Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:52, 23 kwi 2012

Do góry
Dziś rozkopałam kopczyki różom. Mam nadzieję, że już nie zmarzną

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:49, 23 kwi 2012

Do góry
Cieszy mnie też widok mojej hortensji pnącej i wierzby japońskiej bałam się, że zmarzną.

Mój 4 arowy azyl... 21:49, 23 kwi 2012

Do góry
Cebulki tulipanów w łososiowym kolorze dostałam 15 lat temu i mają sie dobrze

Mahonia szykuje się do kwitnienia. W ub.r. mocno ją przycięłam i nie sądziłam, że będzie kwitła.

Mróz bardzo uszkodził liście bergenii ale kwiaty będą, na razie są pączki
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:45, 23 kwi 2012

Do góry
Dziś zakwitła moja pierwsza gałązka forsycji i pierwsza niezapominajka

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:44, 23 kwi 2012

Do góry
A ja dzisiaj latałam z doniczkami po ogrodzie i kombinowałam, gdzie piękne prezenty posadzić, żeby po pierwsze nie zmarnować na mojej wichurze, a po drugie ładnie wyeksponować.
Efekt "latania" jest taki, że mi jedno miejsce na obie rośliny pasuje - w narożniku przed serbami
dla magnolii będzie tam zacisznie, tylko rano dąb daje cień (nie wiem, czy nie za dużo cienia jak dla niej)

dla rh też dobre miejsce, bo właśnie zazna choć rankiem trochę cienia, a obok niego w półkolu planowałam więcej rh, więc miałby dobre towarzystwo:

Obydwu roślin na raz nie mogę tam posadzić - choć miejsca dość, bo rh bedzie miał żółte kwiaty, a magnolia bladoróżowe... Hmmmm.........
Aha, po przymiarkach opakowania foliowe z doniczek zdjęłam
Moje poletko 21:44, 23 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dziołcho, byś miała czym dalej się asić Tak się u Was mówi??????

Jo! genał, ino u nos sie godo a nie mówi
Rododendronowy ogród. 21:43, 23 kwi 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bożenko, uchylam Ci nieba...dzisiejszego, tęczowego i na "700-setkę" i z podziękowaniem za niespodziankę miłkową. Rozejrzyj się u mnie, czy jakąś roślinkę chciałabyś, Ty która masz prawie wszystkie roślinki...Wszystkiego dobrego!

Weroniko u mnie prawie wszystkie roslinki to rh i azalie . Inne wtykam po kątach bo całkiem nie mam gdzie ich sadzic i niestety nie maja dobrej ekspozycji ale i tak się cieszę że je mam. Zerkne na Twoje roślinki pod kątem proponowanym przez Ciebie. Dziękuję za propozycję chociaz to ja chciała bym zrobic Wam przyjemnosc a nie korzystac z Waszej uprzejmości.
Moje poletko 21:42, 23 kwi 2012

Do góry
Po dwóch dniach nieobecności na działeczce,zaskoczenie! nareszcie coś się dzieje

Moje poletko 21:41, 23 kwi 2012

Do góry
Dziołcho, byś miała czym dalej się asić Tak się u Was mówi??????

Ogródek Hanusi po zimie 21:41, 23 kwi 2012

Do góry
A oprócz tego ...rabatka przy szklarence czeka na wybudzenie się liatry,róż,mikołajka, goździków,

A tu ..hortensja pnąca od Jagny
Rododendronowy ogród. 21:39, 23 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Gratuluję Bogdziu .Sympatyczna Gospodyni wątku nie ma czemu się dziwić

Marto dziękuję bardzo.
Ogródek Hanusi po zimie 21:37, 23 kwi 2012

Do góry
Wszyscy mają szafirki........mam i ja!

Mój jesienny ogród 21:34, 23 kwi 2012

Do góry
Irenko, jak kiedyś było dużo kuropatw to całą zimę mieszkało wielkie stado ale i tak mam dużo ptactwa, przychodzą dudki, dzięcioł zielony, krogulce buszują, czajki fiukają nad głową i jeszcze wilga piękny ptak mam tylko jedno zdjęcie ale nie zdążyłem się ustawić i trochę nie ostre. Muszę zajrzeć do Ciebie ale dopiero skończyłem robotę.
Karolinko, poczekaj chwilę może jeszcze się coś po zmienia, a funkie pokaż bo ja biało zielonych kilka mam.
Aniu, zobacz, tak mi wyszły miskantowe podpórki. Już się chwale że puszczę a nawet nie oglądałem zdjęcia czy się nadaje. Wyszły strasznie wielkie 2,20.
Ogródek Hanusi po zimie 21:34, 23 kwi 2012

Do góry
Posadziłam 6 czosnków karatawskich,zameldowały się tylko3

I czosnek wysoki w towarzystwie sasanek

miodunka

patyczki anabelki z coraz większymi przyrostami,za kilka dni będę sadzonkować zielone,bo na dole korzeni nie widać.
Ogród zmyślony 21:29, 23 kwi 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
No już dobrze, cokolwiek

i wejscie do domu, trochę się robi. Nie ma już uschniętych klonów- poszły pod piłę oprócz jednego- bo na nim w budce urzędują sikorki. Zamiast mikro tujek pod płotem będą tsugi - ta co była na stanie w ogrodzie już została wsadzona na miejsce

Ale piękne "cokolwiek" - porządeczek i wszystko dopieszczone - mmmmm, tak jak lubię !
Czyli rozumiem, że frontowa część, którą pokazujesz już skończona, wszystkie roślinki na swoich miejscach?
Pięęęękne szpalery serbów na następnych zdjęciach!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:29, 23 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

pojawiła się pierwsza brunnera to ta o wielkich liściach i biało obrzeżonych

Kasiu, a ja taka sobie zafundowałam, bo ona taka ładna; dostawa po weekendzie majowym, a rabata nie przygotowana

Irenko, dzisiaj ją oczyściłam z pozostałości więc wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciu. Pojawiła się również i druga taka sama, bo mam tych dwie. Jak Ci przyślą w donicy, to przecież spokojnie może w niej posiedzieć do czasu przygotowania rabaty. Ja świerki też mam, a rabata nie gotowa Mam nadzieję, że nie padną dzisiaj zaczeliśmy ognisko na leszczynie, a w zasadzie na karpie ) wreszcie w wolnej chwili będę mogła zabrać się za przerabianie wszystkiego ))))
Moje poletko 21:28, 23 kwi 2012

Do góry
OOOO !!! jak miłopiękne dzięki dla wszystkich!!

Rododendronowy ogród. 21:28, 23 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Bożenka...czy sikorki i wróble jedzą z mojej brzózki "oowocostany" czyli takie kitki czy znalazły jaieś robale i namietnie to jedzą. na gałazkach brzózki robią taką karuzlę, ze jak akrobatki. Zastanwaiam sie czy nie połamią mi wszystkich gałęzi i nei oberwąwszystkich liści. Bo brzózka ma takie wiotkei gałązki, a to cała banda urzadza harce. Muszę to nagrac nawet telefone komórkowym bo widok obłedny..... można płakać ze smeichu co one wyczyniają..... salta i śruby to mały pikuś.
Zdjęcie tego nie oddaje bo dynamika jest na maska Widać jak wiszą głową na dół....bo siedzą normalnie , potem spadają uczepione do gałazki i wywijają........ czasami spadają..i na malutkim drzewku jest całę stado sikorek i wróbelków

Aniu u mnie takich harców nie wyprawiały albo nie widziałam bo brzózka daleko od domu. Myślę że o robale chodzi bo się oziębiło i padają deszcze to robale siedzą na roślinach pochowane przed deszczem i ptaki to wykorzystują. Nakręc to koniecznie, będzie co oglądac.
Ogródek Hanusi po zimie 21:27, 23 kwi 2012

Do góry
Bujnęłam się dziś do ogrodu,bo roboty dużo,a pogoda w kratkę.Tydzień ma być deszczowy, więc chciałam nadrobić zaległości.
Przede wszystkim opróżnić kompostownik chciałam,ale udało się tylko częściowo.
Posadziłam nabytego okazyjnie powojnika- 7 złociszy w ciemno! Wielka niewiadoma,bo bez etykietki!
Posiałam w szklarni lawendę,trochę późno,ale ..lepiej późno niż wcale.Przygotowałam rabatę do wiosennych siewów-buraczki ,fasolka szparagowa,może jeszcze coś się zmieści.
Pozaglądałam do rabat, kolejne pielenie już potrzebne.
Oczywiście coś popstrykałam.
Na forumowej rabacie,tulipany się podnoszą,ale są braki:
Te są tylko 2 z pięciu,

Papuzi tylko 1 z pięciu

strażackie są w komplecie

tu też komplet

To są tulipany nagrodowe z konkursu Finki-Jak się rozwiną...jeszcze raz będą mi pozować
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 21:26, 23 kwi 2012

Do góry
I do zerwania został już "tylko" pas trawy pod płotem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies