Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 21:25, 09 cze 2012

Czarne surfinie

a teraz kolorowo

Bogdzia 21:34, 09 cze 2012

Na tyłach Florini jest większa kaskada a właściwie duża . woda spływa pod mostkiem do jeziorka .

Mala_Mi 07:49, 10 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Uwielbiam zapach gożdzików.... I gożdziki... Twoje śliczne.. Jak wszystko
A od dziś mi pachnie wiciokrzew..wyszlam wieczorkiem..a tu miodzio..

a ja swój wyrzuciłam bo nie mogłam znieśc widoku mszyc. Pachnie mi za to jaśmin.

Wiesz co...... najśmieszniejsze w tym roku, że mszyce mam chyba na wszystkim.... z wyjątkiem wiciokrzewu
Ale opryskałam go Mospilanem, który jest systemiczny..jeszcze przed kwitnieniem..... teraz jak zakwitł mszyc nie ma, a okres prewencji dla pszczół sie skończył, wiec mogą bezpiecznie bzykać....ależ robiły rejwach... A jak mszyce sie zejdą, to już przekwitnie i pszczółki też odlecą.... Na jasminowcu też mam mszyce Raczej łatwiej wymienic czego nie zaatakowały w tym roku...
Mala_Mi 07:56, 10 cze 2012

Czarnych surginii chyba nigdy bym niekupiła..chyba ze na cmentarz..... za to te posostałę koleory były piękne..... i oczka wodne..... teraz uważnie oglądam
Pozdrawiam przy pochmurnej niedzieli ....
anula_wn 08:16, 10 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Czarne surfinie

jakie piękne !!!!!
oj nie widziałam takich u nas.... szkoda, bo już by mi siedziały w skrzyneczkach ! cudeńko , aż czuję ich aksamitność
anula_wn 08:17, 10 cze 2012

hehe, Aniu zobacz jaki każdy ma inny gust ... ale to dobrze!
a u nas słoneczko !!! i niech tak trwa cały dzionek
Bogdzia 08:50, 10 cze 2012

No i gusta są faktyczne różne. Ja też bym mogła miec takie surfinie bo to ciekawostka i wcale ich kolor by mi nie przeszkadzał choc są faktycznie czarne, ale za to ich aksamitne płatki wyglądaja pięknie.No i jest to chyba jedyna roślina jaka widziałam o naprawdę czarnych kwiatach. U mnie też piękna pogoda. O 5 rano opryskałam róże na mszyce bo trochę ich jest a jaśminy u mnie nigdy nie maja mszyc, ciekawe dlaczego.Aniu piszesz że teraz oglądasz wszystkie oczka wodne, ja też zawsze na nie zwracam uwagę a najchętniej bym je wszystkie zabrała do siebie. Uwielbiam wodę i to co obok niej się dzieje.Pozdrawiam wszystkich zaglądajacych i życzę miłego dnia.Acha jeszcze jedno . Oglądaliście dzisiejszą ,,Maję w ogrodzie"? Dziś jest ogód państwa Słomczyńskich, których poznaliśmy u Danusi na spotkaniu. Warto obejrzec.
anula_wn 08:55, 10 cze 2012

Bogdziu, a u mnie mszyca na jaśminie co roku no i na różach, ale ja już pryskałam wcześniej.
TV już włączyłam, zaraz będę oglądać !

a wracając do petunii, to ja mam czarne z małą żółtą plamką, ale nie sa aż tak (!) czarne! aż tak aksamitne ! dlatego te mnie tak zauroczyły !!! pięknie oddałaś ich urok
Bogdzia 08:58, 10 cze 2012

anula_wn napisał(a)
Bogdziu, a u mnie mszyca na jaśminie co roku no i na różach, ale ja już pryskałam wcześniej.
TV już włączyłam, zaraz będę oglądać !

a wracając do petunii, to ja mam czarne z małą żółtą plamką, ale nie sa aż tak (!) czarne! aż tak aksamitne ! dlatego te mnie tak zauroczyły !!! pięknie oddałaś ich urok

A ja myslę że właśnie nie bardzo mi sie udało pokazac ich urok bo są naprawdę wyjatkowe.No ale jak chociaz trochę widac to i tak dobrze.Pozdrawiam Anulko.Miłego dnia. Pięknie wyglądasz u Danusi na lezku ale Ty zawsze pięknie wyglądasz.
anula_wn 09:02, 10 cze 2012

wzajemnie Bogdziu miłego dnia ! wklejam fotki u siebie i lecę cieszyć się słoneczkiem i ciepełkiem
i dziękuję za komplement