Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Ewa 06:55, 09 cze 2012

Pozdrawiam
Lena 07:52, 09 cze 2012

Aga zakupy super a buk "zrobi robotę " w ogrodzie - to jest wspaniałe drzewo
Wieloszka 21:31, 09 cze 2012

marzena napisał(a)
Wieloszka, no bardzo fajne zakupy i takie świetne kolorystycznie

A mnie się baaaardzo podoba Twój nowy avatarek !
Wieloszka 21:33, 09 cze 2012

noemi napisał(a)
Dobrze, że się skusiłaś na żurawki , za rok nie będę się z nimi tak cackała ... zetnę im wszystkie stare liście , a nie pojedyncze sztuki , bo pięknie odbijają i nic im się nie dzieje , a te stare co zostawiłam i tak uschły ...

Ano skusiłam się na żurawki, najwyżej wiosną będę pomstować przy wycinaniu suchych listeczków
Wieloszka 21:38, 09 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Carexy morovi rosną u mnie ale wyłacznie jako obwódka rabaty. Bociek dobrze radzi aby kupić tę hakonechloa, ale do lawendy i bukszpanów to raczej nie żółtą

Gdzie te zakupy kupiłaś??! I po ile buk, bo muszę takiego ustrzelić a u mnie na wsi za 185 zł i za 650 zl widziałam...

Marzenko muszę zobaczyć u Ciebie te carex morrovi - kupiłam dziś na próbę 4szt. "Ice dance" - droga, ale piękna i niestety do cienia
Buka kupiłam standardowo u Kulasa, ale na Opolskiej, bo tam znalazłam ładniejszą "sztukę" za 160zł. Niestety to nie jego produkcja, tylko sprowadzane, ale już od dwóch lat i nie mieli na nie reklamacji.
Wieloszka 21:55, 09 cze 2012

Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet
coli 21:59, 09 cze 2012

wcale nie marna, pięknie wyszło
magnolia 23:53, 09 cze 2012

wpadałam na chwilkę.
Wieloszko zdjęcie rabaty z bukszpanami jest śliczne!!!! To chyba będzie moje ulubione miejsce u Ciebie.Super rozstawione kulki, ilościowo świetnie- trawa będzie w dobrych proporcjach do reszty.. ślicznie.
Co do traw- mi się podoba pomysł z Carex morrovi variegata- nie boję się że za niska, da efekt ładnego kołnierza dla kul. Oczywiście nie będzie to dokładnie to co u Toma Stuarta jak na inspiracji, bo trawa niższa, ale początkowo proporcje wysokości bukszpanów do trawy będą właśnie takie jak u niego, a potem bukszpany będą wyższe, więc wyraźniejsze, jednak wg mnie będzie ładnie.
Carex morrovi Ice Dance jest troszkę wyższy i moja znajoma szkółkarka hoduje go w słońcu.
Tylko on z czasem nie będzie kępkowy bo daje małe rozłogi, więc pokrywając nimi powierzchnię da plamę, nie kępki. Ale chyba to nic.

Dziewczyny strasznie mnie zawstydzacie pisząc że pokaże super ogród- nie wiem czy kiedykolwiek będzie super. U nas wszystko trwa i trwa bo po budowie jesteśmy wypstrykani z kasy i wszystko robimy sami. A wiecie ile można zrobić w weekendy, kiedy dzieci biegają wokół, albo jęczą że chcą na rower, do babci, na basen...albo po pracy między obiadem a odrabianiem lekcji z dziećmi.

Mala_Mi 00:04, 10 cze 2012

Magnolia..... już nic nie powiem co pomyślałam.... ale serdecznie pozdrawiam na wątku Wieloszki, póki swego nie będzeisz miałą...... A Wieloszka masz super..
Madzenka 02:03, 10 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet

Aga jaka marna kopia? Jest pięknie, kulki porozrzucane artystycznie!!! brawo ogród dostał klasę!!!