się już do kwitnienia!! (zdjęcie ma kilka dni)

Zielony Punkt - ogród Finki 10:19, 24 kwi 2012

Do góry
O rany ten lodowey efekt jest rewelacyjny, choć na pierwszy rzut serce się ściska patrzać na te zmrożone kwiatki ! Ale skoro ma im to pomóc

Finko ja do Ciebie z pytaniem - bo sporządzam listę roślin, które chciałabym kupić, przeglądam i zachwycam się Twoim ogrodem i bardzo proszę o podanie nazwy tego stożkowego iglaka po prawej:

Z góry pięknie dziękuję !
Ogród w lesie 10:17, 24 kwi 2012

Do góry
Nie mam się za bardzo czym chwalić, ale i u mnie coś tam zakwitło...tulipanki dla tych, co tu zaglądają.

i jeszcze taki

to tulipanki, które ocalały z jesiennej rewolucji.

A tu jeszcze hosty, które u mnie są już takie.

ogrodoweimpresjejolki 10:17, 24 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obiecałam wczoraj że dziś wpadnę do Ciebie i jestem choc już późna pora. Wszystko przeczytałam i obejrzałam.Bardzo jesteś sentymentalna jeśli jeszcze masz ten ołówek ale czego innego można się spodziewac po poetce?

Nie wątpiłam Bożenko, że przyjdziesz Jesteś z tych, u których słowo cenniejsze od złota Też tak mam.
Sentymentalna, wrażliwa, ... czasami aż za bardzo. I z tego powodu czasami obrywam od życia. Ale i tak się nie zmienię.

Na razie takiego ładnego kompletu jeszcze nie mam, ale gdybym miała, to dla Ciebie byłoby miejsce o każdej porze dnia

I ja potrzebuje pomocy ;) 10:14, 24 kwi 2012

Do góry
Tu jest szkic sytuacyjny Czarne strzałki oznaczają spadki terenu. To jest część działki ogrodzona - resztą i tak sie nie bedę zajmować.

Ogródek Hanusi po zimie 10:04, 24 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bujnęłam się dziś do ogrodu,bo roboty dużo,a pogoda w kratkę.Tydzień ma być deszczowy, więc chciałam nadrobić zaległości.
Przede wszystkim opróżnić kompostownik chciałam,ale udało się tylko częściowo.
Posadziłam nabytego okazyjnie powojnika- 7 złociszy w ciemno! Wielka niewiadoma,bo bez etykietki!
Posiałam w szklarni lawendę,trochę późno,ale ..lepiej późno niż wcale.Przygotowałam rabatę do wiosennych siewów-buraczki ,fasolka szparagowa,może jeszcze coś się zmieści.
Pozaglądałam do rabat, kolejne pielenie już potrzebne.
Oczywiście coś popstrykałam.
Na forumowej rabacie,tulipany się podnoszą,ale są braki:
Te są tylko 2 z pięciu,

Papuzi tylko 1 z pięciu

strażackie są w komplecie

tu też komplet

To są tulipany nagrodowe z konkursu Finki-Jak się rozwiną...jeszcze raz będą mi pozować

A to powojniki po 7 zł to okazyjnie? O matuchno, u mnie są po 6 czy 8 zł i jest w czym przebierać
Mój ogród :) 10:02, 24 kwi 2012

Do góry
Sylwuś już mi się podoba tylko na taki efekt dużych okazów muszę jeszcze trochę poczekać no i jest mały problem bo mój M nie chce słyszeć o liściastych drzewach przy oczku a nie mam pojęcia czym ewentualnie mogłabym je zastąpić ...

A zdjęcia mam takie ..
.
ogrodoweimpresjejolki 09:58, 24 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jotka...wiersze pozbieraj..... warto i dziekuję za dmuchnięcie do mnie ciepełka i dobrej pogody

Chyba muszę jakąś taczkę lub fajne wiaderko na tę okoliczność kupić

Dzisiaj też przesyłam promyki słońca do Ciebie (póki są, bo nie wiem co dzień przyniesie)

ogrodoweimpresjejolki 09:55, 24 kwi 2012

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 09:53, 24 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Jolu, za szafirki dziekuję
A wiersze warto w jedno miejsce zebrać co by ich wiatr nie roznosił, bo szkoda by było!

Ten uśmiech Basiu za miłe słowa i za odwiedziny

Ostatnio myślenie mam opóźnione o jedną fazę, więc dopiero wczoraj pomyślałam, czy nie chciałabyś ode mnie trochę cebulek szafirków. Jak przekwitną mogę wykopać i przesłać
Odmiana zaprawiona w bojach, bo ja od lat ich nie rozpieszczam i dają radę.

W cieniu - zacieniona 09:53, 24 kwi 2012

Do góry
Jestem zajęta... będę zaglądać na krótko.
Kolorowe rabaty 09:50, 24 kwi 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies