Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój skromny ogródeczek ... 18:38, 24 maj 2012

Do góry
Dziś było strasznie duszno wiec i sil do pracy malo ale pomiedzy plewieniem i grabaniem trawy dla krolikow zrobilam kilka zdjec jak wspominalam brat zakupil aparat wiec w koncu bede mogla powoli uczyc sie robic fajne zdjecia zapraszam do ogladania
kwitnacy rh to on cieszy mnie ostatnio najbradziej

orlik kwitnie

Co dalej z tym ogrodem?? 18:11, 24 maj 2012

Do góry
Tu daję fote roślin które muszę przesadzić (najlepiej na te rabaty właśnie) z powodu planów zabudowy...

rododendron, hortensje i dwa iglaki.... róze już poszły
Co dalej z tym ogrodem?? 18:09, 24 maj 2012

Do góry
i nieszczęsny tył

a tak wygląda tył po "renowacji" - warzywniak

Zrobie świeższe zdjęcia w najbliższym czasie bo tu jeszcze trawki nie ma no i roślinki liche...
Ale już teraz prosze o pierwsze opinie i podpowiedzi
Ogród w Alei Lipowej... 18:05, 24 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Dzięki Irenko, mam nadzieję, że nie czujesz urazy za moją nieumyślną gafę.
A taki mam najładniejszy rh i chyba zmienie avatarek i z nim wstawię.
Odmiana American Beauty

SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER
Też mam chyba tę odmianę ale nie jest taki gęsty, przyznaj się co mu zrobiłaś?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:04, 24 maj 2012

Do góry

Myślałam,że pomyliłam wątki.....

Ale się uśmiałam
Ja też tak chcę- chodźcie do mnie dziewczyny!!
Co dalej z tym ogrodem?? 18:02, 24 maj 2012

Do góry
w tzw. "międzyczasie" powstała ta rabatka.... ale już jej nie ma tu chłopaki wyrównują ziemię

tuje przygotowane do sadzenia

Rabatka.... obsadzona kwiatami.... no i słynna fala

Wyjazd na Chelsea Flower Show w maju 2012 17:49, 24 maj 2012

Do góry
Właśnie dostałem pierwsze zdjęcie od naszej ekipy z Chelsea

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:45, 24 maj 2012

Do góry

Jest pięknie !!! Nie potrzeba nam jeździć na na Chelsea Flower Show
Chodźmy do Sebka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:43, 24 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

No to jak grzechy to i płotki muszą być

Nie wiem czy Danusia da radę patrzeć na nasze dzieło

AGENTKI z Was...............

Pozdrowienia dla psotników i właścicielki

Mam nadzieję, że Szefowa ma duże poczucie humoru..........

Jeszcze stolik a na nim buteleczka co nieco
Jak szaleć to szaleć
Pewnie szefowa postawi nas w kącie ale tak się uśmiałam, że się popłakałam
Mój kawałek raju 17:37, 24 maj 2012

Do góry
Aniu, jakie masz cudne, dorodne białe łubiny!!! Przykuły moja uwagę, bo z moich popikowanych w ub. roku został jeden..., a jego wielkość obecnie nie przekracza 5 cm ... Jestem też zdumiona, bo miałam kilka kęp słoneczniczka szorstkiego - i nie ma! Ja się już nie mogę połapać, o co tej zimie chodziło.......
Zdrowa jesteś? Pozdrawiam!
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 17:31, 24 maj 2012

Do góry
nika napisał(a)
Nie wiem, czy już kiedyś pisałam, ale druga część naszej działki to "dzika" łąka i drzewa. Nawet jej nie grodziliśmy i przez to często mamy na przykład takich gości, jak dzisiaj rano
Nie mamy na nią jeszcze pomysłu, a i finansowo byłoby to ogromne przedsięwzięcie, no i najpierw muszę zadbać o to, co bliżej domu, dlatego jest tam jak jest czyli totalna "dzicz"
Dzisiaj założyłam kalosze (od kiedy prawie bosą nogą nadepłam na węża, bez kaloszy tam się nie ruszam ) i poszłam nazrywać sobie kwiatków

Uwielbiam takie zwykłe, rosnące na łąkach, kwiaty

.....też je bardzo lubię...........od dziecka
Bajszowe klimaty 17:24, 24 maj 2012

Do góry
hmm...Miałam coś napisać o tych pomidorkach w koszu, ale tu chyba nikt nie wchodzi, więc raczej nie warto.
Moje obserwacje są bardzo interesujące, więc jeśli ktoś jest zainteresowany/hodowlą pomidorów w koszach/ polecam mojego bloga/dziś wieczorem wstawię opis i obserwacje/, ale tu takie autorytety, że chyba nie ma, co. W każdym razie trzeba w gogle wpisać bajsza i....blog się znajdzie - jak nie ten to inny hi, hi - spryciula go znajdzie. Pozdrawiam szanowne grono i zjadam pierwszą truskawkę z mojego ogrodu

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 17:22, 24 maj 2012

Do góry
A to moja "słynna" łąka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:18, 24 maj 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
No to jak grzechy to i płotki muszą być

Nie wiem czy Danusia da radę patrzeć na nasze dzieło

AGENTKI z Was...............

Pozdrowienia dla psotników i właścicielki

Mam nadzieję, że Szefowa ma duże poczucie humoru..........
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 17:07, 24 maj 2012

Do góry
A teraz cieszą moje oczy na tarasie

Od razu lepiej smakuje pita na nim kawa
Ogrodnik mimo woli 17:07, 24 maj 2012

Do góry
Zjadłam 3/8 z jednej....moje chłopaki nie wierzyły, że dam radę Ale chyba się już nie podniosę..to są BiG Mega Pizze.......
U mnie zaczęło podlewać ogródek..automatycznie.. Nadeszłą burza , pogrzmiało i ani kropli...a teraz z prawie czystego nieba - jak z węża strażackiego.......
W południe M mnie woła..i mówi ..chodz..nasz przychówek uczy dzieci latać... a w SPA siedzi 6 szpaków....
Faktycznie rejwach jak na przerwie w szkole tysiącelcia..... wszelkiej maści ptaki uczą swoje latać... niestety szła sąsiadka i je wystraszyła... wiec na fotce tylko takie niedobitki.... Foto robione zwykłą kamerą-idioten.... z ręki.. jak spokojnie to daja się podejsć całkiem blisko.... stoję max 2 metry od ptaków..widać po przęsłąch ogrodzenia..

Pooglądałm ptaki...i pooglądałąm kolejną piękna zurawkę...któą te p...one pędraki opitoliły z korzeni.... piszą w necie, że na to nei ma żadnego środka bo dranie się potraią same zdezyk....coś tam z trucizny,,, ręce opadają..... zauważyłąm że zaczyna więdnąć..wzięłam w garść i wyszła...a w środku jeden drań majowy i 8 robali..... chrząszcz uciekł..ale pędraki gołymi łapami załątwiłam...wnerwiona na maksa.......... nawet nie zdążyłam złapać obrzydzenia....
To będzie zaczarowany ogród 16:56, 24 maj 2012

Do góry
Wiosna w ogrodzie przebrzmiała, tulipki opadły i nastapiła nicość
Zrobiło sie tak jakoś pusto

a tu smutna moja różanka z suchymi kikutkami

Rozpoczęły się wizyty w sklepach ogrodniczych, ponieważ mam dosyć reanimowania roslinek po zimie przez polowe lata w tym roku postawiłam na jednoroczne
juz nie wiem ile zrobiłam takich kursów, sterta pustych doniczek rośnie

Ogrodnik mimo woli 16:50, 24 maj 2012

Do góry
Przerwa w pracy..... na jedzenie i Ogrodowisko....
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 16:49, 24 maj 2012

Do góry
Nie wiem, czy już kiedyś pisałam, ale druga część naszej działki to "dzika" łąka i drzewa. Nawet jej nie grodziliśmy i przez to często mamy na przykład takich gości, jak dzisiaj rano
Nie mamy na nią jeszcze pomysłu, a i finansowo byłoby to ogromne przedsięwzięcie, no i najpierw muszę zadbać o to, co bliżej domu, dlatego jest tam jak jest czyli totalna "dzicz"
Dzisiaj założyłam kalosze (od kiedy prawie bosą nogą nadepłam na węża, bez kaloszy tam się nie ruszam ) i poszłam nazrywać sobie kwiatków

Uwielbiam takie zwykłe, rosnące na łąkach, kwiaty
Mój 4 arowy azyl... 16:39, 24 maj 2012

Do góry
Basieńko, wpadłam sprawdzić, co robisz, bo M (nałogowo oddający się czytaniu Ogrodowiska ) doniósł mi, że po nocach siedzisz, a nawet do rana! No, ale masz co pokazywać. Dopiero wyczekiwałaś wiosny, a tu ogród bucha zielenią i kolorami. Cudnie!

barbara_krajewska napisał(a)
Hosta i ostróżki wybujały wyjątkowo

O matko, kropelki poproszę.... Czy to Regal Splendor? Mam ją od zeszłego roku, ale jeszcze w powijakach naprzeciw Twojej... No ale w takiej ziemi jak Twoja... Dlatego sadząc złocienie w moim piachu, wykorzystałam Twoją ziemię do ostatniego okruszka!
Ty wiesz, ja dopiero ze zdjęcia zajarzyłam, jaki MEGAskrętnik dostałaś! Więc serdecznie przepraszam Cię za mojego rachityka...
Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies