Oj dziewczyny dzięki za odzew w sprawie hortensji Mam nadzieję, że szwagier mi w Warszawie kupi, tam sa jednak sporo tańsze...bo u nas jak się trafią to w jakiś chorych cenach.
Byłam w w Smętowicach no i nie zanosi się na szybką dostępność u nich... Za to zakupiłam śliczną szczepioną śliwę wiśniową Pissardi i miskanty Gracilimmus
Teraz trochę pisma obrazkowego podziliłam dwie żurawki i założyłam sobie żurawkowe przedszkole
Tego chesz uszczknąć??? I nie porzejmuj się... myśle że nikt nie nadąży czytać..jesteśmy w stanie śledzić w miarę na bieżąco tylko 2-3 wątki..... czas nie z gumy..i tak mi miło, że zajrzałaś.....
Foty kiepskie bo w deszczu.....
Ostrózki zakwitną napewno..zrobi się ciepło to nabiorą przyspieszenia Teraz wszystko w tej zimnicy wegetuje A pózniej zakwitną ,dłuzej będą kwitły
Lunął jak z cebra..a potem padał, ale już normalny...więc walczyłam do końca.... a raczej walczyliśmy razem z M....
Podczytując, że twoja hakuro (o jak znów leje, az dach dudni)...już podcięta poraz kolejny...zrobiłą mwielki lifting dla swojej..... MOja miałą forrmę krzaku, krzaczora nawet.. i zazdraszczając bonsajowego jałowca...zrobiłam bonsajowe Hakuro..... aco.... wogle sie zastanawiamy czy go nie wyrzucić.... wiec mogłam robić wprawki fryzjerskie
Wierzba przed i po liftingu ...jak dostanie przyrosty będzie łądniejsza...ale jak na mnie nie jest żle
A że Wam się może nie podobać..... trudno..
Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest
Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:
Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet
Dzisiaj przycięłam dużego bukszpana nigdy nie formowanego jescze. Jakoś nijak nie chciała z niego wyjść kula, więc zrobiłam kule na nóżce, a właściwie dwóch nóżkach. Do kształtu kuli to jeszcze mu dużo brakuje, ale cierpliwie będę czekała na przyszły sezon.
Beta kształt jest ok,
ja bym działała,
ta rabata ze zdjęcia jest jak dla Ciebie,
a to żółte, to jeśli dobrze pamiętam to ilex golden gem, ale ja bym go zamieniła, jakąś żurawką jasną, albo trawą cerex evergold - jest śliczny,
a teraszta jak ze zdjęcia kulki bukszpanowe, cis na kiju i do wyboru żurawka albo carex pod wszystko dać drobną korę alebo tylko kompost i będzie git
Co w człowieku jest takiego,ze mu nikt nie każe a on robi do upadłego. Na oczy słabo już widzę (to chyba od słońca), siedzę na obolałej części ciała, stopy wymoczone wcale lepiej sie nie mają...
A ja przeglądam zdjęcia moich piekności