Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 21:57, 11 cze 2012

Prezent rzeczywiście dwa razy większy, widać dobrze mu u Ciebie.
Przemek, jak rozumiem, chcesz czubeczek tej lawendy? Kobitki rozdrapały Ci wszystko i się nie załapałeś, bidoku?.
Jasne że uszczykuję, przecież musi się rozkrzewiać. Nie wiem czy wiesz, ale ona nie zimuje u nas, tak jak oleander trzeba ją przechowywać przez zimę, ale nie w nieogrzewanej piwnicy, musi mieć światło i w miarę ciepło. Wsadzona latem do gruntu, szaleje i staje się duża, większa od "zwykłej" lawendy.
Dzidka 22:03, 11 cze 2012

Gabriela napisał(a)

Dlaczego ja nie pamiętam tej powojnikowej konstrukcji ?
Bardzo mi się podoba.
Joku 22:04, 11 cze 2012

Zaciekawiła mnie ta lawenda. O jakiej rozmawiacie (piszecie)?
Lena 22:08, 11 cze 2012

Gabrysiu pięknie i cieszę się że cud się zdarzył
Ciemierniki od Ciebie rosną super (sztuk 4) - bardzo się z nich cieszę
Niecierpliwie czekam na relację z wojaży - zazdroszczę pozytywnie
Gabriela 22:13, 11 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko, która to jest piwonia Sarah, bo nie mam pojęcia.
Wiem tylko, że ta biała z różowymi kreseczkami w środku to Festiva Maxima.
Gratuluję chleba, liczę na zdjęcia rezultatów. Warto było próbować. Teraz już powinien być zawsze dobry, jak go już "wyczułaś".

Ta jasno różowa to Sarah Bernhardt, piszą o niej że jest jasno różowa ze srebrnym odcieniem i moim zdaniem taka jest. a chlebek prosze

Gratuluję udanego wypieku, może wstaw zdjęcie do wątku chlebowego, niech wszyscy zobaczą.
Co do S. Bernhard to kiedyś ją właśnie chyba kupiłam, ale zapomniałam która to. Jest śliczna, rzeczywiście, ale w tym roku po przesadzeniu zakwitła tylko tym jednym pojedynczym kwiatem.
Gabriela 22:17, 11 cze 2012

Dzidka napisał(a)

Dlaczego ja nie pamiętam tej powojnikowej konstrukcji ?
Bardzo mi się podoba.

Nie pamiętasz, bo jej wtedy jeszcze nie było. Faktycznie lepiej wygląda ta rabata, ta podpórka dodała jej wysokości, a powojnik to Anabell, miał się tylko płożyć, ale rozlazł się łodygami i wyglądał tak sobie, więc teraz trochę się płoży i trochę wspina.
No i te rabaty w porównaniu z końcem kwietnia wypełniły się i nie straszą gołą ziemią. Sukcesywnie staram się zapełniać te przestrzenie między funkiami, ale idzie powoli, bo od maja do października ciemno pod nimi.
Bogdzia 22:21, 11 cze 2012

Gabriela napisał(a)

Gratuluję chleba, liczę na zdjęcia rezultatów. Warto było próbować. Teraz już powinien być zawsze dobry, jak go już "wyczułaś".

Ta jasno różowa to Sarah Bernhardt, piszą o niej że jest jasno różowa ze srebrnym odcieniem i moim zdaniem taka jest.

Gratuluję udanego wypieku, może wstaw zdjęcie do wątku chlebowego, niech wszyscy zobaczą.
Co do S. Bernhard to kiedyś ją właśnie chyba kupiłam, ale zapomniałam która to. Jest śliczna, rzeczywiście, ale w tym roku po przesadzeniu zakwitła tylko tym jednym pojedynczym kwiatem.

Gabrysiu chciałam chleb zabrac ale powtórzyłas i teraz nie zabiorę z tej powtórki a nie chciałam Ci wątku zaśmiecac.I na dodatek jeszcze ja powtórzyłam.
Bogdzia 22:23, 11 cze 2012

Gabriela napisał(a)

Ta jasno różowa to Sarah Bernhardt, piszą o niej że jest jasno różowa ze srebrnym odcieniem i moim zdaniem taka jest.

Gabriela 22:24, 11 cze 2012

Joku napisał(a)
Zaciekawiła mnie ta lawenda. O jakiej rozmawiacie (piszecie)?

Jolu, piszemy o lawendzie, której sadzonki w doniczkach w ramach wymiany wydałam na spotkaniu u Bogdzi. Ona jest inna i nie zimuje u nas, podobnie jak francuska bardzo mocno pachnie. Ma grube ząbkowane szare liście, sporo jej widziałam teraz we Włoszech, w jednym z ogrodów, tu jej kępy są na zdjęciu poniżej, szczegóły lepiej widać w lewym dolnym rogu.

Gabriela 22:25, 11 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
[Gabrysiu chciałam chleb zabrac ale powtórzyłas i teraz nie zabiorę z tej powtórki a nie chciałam Ci wątku zaśmiecac.I na dodatek jeszcze ja powtórzyłam.

No co Ty, wcale nie zaśmiecasz, przecież prosiłam sama.